Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator password in xp pro

Anoniem
BramS
13 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Wie kan mij helpen?

  Ik heb allerlei problemen met windows xp pro (engelse versie) en nu wil ik "repair" doen vanaf de cd-rom.
  Booten vanaf cd, press "R" maar dan vraagt ie om een administrator password.
  Ik heb geen idee wat het wachtwoord is. Wat is het standaard wachtwoord, weet iemand dit of weet iemand hoe ik erachter kan komen? In het configscherm bij user accounts kan ik niets vinden wat met name dat stuk en "help" is corrupted (blanco schermen) terwijl de aanmelding bij windows goed verloopt. Ook systeemherstel is niet mogelijk.

  Ben zeer benieuwd, bij voorbaat dank voor eventuele hulp.

  Mario
 • Het admin paswoord geef jezelf op, maar…. het kan ook zijn dat je dit blanco gelaten hebt.
 • Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit heb opgegeven en blanco heb ik geprobeert maar is onjuist.
  Ben dus nog steeds even ver. :cry:

  M.vr.gr.,

  Mario
 • [quote:75269d1d46=" Mario7"]Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit heb opgegeven en blanco heb ik geprobeert maar is onjuist. [/quote:75269d1d46] Ik heb hier ook Windows XP Prof en bij mij is in repair mode wel mogelijk bij de password dialoog te drukken op Enter, dus zonder password. Als je nu eens opstart via de harddisk en nadat de PCI device listing is gepasseerd te drukken op F8 en te selecteren Veilige modus met opdrachtprompt.
 • Ja,

  en wat moet ik dan vervolgens doen?

  Mario
 • [quote:69fe965fc9="Mario7"]en wat moet ik dan vervolgens doen?[/quote:69fe965fc9] Dus je kon dus na het selecteren van Veilige modus met opdrachtprompt, via de Administrator account inloggen? Wat je daarna verder kunt doen hangt van de problemen af die in Windows XP hebt.
 • Hallo,

  Het wachtwoord is me ingevallen. Blijkbaar heb ik tijdens de installatie of zo dit toch opgegeven, echter, veel verder ben ik er niet mee gekomen. Na het wachtwoord vraagt ie me welke windows ik wil repareren, namelijk 1 voor C:\Windows (home) of 2 voor H:\Windows (Pro). Dan kies ik dus voor optie 2 en springt ie in de opdrachtprompt naar H:\WINDOWS en vervolgens gebeurt er niets meer. Wat moet ik vervolgens doen? Als ik help intik, krijg ik een lijst met geldige dos commando's te zien maar dit zegt me allemaal niet veel.

  Hoe nu verder? :cry:

  Mario
 • Dat ligt er aan wat de problemen zijn die je hebt met windows.
  Meer info graag
 • o.a.:

  Configscherm / user accounts > Blanco scherm
  Help > Blanco scherm
  System recovery > Blanco scherm

  Mario
 • o.a.:

  Configscherm / user accounts > Blanco scherm
  Help > Blanco scherm
  System recovery > Blanco scherm

  Mario
 • [quote:7f472d55b8="Mario7"]o.a.:

  Configscherm / user accounts > Blanco scherm
  Help > Blanco scherm
  System recovery > Blanco scherm [/quote:7f472d55b8]
  Tja, dat zegt me niet direct wat. Werkt Systeeminfo nog wel? Klik dan op Beeld en Systeemgeschiedenis. Controleer dan in Softwareomgeving of daar iets in staat wat dit probleem kan hebben veroorzaakt.
 • Je kan eventueel je windows ook herstellen. Lees even hier hoe je dit best doet.
 • of hier: http://www.wown.com/j_helmig/wxprcons.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.