Vraag & Antwoord

OS Windows

Win ME: Pictogrammen op bureaublad veel te groot

9 antwoorden
  • Een kennis van mij heeft het probleem dat al zijn pictogrammen op zijn bureaublad een pak groter zijn geworden. Zomaar ineens... Ik heb reeds het volgende geprobeerd: 1/ Config.scherm - Beeldscherm - Tabblad vormgeving - effecten - afvinken van "grote pictogrammen bebruiken" 2/ De resolutie aangepast 3/ Het lettertype aangepast Niets helpt tot nog toe. Wie kan me helpen? Dank.
  • kijk eens of bij beeldschermeigenschappen/instellingen/geavanceerd/algemeen de dpi instelling op 96 staat
  • Nope, dat is niet het probleem. :(
  • Je kan de Pictogrammen verkleinen/vergroten zoals je 't zelf wilt hebben : Rechtsklik op een leeg veld op het Bureaublad > Eigenschappen > Vormgeving > Geavanceerd > Bij Item staat standaard Bureaublad, klik hier op het (down-)pijltje ernaast en selekteer Pictogram. Rechts zie je dan de grootte aangegeven die je kan vergroten of verkleinen. Ook de tussenruimtes (horizonaal/verticaal) v/d picts kun je hier verkleinen/vergrooten. Grtz
  • het probleem blijft, icoontjes kan ik wel kleiner maken maar het totaalbeeld blijft even groot
  • Weet je zeker dat je de verticale/horizontale ruimte hebt aangepast (ik heb 43px) Ook een bureaubladrefresh gedaan?
  • [quote:28e46a503d="Johnny321"]Weet je zeker dat je de verticale/horizontale ruimte hebt aangepast (ik heb 43px) Ook een bureaubladrefresh gedaan?[/quote:28e46a503d] Sorry voor de niet duidelijke berichtgeving maar de achtergrond van het bureaublad is ook vergroot, dus niet alleen de pictogrammen. Wat bedoel je met een bureaubladrefresh? Gewoon rechtermuisklik en "vernieuwen" of iets anders?
  • [quote:1c098e1202="Pruis"]Sorry voor de niet duidelijke berichtgeving maar de achtergrond van het bureaublad is ook vergroot, dus niet alleen de pictogrammen. . . [/quote:1c098e1202]Klinkt misschien heel stom, maar dit lijkt heel erg veel op heel gewoon een lagere resolutie. Maar dat had je meen ik begrepen te hebben al geprobeerd. Jan de Boer
  • [quote:81e892847b="J. de Boer"][quote:81e892847b="Pruis"]Sorry voor de niet duidelijke berichtgeving maar de achtergrond van het bureaublad is ook vergroot, dus niet alleen de pictogrammen. . . [/quote:81e892847b]Klinkt misschien heel stom, maar dit lijkt heel erg veel op heel gewoon een lagere resolutie. Jan de Boer[/quote:81e892847b] Die staat nu op 800x600. Hogere resoluties ook reeds geprobeerd. Kan het aan een defect van de grafische kaart liggen? Of kan het zijn wanneer ik de drivers vernieuw het probleem opgelost is?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.