Vraag & Antwoord

OS Windows

XP bij opstarten traag zonder nog maar iets gedaan te hebben

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik ken het probleem ook. Na een herinstallatie had ik ook een vertraging na het opstarten. Bij mij bleek dat te komen door de taalinstellingen. Er werden 2 extra icoontjes (toetsenbordje en NL teken) geladen naast de systeembalk. Nadat ik de instellingen van windows had aangepast was het probleem opgelost en start de machine goed op en kan ik direct aan het werk.
 • Na aanleiding van een eerder probleem heb ik toch maar besloten mijn volledige schijf te formatteren en Win XP pro opnieuw te installeren. Dat lukte allemaal zonder problemen, maar ik erger mij aan één ding. Na een account aangeklikt te hebben op het welkkomsscherm heb je nog even wat HD activiteit, maar enkele seconden later valt deze activiteit gedurende een halve minuut gewoon stil. En dat terwijl er nog geen overige software was geinstalleerd. Een beetje vreemd, er valt wel mee te leven, maar ik snap niet hoe dit na een kale installatie kan gebeuren. Iemand enig idee? Bij voorbaat dank.
 • Nou alleen als je een hele trage computer hebt een 4'86 dx ofzo dan snap ik dat wel
 • Nee, het is een PIII 500 mhz, en ik had volgens mij al wel Norton Antivirus, internet security en systemworks geinstalleerd, maar daar had ik voorheen nooit last mee. Ik snap er niks van.
 • Ongelooflijk! Ik ben u eeuwig dankbaar! Van frustratie had ik m'n PC nadat het probleem zich voordeed nogmaals geformatteerd, maar dat blijkt nu dus onnodig te zijn geweest. Het lag inderdaad aan het laden van mijn toetsenbord taalinstelling icoontje op de taakbalk. Bedankt!
 • ik erger me rot aan die 2 dingetjes … hoe en waar haal ik dat weg dan?
  steeds als me kleine achter de pc zat kreeg ze het voor mekaar dat opeens al me tekentjes ergens anders zaten.

  /edit :Nah gevonden enzo, maar welke instellingen moet ik nou hebben…

  vs internationaal of gewoon nederlands …

  ik heb een gewoon compaq pressario keyboard … met 101 toetsen.

  nog eens een edit ±± HELP HELP HELP

  ± dit is nu dus me dubbele punt … ( dit had ik ook steeds als die kleine achter dat ding had gezeten, drukte dus op shift en alt tegelijk, niet slecht voor een kind van anderhalf )

  en ik heb geen id waar die instellingen waar ik kwam via me configuratiescherm opeens zijn gebleven…

  hoe krijg ik dus me oude instellingen weer terug=== dit waren vraagtekentjes dus …

  /nogeenedit : hmmmmm ik ga dit gewoon laten staan, kan iedereen meegenieten van ongelooflijke inbecielerigheid met een toetsenbordinstelling … al schaam ik me dood :oops: :oops:

  gevonden, dus, ik heb dus een vs int toetsenbord met GEEN nederlandse instelling erbij … :lol:

  Uiteraard kan ik hiero niets aan doen en ligt alles aan dat kind … 8)
 • Foxie neem een lekker Belgisch toetsenbord :)
 • (P4 2GHz, 512Mb)
  Heb geen welkomstscherm maar krijg de ene keer nadat de desktop geladen is na een paar seconden een zwart scherm/welkommelodietje en daarna nog een keer desktop nu mét laden opstartprogs(NAV en NPFW) OF ik mag plm. 1 minuut wachten op deze "herstart"(vuurmuur niet bij opstartprogs bespaart me de kans op 1 minuut wachten).

  Met sp1 is opstarten trouwens al een flink stuk trager geworden.
 • als je xp kaal op je systeem heb gezet dan kan het zijn dat xp naar een moden of ethernet kaart zoekt en dat duurt lang
 • Ik heb min of meer hetzelfde probleem: steeds trager worden van XP met soms responstijden van enkele seconden als ik een applicatie wil starten (zelfs openen van Verkenner). Gisterenavond liep het systeem helemaal vast na het spelen van NFS5 over het thuisnetwerk (cross cable). Tijdens de herstart bleef XP minutenlang hangen in het aanmeldscherm waarbij de HD maar bleef ratelen (tik-tik-tik-trrrrrrr, etc.). Na een uur probleemanalyse heb ik maar eens schijfcontrole uitgevoerd en toen bleek dat er opeens 10-tallen "zwevende" bestanden gerepareerd moesten worden. Waar komen deze vandaan en is XP zoveel gevoeliger voor lees/schrijffouten? Ter informatie: mijn 80 GB SATA is als volgt ingedeeld:
  c (XP) 9.4 GB NTFS
  d (Progs) 7.4 GB FAT32
  e (Games) 14.8 GB FAT32
  f (Data) 39.8 GB FAT32
  g (Div) 1.8 GB FAT32
  h (Swap) 1.0 GB FAT32 met pagefile min=max 512 MB

  Het toetsenbord probleem speelt niet maar wat dan wel? Enige suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.