Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem: Gebruikersaccounts in WinXP

Anoniem
Alexander Online
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil graag mijn computer beveiligen omdat hij door meerdere mensen wordt gebruikt. Ik heb dikwijls last met bepaalde programma's die anderen hebben geïnstalleerd. Ik wil mezelf dus administrator maken zodat niemand behalve ik programma's kan installeren. Nu is het probleem dat ik gehoord heb dat wanneer anderen die niet administrator zijn ook geen homebanking meer kunnen doen. Is dit waar, en kan ik dat verhelpen?

  Ook zou ik willen vragen of iemand mij kan uitleggen hoe ik in WinXP instel dat andere gebruikers niet meer op sites van bepaalde categorie kunnen komen. Ik heb het meerbepaald over sexsites. Ik zou graag iedereen op mijn pc de toegang tot die categorie van sites ontzeggen. Dikwijls tref ik op mijn pc programma's aan die inbellen op een bepaald nummer. Is dat probleem ook verholpen door te werken met die gebruikers, maw het is onmogelijk voor een niet-administrator om die programma's te laten installeren?
 • Voor het tegenhouden van installen van je medegebruikers zou ik je nie kunnen helpen behalve iets vaags als met xp met de accounts moet dat kunnen :wink:

  voor het niet laten bezoeken van sexsites kun je progjes als netnanny en cyberpatrol gebruiken … norton internet security heeft ook een adult content dingetje erin zitten ….

  De progjes die jij tegenkomt na, laten we zeggen 'slordig gebruik'zijn hoogstwaarschijnlijk dialers …

  kun je dmv spywareblaster en spyware guard best aardig wat preventief tegen doen … evenals met spybot search and destroy … maar idd de beste manier is zorgen dat mensen niet meer op dergelijke site kunnen komen ….

  ik merk tegenwoordig dat ( vooral op sites die via msn.com oid worden doorgelinked, bv hotmail enzo ) de immuniseer werking van spybot best aardig is … er wordt in ieder geval aardig wat geblokked …
 • Maar het is dus niet mogelijk om in Windows zelf een beperking in te stellen ivm die sites? Je bent verplicht om een van die progjes te installeren die je opnoemde? Want als ik bij internetopties kijk en dan bij inhoud-restricties, dan staat er dat het mogelijk is om toegang te ontzeggen tot sommige pagina's. Alleen weet ik niet hoe ik dit moet doen…
 • sjah daar zeg je wat /… de logica zou gebieden van wel lijkt mij …

  maar ik heb nu net ook ff kwartiertje zitten vogelen en heb eigenlijk ook geen flauw id hoe dat gaat …
 • [quote:8be925de01="FoXiERotjEknoR"]sjah daar zeg je wat /… de logica zou gebieden van wel lijkt mij …

  maar ik heb nu net ook ff kwartiertje [b:8be925de01][size=24:8be925de01]zitten vogelen [/size:8be925de01][/b:8be925de01]en heb eigenlijk ook geen flauw id hoe dat gaat …[/quote:8be925de01]  :evil: :evil:


  :wink: :P
 • Rustig maar Pruis, rustig maar.
  Ik ben nou op de zaak en heb hier alleen maar windows 98, maar ik zal vanavond ook even gaan vogelen voor je.
 • [quote:6fc33555c3="De huismeester"]Rustig maar Pruis, rustig maar.
  Ik ben nou op de zaak en heb hier alleen maar windows 98, maar ik zal vanavond ook even gaan vogelen voor je.[/quote:6fc33555c3]

  Mja, euhm mijne frank valt eigenlijk nu pas. Jullie Nederlanders hebben soms nogal raar woordgebruik en "vogelen" betekent bij ons ook wel iets anders… :wink:

  Sorry had nog nooit over "vogelen" gehoord in de zin van opzoeken,… in België nog nooit gehoord in elk geval. :D

  Mijn excuses voor dit grappig misverstand :lol:
  :P
 • whahaha nah na heel wat gepruts en geklieder kom ik er met alle vogels toch nie uit …
 • Als gewone gebruiker kan ik op mijn pc (win xp pro) perfect aan home-banking doen.
  offtopic: Leuk topic trouwens voor ons Belgen :lol:
  ontopic: Om die sites te blokken is Norton Internet Security een goede optie vind ik. (firewall, anti-virus, parental control,…)
 • Sorry dat het zo lang duurde maar ik was effe op beginnersweb.
  ik heb een aardig tijdje lopen vogelen (ik wil niet opscheppen hoor) maar ik heb het inderdaad niet kunnen vinden.
  Dus dan kom je inderdaad bij de oplossing van M@rc terecht.
  Oh en Foxierotjeknor, ik heb je ouwe vertrouwde vuist weer gezien.
 • Hilarisch deze topic :D

  De bedoeling is eigenlijk niet echt om bepaalde url's te blokkeren maar om echt per categorie te blokkeren. Een beetje onbegonnen werk om elke sexsite die er bestaat afzonderlijk te gaan blokken he :wink:
  Is dit mogelijk om per categorie te blokkeren met die progjes?
 • Volgens mij bestaat het niet dat je sites per categorie kunt blokken.
  Zulke categorieën zouden gedefinieerd moeten worden en het is ondoenlijk (ongewenst) daar windows-uniforme definities voor op het inet te maken.
  Volgens mij kun je met windows zelf geen sexsites (i.h.a.) blokken; misschien wel met andere progjes.

  Verder kun je natuurlijk accounts aanmaken voor de gebruikers,
  of 1 account voor al die gebruikers en die account(s) helemaal dichttimmeren. Daar kun je heel ver in gaan, mogen ze bijna niks meer.
  In Local Computer Policy kun je in ieder geval e.e.a. instellen, maar hoe dat allemaal precies zit heb ik zelf nog niet helemaal uitgevolgeld.
 • wat vogelen jullie toch veel, ik fladder liever. Maar bij internetopties kan je toch restricties aanbrengen? Of is dat niet voldoende?

  greetz Fly

  misschien nog niet helemaal wakker… :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.