Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fat 32 onzin??

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hey,

  Ik wil mijn hdd formatteren maar als ik opstart met een opstartdiskette om in Dos te komen dan krijg ik de foutmelding dat er geen geldige fat of fat 32 partitie gevonden is. Terwijl ik toch echt als ik in windows kijk zie dat mijn hdd een fat 32 partitie is. Door deze melding kan ik dus niet in dos formatteren.

  Wie kan mij helpen?
 • Hoe groot is die partitie?
 • de gehele c: schijf, zo'n 40 GB
 • bestaat er ook een mogelijkheid dat ik vanuit windows formateer en daarna meteen windows xp er weer op zet door middel van een nieuwe installatie??
 • Als je XP opnieuw wilt installeren, kun je gewoon de installatie starten. Aan het begin, na het kopiëren van de bestanden, kun je de partitie formatteren. Nog afgezien van het feit dat je onder Windows de systeemschijf niet kunt formatteren, is de maximum onder XP te formatteren FAT32 partitie 35 GB.
 • dat kopieren van bestanden komt na het formatteren …
  na het formatteren begint windoos aan de lijst voor de te kopieren bestanden

  even voor de volledigheid …

  en als je dan bv meerdere partities gelijk wil formatten, of een dualboot wil maken … eerst formatteren en dan snel de cd eruit halen/pc uitzetten
  tijdens het maken van die lijst ( dan wordt er nognix geschreven, windoos leest eerst de bestanden in …)

  en bij een dualboot dan je andere cd van besturingssys erin ( bv win 98 install )
 • Hij laadt altijd eerst de nodige drivers, dat bedoelde ik met kopiëren :)
 • oke, het is me gelukt, en xp staat er weer op maar ik vraag me nu weer iets anders af, ik heb er namelijk een 2e hdd inzitten, alleen die wordt niet meer herkend, komt dat omdat ik schijf 1 als ntfs heb gepartioneerd en schijf 2 als fat 32 is gepartioneerd?
 • Neen, XP kan beide systemen uitlezen, dus dat kan niet het probleem zijn.

  Max
 • Heeft iemand enig idee wat er dan aan de hand kan zijn en hoe ik mijn 2e hdd weer terug kan zien???? Er staat echt belangrijke data op.
 • [quote:a3bf689c68="Bartje-d"]Heeft iemand enig idee wat er dan aan de hand kan zijn en hoe ik mijn 2e hdd weer terug kan zien???? Er staat echt belangrijke data op.[/quote:a3bf689c68]

  Check bij het opstarten of ie wél aangegeven wordt, zoniet:

  Als je de schijf eerder wel kon zien is het volgende meestal het probleem: je aansluiting zit niet goed aangedrukt. Het hoeft maar een fractie te schelen.
  Maak je kast open, trek de kabel er uit en duw hem er vervolgens weer in. Goed aandrukken!

  Dit schrijf ik omdat ik tweemaal precies hetzelfde probleem had.

  Succes
 • Of ga naar het configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computer beheer. Klik in het venster dat nu opent op "Schijfbeheer" onder Opslag.
  Controleer nu of de schijf ertussen staat en zo ja of hij een stations letter heeft gekregen zoniet , rechtermuisknop op die schijf klikken en vervolgens kiezen voor Stationsletter wijzigen. En dan kun je via toevoegen een letter aangeven. Dan "OK" en afsluiten alsgoed is ie dan aanspreekbaar.
 • Chrusher, het klopt wat je zei, ik kan die 2e hdd daar zien, alleen nou staat er opslagcapaciteit is 57gb en er is ook 57gb vrij, terwijl er voor meer dan 50gb aan data op hoort te staan. En owhja, ik kan ook geen stationletter geven aan de 2e hdd….

  what's happening over here:S
 • [quote:ac6cb5682f="Bartje-d"]Chrusher, het klopt wat je zei, ik kan die 2e hdd daar zien, alleen nou staat er opslagcapaciteit is 57gb en er is ook 57gb vrij, terwijl er voor meer dan 50gb aan data op hoort te staan. En owhja, ik kan ook geen stationletter geven aan de 2e hdd….

  what's happening over here:S[/quote:ac6cb5682f]

  Kun je wel uit opties kiezen ? enzo ja kun je ff screenshot maken van de situatie ?
 • Nee ik kan nergens uit kiezen, kan niet eens bij de eigenschappen van de hdd komen…
 • voor de duidelijkheid, de optie stationsletter en paden wijzigen en al die opties kan ik ook niet aanklikken…:S
 • kun je even een screenshot maken van die lijst met je schijfen ? (venster aub maximaliseren)
 • Als de capaciteit gelijk is aan de hoeveelheid vrije ruimte, dan betekent dan dat er geen partitie aanwezig is. En uiteraard kun je dan dus ook geen stationsletter toewijzen.
  Als er inderdaad belangrijke data op die schijf staat, dan zou je mogelijk met een data-rescue programma die partitie terug moeten kunnen krijgen, maar of dat lukt is nog maar de vraag. Als er nog geen data naar toe is geschreven, dan zou het wel mogelijk moeten zijn.
 • welk data rescue programma moet ik daar voor hebben?
 • Het probleem is inmiddels opgelost. Het had te maken met Goback. Die moest ik uitzetten en toen was alles weer terug, toch bedankt voor jullie hulp…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.