Vraag & Antwoord

OS Windows

kan mijn schijven niet meer vinden!!!!!!

9 antwoorden
  • Hallo, ik heb een probleem verkenner kan mijn schijven niet meer vinden hij blijft maar zoeken. doordat windows mijn schijven niet meer vind kan ik ook geen programma's meer voorledig opstarten. Kan iemand mij daar aan helpen en zeggen wat ik moet doen. Ik heb windows xp
  • Heb je dit probleem ook als je bijvoorbeeld direct naar de map mijn documenten gaat, d.m.v. <start><mijn documenten> en hieruit verder gaat met de adres balk?
  • kan je d'r met ms dos (dus niet promt) wel bij komen?
  • Het gaat hier om een XP versie. Dus zal moeilijk gaat om alleen dos op te starten.
  • Dos opstarten kan wel, een cd'tje downloaden bij www.freedos.org dit is zo'n 20 mb. Of controleren met Knoppix linux (zo'n 650 mb )downloaden bij www.knoppix.com. Het nadeel van dos is dat je heel moeilijk NTFS schijven kan bekijken, deze worden ook niet weergegeven met een driveletter :( Anders proberen met PC Inspector File Recovery (freeware ) op de volgende site http://www.pcinspector.de/ . Hiermee zou het mogelijk moeten zijn om verloren gegane schijven weer terug te halen. Groeten, Stofnest.
  • Lijkt mij verstandiger dat Shang Hua eerst verteld wat hij gedaan heeft waardoor die ineens zijn schijven kwijt is. Kunnen wij ook wat gerichter gaan denken.
  • BTW. Een systeem herstel uitvoeren wil ook wel eens helpen. Je beschikt immers over XP.
  • ga naar het configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computer beheer. Klik in het venster dat nu opent op "Schijfbeheer" onder Opslag. Controleer nu of de schijven ertussen staat en zo ja of hij een stations letter heeft gekregen zoniet , rechtermuisknop op die schijf klikken en vervolgens kiezen voor Stationsletter wijzigen. En dan kun je via toevoegen een letter aangeven. Dan "OK" en afsluiten alsgoed is ie dan aanspreekbaar.
  • of maak een snelkoppeling op je bureaublad naar een batch bestand dat er zo uit ziet @echo off subst q: c:\Documents and Setting\gebruikersnaam\mijn documenten en vervolgens maak je een snelkoppeling naar q: en daar dubbelklik je op doettie het dan wel???? suc6 ermee Foaly p.s. als je niet weet hoe je dat batchprogrammatje moet maken hier kan je een versie die er oplijkt downloaden [url]http://home.hetnet.nl/~cveraart/foaly/q.bat[/url] (kies voor openen)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.