Vraag & Antwoord

OS Windows

D schijf formatteren

Anoniem
Alexander Online
8 antwoorden
 • Ik probeerde net mijn D schijf te formatteren maar ik kreeg een foutmelding dat hij nog werd gebruikt. Terwijl ik mijn windows xp home op de C schijf heb geinstalleerd. Ik heb alle bestanden verwijderd van de D schijf maar als ik op eigenschappen klik staat er dat er nog wel 3 GB in gebruik is.

  Ik wil namelijk een hele nieuwe start maken met mijn computer omdat hij nu heeeel erg traag geworden is.
  Hoe kan ik mijn C schijf en mijn D schijf formatteren?
 • Je moet de PC met MS-DOS opstartdiskette opstarten (Disketten in XP formateren, MS OS opstartdiskette maken aanvinken).
  dan het commando "Format C:" om C te formateren of "Format D:" om D te formateren, de aanhalingstekens natuurlijk weglaten.
 • Gewoon je XP-cd in je lezer steken, opstarten, je cd-lezer in de bios als eerste opstartmedium aangeven, uit de bios gaan (compu reboot vanzelf) en gewoon vanaf de cd xp gaan installeren. Je krijgt dan al dadelijk de vraag of de schijf/partitie moet geformateerd worden.

  M.a.w. de installatie van xp gewoon aanvatten en je komt er wel bij uit.
 • ik dacht dat je D gewoon in windows kon formatteren (net als een diskette) maarja toch bedankt!

  Trouwens er stonden op mijn D schijf wel de mappen "drivers" en "tools"
  deze heb ik voor de zekerheid op mijn E schijf gezet, waar dienen deze voor en kan ik deze ook gewoon verwijderen (oftewel, worden deze bij een nieuwe installatie van het systeem er gewoon weer opgezet, want ik heb een cd, als ik mijn computer daarmee opstard word alleen de C schijf naar zijn fabrieksinstellingen gezet dus het kan best mogelijk zijn dat de mappen drivers en tools er niet opnieuw op worden gezet maar wel nodig zijn)
 • [quote:debe7b3ef7="vincent260"]ik dacht dat je D gewoon in windows kon formatteren (net als een diskette) maarja toch bedankt!

  Trouwens er stonden op mijn D schijf wel de mappen "drivers" en "tools"
  deze heb ik voor de zekerheid op mijn E schijf gezet, waar dienen deze voor en kan ik deze ook gewoon verwijderen (oftewel, worden deze bij een nieuwe installatie van het systeem er gewoon weer opgezet, want ik heb een cd, als ik mijn computer daarmee opstard word alleen de C schijf naar zijn fabrieksinstellingen gezet dus het kan best mogelijk zijn dat de mappen drivers en tools er niet opnieuw op worden gezet maar wel nodig zijn)[/quote:debe7b3ef7]
  toevallig norton protected recyclebin?
  die ff uitschakelen en voila je ken je d schijf fortmateren zonder de rompslomp eromheen
 • Vincent,
  je zegt in je bericht wel tegenstrijdige dingen:
  a. ik probeer mijn d-schijf te formateren maar dit gaat niet omdat hij nog in gebruik zou zijn. Op mijn C heb ik windows XP geïnstalleerd. Mijn D-schijf kan ik niet leegmaken.
  b. ik wil opnieuw starten (mijn compu is traag geworden) en wil dus mijn c en d formateren. Euh… je had je xp toch al terug geïnstalleerd (zie a) dus waarom alles dan terug formateren?

  Hoe dan ook: op de laatste vraag (formateren van c en d) ging ik in en vertelde dat je via je XP kan gaan formateren maar nu schrijf je dat je de D alleen wil formateren.
  Nu dat kan: een bootdisk (mag van windows98 zijn - al lijkt dit tegenstrijdig) in je a-drive steken, opstarten en als je op a:\ gekomen bent vul je hierachter in:
 • Maar voor D: te formateren kunje toch ook in deze computer met de rechter muisknop op D klikken en dan formateren kiezen?
 • [quote:ac9ffc7c33="Alexander Online"]Maar voor D: te formateren kunje toch ook in deze computer met de rechter muisknop op D klikken en dan formateren kiezen?[/quote:ac9ffc7c33]Klopt, maar als hij dat doet krijgt hij een foutmelding omdat zijn D-schijf nog in gebruik is - zie zijn eerste bericht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.