Vraag & Antwoord

OS Windows

kan 98 of iets anders niet meer instaleren

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb mijn schijf geformat,maar nu ik ik windows 98 opnieuw er op wil zetten slaat de pc uit zodra hij de bestanden gaat kopieeren,hij gaat daarna opnieuw opstarten.
  Heb een andere hd gebruikt en dan slaat hij vast bij het opstrat scherm van win 98,of in het begin al na de test,dan start hij vrolijk op alleen nog in veilige modus.

  Maar hoe krijg ik nu mijn 98 er weer op???

  Ik weet het niet meer :oops:
 • Hopelijk heb je nog een opstartdiskette voor Windows 98… In dat geval van de diskette opstarten, eerst het commando 'fdisk /mbr' (zonder de aanhalingstekens!) uitvoeren, en vervolgens met fdisk de partities weggooien en opnieuw aanmaken. Tenslotte de opstartpartitie formatteren ('format c: /c /u'). Is het probleem daarmee opgelost?
 • [quote:3ce73755f1="Rick99"]Ik heb mijn schijf geformat,maar nu ik ik windows 98 opnieuw er op wil zetten slaat de pc uit zodra hij de bestanden gaat kopieeren,hij gaat daarna opnieuw opstarten.[/quote:3ce73755f1] Duidt meer op een zeer instabiele computer. Geheugen okay? CPU okay? Koeling okay? Enz.?
 • hei is geinstalleerd,maar start alleen op in veilige modus,er is niets mis alles is ok.maar bij gewoon opstarten gaat hij na\ het windows 98 scherm weeer opnieuw opstarten.

  Erg vreemd
 • alles staat goed.alleen als ik windows installeer,dan gaat hij bij bestanden kopieeren spontaan uit.

  Na vele malen en veranderingen lukt het toch windows te installeren,maar dan start hij op tot het windows 98 scherm en gaat daarna uit en start weer op maar dan met het keuze menu.
  Weet het echt niet meer wat ik moet daoen alles veranderd,cdrom hd geheugen floppy videokaard zonder geluidskaart geprobeerd,niets helpt.
 • Ik blijf bij mijn eerdere opmerking: de computer lijkt instabiel. Het is of een driver probleem, maar dat komt bij een verse Windows installatie nagenoeg nooit voor. Dan kan het geheugen, de CPU, het moederbord, de harde schijf enzovoort kapot zijn. Er kan ook sprake zijn van slechte koeling. Ik zou maar eens beginnen met een geheugen test. Ooit een defecte CPU probleem (Cx686) gehad, waarbij Windows meestal geïnstalleerd kon worden. BIj het bewegen van de muis of een omvangrijke Windows opdracht liep het systeem vast. De CPU vervangen door een P133, en de boel liep weer.

  Kun je wat meer vertellen over je computer?
 • ja het is een p2 333mhz 96 mb geheugen.Ik heb ander geheugen eringezet,ik heb de hd vervangen,cd rom vervangen,floppy vervangen.

  De koeling is goed,de processor lijkt mij na 5 jaar ook goed,ik heb hem gekregen omdat hij het niet meer deed,ik heb ook de videokaart vervangen.

  Echter dit alles tot geen resultaat,hij start nu wel op maar alleen in veilige modus,hier kan ik jammer genoeg weinig mee omdat hij niets laad.

  Ik heb windows opniew eringezet na een fdisk en formateren.Ook dit helpt niet.
  Het vreemde is dat hij het giesteren wel deed totdat ik de geluidskaart erin zette,daarn aeas het over.Nu heb ik alles zonder gedaan maar het mag niet baten.
  Gelukkig verlies ik er niets aan,maar het zou leuk zijn als hij het zoui doen. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.