Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win2k3

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Wie heeft er al met windows 2003 getest?

  Is het de moeite waard?
 • Ik heb 'm draaien als workstation. Sneller dan 2000 en minder nijntjes-achtig dan XP, maar ik kan me voorstellen dat een hoop applicaties er niet op draaien. Maar hij is natuurlijk ook niet bedoeld als workstation.
 • Ik heb thuis twee servertjes draaien met server 2003. De ene als domain controller met Exchange 2003 en de ander met ISA-server 2000. Draait perfect.
 • [quote:513a8a29ed]Ik heb 'm draaien als workstation. Sneller dan 2000 en minder nijntjes-achtig dan XP, maar ik kan me voorstellen dat een hoop applicaties er niet op draaien. Maar hij is natuurlijk ook niet bedoeld als workstation.[/quote:513a8a29ed]
  Is dat een (gedownloade) evaluatieversie?
 • Uiteraard 8)
 • Ik werk er nu al een paar dagen mee als workstation. Het is wel ff wennen, maar wel beter dan w2k. Ik had in t begin een klein probleem met opstarten, hij bleef een minuut of 4 staan bij "netwerkinstellingen voorbereiden". Maar das nu opgelost. Het ging mij voornamelijk om de IIS 6.0, omdat ik m'n site zelf host. Trouwens is deze versie minder geschikt voor minder ervaren gebruikers.
 • Op de site van microsoft kun je een 180 dagen trailversie downloaden van Windows Server 2003 Enterprise Edition (ongeveer 550 MB, ISO bestand)
 • [quote:6ac93fde8e]Op de site van microsoft kun je een 180 dagen trailversie downloaden van Windows Server 2003 Enterprise Edition (ongeveer 550 MB, ISO bestand)[/quote:6ac93fde8e]
  Duh, dat zei ik dus net al. :)

  Heeft iemand hier die trouwens al gedownload?
 • Ik ben van plan om m na mijn dat ik op vakantie ben geweest (na 3 aug. , kben nu ff aant computerem tussen het inpakken door :D) m te downloaden. Je moet m volgens mij wel in 1 keer downloaden, niet met iets als Download Accelerator en soms pauzeren, want ik had m 30% gedownload, en een dag later wou ik verder gaan en bestond het bestand niet meer op de site :-? . Trouwens je moet wel het een en het ander invullen.
 • [quote:2b68fee225]Ik ben van plan om m na mijn dat ik op vakantie ben geweest (na 3 aug. , kben nu ff aant computerem tussen het inpakken door ) m te downloaden.[/quote:2b68fee225]
  Nou dan hoop ik dat je wat eerder terug bent van vakantie, want je kan het maar downloaden t/m 31 juli. :)
  Trouwens, het lukt mij niet om hem te krijgen: zodra ik op 'continue shopping' heb gedrukt gaat hij weer terug naar het beginscherm. Aan mij kan het volgens mij niet liggen: ik gebruik MS's eigen browser, beveiligingsniveau op 'zeer laag', en ik heb https://microsoft.order-5.com zelfs toegevoegd aan de 'vertrouwde websites'!
  K*t Microsoft ook, bieden ze eens iets gratis aan, werkt het downloaden niet…
 • de link werkt bij mij nog wel:

  http://download.microsoft.com/download/5/2/b/52beb621-1a93-41bb-a57d-ea5c7aef7f76/x09-22207.iso
 • Misschien handig om dit te lezen:
  http://www.parool.nl/artikelen/MED/1059801718298.html

  Zorg er dus voor dat je ales goed dichttimmert en verzeker je ervan dat het idd dicht zit.

  Max
 • Server 2003 zit al aardig dicht hoor, in ieder geval is de standaard beveiliging verhoogd.
  De ingebouwde mailserver bijvoorbeeld wil heel graag een vinkje in de client bij "Voor deze server is beveiligde wachtwoord verificatie vereist" en de webbrowser beveiliging staat standaard op "hoog".
 • [quote:032cf81568="bvk"]Server 2003 zit al aardig dicht hoor, in ieder geval is de standaard beveiliging verhoogd.
  De ingebouwde mailserver bijvoorbeeld wil heel graag een vinkje in de client bij "Voor deze server is beveiligde wachtwoord verificatie vereist" en de webbrowser beveiliging staat standaard op "hoog".[/quote:032cf81568]


  Hm, beveiliging gaat wel ietsie verder dan dit hoor ;)

  Max
 • Ietsje :D

  Wat ik in elk geval een verbetering qua veiligheid vind, is dat standaard veel services uit staan in plaats van aan. Met server 2000 had je massa's konijnen die niet eens wisten dat ze IIS hadden draaien. Dank zij zulke lieden is Code Red zo populair geworden.
 • Iets waar ik over struikelde was het feit dat bij het aanmaken van shares de default share voor iedereen op read-only stond en niet full-access zoals bij de voorgangers.
 • Ik draai al een paar weken de officiele versie en die bevalt me best. Deze versie van IIS is veel beter en je hebt meer beveiligings opties dan versie 4. Veel mensen gaan er van uit dat het gevaar van buiten komt, maar de grootste gevaren zitten bij de gebruiker zelf.
 • [quote:5175ec5d8d="Rick Gimpel"]de grootste gevaren zitten bij de gebruiker zelf.[/quote:5175ec5d8d]

  Je bedoelt dat jezelf als gebruiker de boel kunt vernielen?

  Max
 • daarom kun je altijd beter werken als gebruiker ipv root/admin
 • Met die gevaren van de gebruiker zelf, bedoelde ik meer de dingen die toegestaan worden. Als je niet zeker van je zaak bent, kun je iid beter als user inloggen. En wanneer er zaken veranderd moeten worden als admin. Brigiite zei t al dat veel mensen veel zaken open laten terwijl het gevaren opleverd en ze er geen zicht op hebben. Ik denk rekken en er bij blijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.