Vraag & Antwoord

OS Windows

Boot failure Win98se

Anoniem
plextor
12 antwoorden
 • Mijn CD-schriijver werkt niet meer na herinstallatie van Win98se. In het bootlog kom ik tegen dat ndsi2sup.vdx niet geladen is en dat sdvxd niet "initcomplete"is. Heeft dat met de niet herkende schrijver te maken, en wat kan ik er aan doen (hoe kan ik er evt bewerkstelligen dat het bewuste bestand wel laadt)?
 • Zoeken met [b:736fc9a59a]google[/b:736fc9a59a] op ndis2sup.vxd. Misschien staat er iets tussen.

  ndis2sup heeft volgens mij niet met je CD-schrijver te maken maar met netwerken

  Verder:
  Welke schrijver heb je?
  Wat werkt niet meer?
  * Branden? Welke brand-programma? Wordt brander ondersteund door die software?
  * Lezen in Windows?
  * Welke foutmelding?
 • http://www.annoyances.org/exec/forum/win98/n1050796693

  deze link heb ik gevonden over een van je problemen, het feit dat je brander niet werkt, wat je precies bedoelt weet ik niet, heeft wrsch met de (brand?) software te maken.
  Hoe heb je windows geinstalleerd?
  Helemaal na format c: neem ik aan?
 • Dank voor de reacties.

  De reinstallatie was inderdaad na format c.

  de link zal ik nagaan. eerder had ik al bij "andere hardware" een bericht gepsot, waarna de reactie updates op te halen van Roxio, voor de niet herkende cd-schrijver door Adaptec Direct cd 2,5 (die ik nog van originele schijf installeer). De update van roxio werkt trouwens niet omdat ik eerst een nieuwere versie van het programma moet kopen…

  het ndis2sup.vxd bestand komt kennelijk uit de Win-catalogus, en kan wellicht door of via een driver worden beïnvloed?
 • Hoi RHI,

  geef eens antwoord op [b:47c5c65621]AL[/b:47c5c65621] de gestelde vragen:
  [quote:47c5c65621]Wat werkt niet meer?
  * Branden? Welke brand-programma? Wordt brander ondersteund door die software?
  * Lezen in Windows?
  * Welke foutmelding?[/quote:47c5c65621]

  Onze vriend Wim Sturkenboom (of anderen) kan mischien zo de goede oplossing uit zijn mouw schudden maar dan moet eerst een antwoord op de vragen komen.

  Guido
 • Guido, dank voor je reactie

  Ik prbeer van een oorspronkelijk met de Gateway geleverde versie van Adaptec DirectCD, versie 2,5 d (296) te installeren. Het programma geeft aan de schrijver niet te ondersteunen.
  Inmiddels krijg ik op het roxio-forum een reactie dat (de update van) DirectCd zelf alle nodige drivers bevat.
  Toen ik DirectCd probeerde te draaien zonder Win98 opnieuw te starten kreeg ik een foutmelding dat CDUDF.vxd geen contact kon maken oid. Vandaar dat ik eens ging kijken in de windows-dir of ik zoiets kon vinden. Vervolgens kwam ik op het idee de bootlog eens na te zien op fouten, en ontdekte de "failures" waarmee ik mijn oorspronkelijke vraag stelde.

  "Apparaatbeheer" geeft voor de schrijver uitsluitend "cdrom-station" verder geen details. De drivers komen van Windows zelf.

  De update van Adaptec die ik probeerde en niet werkte is dcd_301e1_update .

  Tot de herinstallatie van Windows, enkele dagen geleden, werkte de schrijver èn het programma zonder problemen. Eerder dit jaar heb ik windows eveneens opnieuw geinstalleerd, en toen was er geen vuiltje aan de lucht. Ik heb geen flauw idee wat ik fout deed of hoe ik kan herstellen.
 • Hoi RHI,

  je schrijft het wel niet maar ik veronderstel dat je nog wel cd's kunt lezen met uw drive maar niet kunt branden. Indien niet heeft het onderstaande geen zin.

  Verwijder eerst je brandsoftware volledig, ook het register opkuisen.

  Controleer of de brandsoftware nog ondersteund wordt door de leverancier en haal de laatste updates van uw versie van de site van de producent van de brandsoftware. Updates van andere versies downloaden heeft geen zin, die werken toch niet.

  Installeer nu je brandprogramma en de eventuele updates.

  Hou er rekening mee dat het kan zijn dat oorspronkelijk er op het net updates beschikbaar waren maar dat de producent je versie niet meer ondersteunt.

  Succes,
  Guido
 • Nogmaals dank voor de reactie.

  De recorder leest probleemloos.
  De update van Roxio past bij de versie die ik bezit, maar draait dus niet tenzij ik eerst een -kennelijk nieuwere- andere versie aanschaf. Ik probeer nog via een zoekmachine een juiste (en wel werkende) update te bemachtigen, tot heden zonder resultaat. Suggesties hartelijk welkom.

  Blijft mijn initiële, en nog niet geheel beantwoorde, vraag of de beide boot-failures dus van invloed zijn op het kunnen herkennen door de brandsoftware van de cd-schrijver en hoe dat dan eventueel in windows zelf is te herstellen. Ook via het register? Via drivers? Wat doet dat bestand?
 • Hoi RHI,

  Geef toe, hetgene dat je hier vertelt dat spreekt mekaar tegen:
  [quote:8817ee3a4b]De update van Roxio past bij de versie die ik bezit, maar draait dus niet tenzij ik eerst een -kennelijk nieuwere- andere versie aanschaf[/quote:8817ee3a4b]
  Je zegt dus dat je een update van Roxio gehaalt hebt voor uw versie maar dat die alleen maar werkt bij een nieuwere versie.

  Ofwel is de update voor uw versie ofwel is hij niet voor jou versie maar geen half werk.

  Gelieve u dan te wenden tot de producent Roxio die zal u wel verder helpen.

  Succes.
  Guido
 • "You seem to have the right updater file, but I'm not sure why it won't work."
  Kijk, dit antwoord krijg ik in het Roxio-forum. De contradictie snap ik ook wel, het was per slot mijn eigen verbazing die ik het eerts zag.

  Bij Roxio komen ze langzaam tot de conclusie dat ik Win98se maar eens opnieuw moet installeren, na formatteren enz. Terwijl het daar nou net allemaal mee begonnen is.
  Hoe dit verder meot weet ik ook niet - ik vrees dat mijn toch al niet zo snelle brander naar de schroothoop gaat, maar vreemd blijft het.

  Dank voor alle moeite. Als iemand nog suggesties heeft…
 • ik weet wel een oplossing .
  install nero dat is pas een goed brander progg :wink:
 • iedereen die las en reageerde (allez, nieuwe software of branders kan ik zelf ook wel bedenken) hartelijk dank - het probleem is opgelost. Ik kreeg uiteindelijk hulp via het Roxio-forum. Het update-programmaatje draaide niet omdat in het register werd gezocht naar een deftige versie (de deluxe variant, die dus dan eerst wel moest aangeschaft). Nadat ik een bypass-suggestie kreeg voor in het register (die simuleert dat de deftige versie aanwezig is), draaide de update correct, en het programma inmiddels ook. Achteraf beschouwd heeft het waarschijnlijk dus niks met Windows te maken, noch met die failure.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.