Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

krijg TCP\IP PROTOCOL niet toegevoegd

Binary
7 antwoorden
 • Ik heb problemen met internet toegang (Chello), ik kan geen verbinding maken. Ik ben er nu achter dat het aan het tcp-ip protocol ligt.
  Onder win 98 verwijderde ik het (oude) tcp-ip protocol en dan installeerde ik een nieuw en dan werkte alles weer. Maar met win xp wil dat maar niet lukken:
  Als ik onder win xp een nieuw tcp-ip protocol wil installeren zegt xp dat het de benodigde bestanden niet kan vinden. Ook als ik het pad opnieuw instel naar de cd rom met de xp cd erin kan de computer de bestanden niet vinden. Die moeten toch gewoon op de xp cd staan???
  En dan meteen nog een vraag: onder win 98 gebruikte ik altijd winipcfg om de gegevens te controleren of om de adapter te vernieuwen. Maar in win xp bestaat geen winipcfg.exe, is er iets vergelijkbaars in win xp of???
  Overigens : alle netwerkinstellingen e.d. zijn wel correct en ik heb ook dat allemaal al gecontroleerd, het gaat echt om het tcp-ip protocol!
 • Ten eerste moet er op je Win XP cd een map staan genaamd I386, heb je die niet dan heb je geen cd met de setup bestanden.

  Het programma [b:17bbbb676a]winipcfg.exe[/b:17bbbb676a] heet in XP/2000 [b:17bbbb676a]ipconfig.exe[/b:17bbbb676a].

  Je kunt het commando [b:17bbbb676a]SFC /scannow[/b:17bbbb676a] uitvoeren, dit controlleert of als alle systeembestanden nog correect zijn en als ze verandert zijn of foutief worden ze vervangen voor de originele. Je hebt voor deze operatie echter wel de originele setup cd nodig van XP.
 • Onder XP heeft het alleen een ander naampje gekregen en is niet standaard beschikbaar… Het heet nu [b:c65a56a8d8]wntipcfg.exe[/b:c65a56a8d8] en kun je o.a. hier downloaden.

  Wat betreft die WinXP cd… Vaag… Windows XP kopieert bij het installeren namelijk de gehele installatie-directory mee naar je harde schijf en laat het daar gewoon staan. Je zou dus de CD helemaal niet nodig hoeven hebben.

  Bij die verwijzing heb je wel ingevuld <<drive>>\I386? Alleen de drive-letter is niet voldoende…

  Greetz!!
 • Ja, ik geef die map (I386) aan, maar toch blijft de computer stug volhouden dat daar niets te vinden is. En het gaat wel degelijk om een originele win xp setup cd! Ik heb ook al win xp opnieuw geinstalleerd (gewoon er overheen) of the zien of dat hielp, maar nee.
  Als ik de Chello setup opnieuw laat lopen krijg ik de melding dat er geen netwerkverbinding is en/of het tcp-ip protocol niet deugt en de installatie dus geen zin heeft!
  Ik heb alles nogmaals gecontroleerd (harware, stekkers enz), als ik bij apparaatbeheer kijk is alles goed aangesloten en zijn daar geen problemen te vinden. Waar staan die bestanden die win xp naar de schijf kopieert?
 • Probeer eens het volgende:
  Drivers NIC uninstallen
  PC uitschakelen, NIC in ander PCI slot
  installeren nieuwste drivers NIC.
 • Wat voor een 'Chello setup' draai jij dan?? Ik heb ook Chello Internet, maar heb dat nooit hoeven doen… In het begin had ik een COM21-modem, waarbij ik alles handmatig moest opgeven en nu een Motorola-modem, dat middels DHCP werkt.

  Trouwens wel een kleine, kritische nuancering van je eerste melding: "[b:47788cac6a][i:47788cac6a]…krijg ik de melding dat er geen netwerkverbinding is en/of…[/i:47788cac6a][/b:47788cac6a]"

  Dit kan dus ook betekenen dat je PC geen IP-adres toegewezen krijgt…

  Misschien heb je op dit moment een firewall geinstalleerd staan die de DHCP-client blokkeerd?? Hierbij moet je kijken naar poorten 67 en 68 TCP. Maar het booten van een PC zonder dat de firewall actief is, is ook voldoende om te kijken of het dan wel werkt.

  suc6!
 • [quote:579c5152ed="Anakin"]Wat voor een 'Chello setup' draai jij dan?? Ik heb ook Chello Internet, maar heb dat nooit hoeven doen… In het begin had ik een [b:579c5152ed]COM21-modem, waarbij ik alles handmatig moest opgeven [/b:579c5152ed]en nu een Motorola-modem, dat middels DHCP werkt[/quote:579c5152ed]
  Dat vind ik gek dan, ik heb ook chello met een com21 modem, maar na een format c:, wordt alles gewoon gedetecteerd en geinstalleerd, en kan ik gelijk internet op.
  Ik hoef niks handmatig op te geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.