Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

dual boot

None
9 antwoorden
 • Ik heb een nieuw moederbord in mijn computer, een AMD (KuDoz 7E/333A). Dat zegt mij trouwens niet zoveel. Ik heb een nieuwe harde schijf, 40 gb, een nieuw geheugen 256 mb en nog de oude processor 900 Mhz. Ik moet alles er nog opzetten en ik denk aan dual boot (/win98 en win 2k) omdat 40 Gb voldoende ruimte biedt voor twee systemen en bovendien heb ik beide versies legaal.
  Ik heb partition magic, maar voor zover ik weet draait dat onder Windows, dus als ik Windows erop zet, heb ik maar één mogelijkheid. Kan ik dan daarna nog dual boot regelen?
  In welke volgorde moet ik werken. Nu staat er dus nog niets op. Kan ik daar eventueel ook informatie over vinden ergens? Vast bedankt. Gerda
 • Best eerst je schijf opdelen in partities met behulp van Fdisk (primaire partitie en enkele logische stations). Hoe lees je in de windows-faq.
  Als eerste kan je best Windows 98 installeren (op de primaire partitie). Na de installatie van win 98 installeer je win 2000 op een andere partitie (mag een logisch station zijn.) Windows 2000 maakt automatisch een bootmenu aan zodat je kan kiezen tussen de besturingssytemen bij het opstarten.
  Voorts installeer je de nodige software onder beide besturingssystemen. Let wel op: Voor Windows 2000 heb je andere drivers nodig dan onder windows 98.

  Met behulp van Partition Magic kan je onder windows altijd nog nieuwe partities bijmaken. (zonder verlies van data.)
 • hallo,

  mijn hdd van 4gb uit een p2 @ 333mhz doet raar. heb hem geformatteerd maar als ik nu in de oorspronkelijke computer probeer windows opnieuw te installen krijg ik waarshuwing:

  het programma heeft een divide overflow veroorzaakt. contacteer uw leverancier bla di bla di bla.

  nu windows dus niet gaat lukken in de oorspronkelijke pc (ik weet trouwens neit wat die melding betekent) wil ik dus in een andere pc windows gaan installeren op een dan ingestelde slave hdd. (deze hdd wordt dus op een windows98 systeem als slave ingesteld).

  ik denk dat de te volgen wijze het meest lijkt op een dual boot installeren alleen dan op 2 verschillende harde schijven ipv partities op 1 schijf.

  is dit mogelijk ? en hoe moet ik te werk gaan?
 • Lijkt me niet zo'n goed idee. De andere pc zal waarschijnlijk andere hardware hebben dan de oorspronkelijke pc waar de schijf in thuis hoort. Dit ga je zo niet kunnen oplossen.
 • heeft inderdaad veel andere hardware. maar hoe moet ik dit dan oplossen???
 • Er is iets verkeerd geloof ik. Ik heb de vraag niet gesteld. Die vraag moet van een ander komen. Wie?
  Gerda
 • Ik heb die vraag dus toch gesteld in juli zie ik. Intussen is mijn probleem al lang opgelost. De computerleverancier had gezegd dat mijn harde schijf kapot was, maar toen ik hem in een andere computer zette, deed hij het wel. Ik heb toen de jumpers veranderd en daarna draaide alles weer. Ik heb de schijf van 40 gb weer teruggebracht. Sindsdien heb ik niet zoveel vertrouwen meer in computerdokters, maar meer in het forum. Sorry dat het zo gelopen is. Ik print wel altijd de reacties uit, want op de een of andere manier komen de adviezen altijd ergens van pas. Gerda
 • het is gewoon mij, die een nieuwe vraag heeft en daarvoor jouw topic gebruikt. omdat dat denk ik wel erop lijkt. jammer dat er nog geen oplossing is :(
 • Eigenlijk zou je je nieuwe harde schijf even als master moeten gebruiken en de andere als slave of even loskoppelen en dan gewoon handelen alsof het je enige harde schijf is. Je kunt dan gewoon tewerkgaan alsof je een nieuwe computer hebt, bijvoorbeeld formatteren, een Windowsversie erop zetten enz. Je hoeft natuurlijk niet al je hardware te cofigureren want dat werkt later gewoon op je eerste harde schijf. Als je master en slave dan weer gewisseld hebt, kun je in je bios ook regelen wat het eerste gelezen moet worden. Ik heb dat zelf ook een keer bij een oude computer gedaan. Misschien heb je hier wat aan? Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.