Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie weg?!

aj.werkhoven
10 antwoorden
 • Hallo allen, na een zeer prettige vakantie een behoorlijke domper: Outlook express (6.0) gestart, loopt vast. PC gereset, Outlook express doet het weer. Maar m'n gehele mailarchief is verdwenen (Het lijkt of OE voor het eerst gestart wordt met het welkomstmailtje van OE zelf) en erger nog, één van m'n partities op de 2de HD is niet meer leesbaar…. en daar stond nu juist m'n Image (Ghost) :cry: :cry:
  In DOS gezien dat de FAT-tabel 'bad' is. In WinXP kan de partitie niet meer benaderd worden ("ïs niet geformatteerd" en vraagt-ie om te formateren. PartitionMagic ziet een ongeformateerde partitie van de juiste grootte.
  Klopt het dat alle info nog op de partitie staat en dat alleen de FAT tabel verziekt is? Aansluitend: Is er nog redding mogelijk van m'n partitie en de image die daar stond?
 • Heb je al geprobeert om een herstelpunt terug te plaatsen.
 • Nee, nog niet. Ik heb er nog geen ervaring mee omdat alles tot nu toe perfect werkte. Kan ik van elke partitie de zaak apart terugzetten of gaat alles in 1 keer?
 • Dat gaat om een eerdere status van de computer herstellen dus alles in één keer.
  Je neemt een zo recent mogelijke datum waarvan je zeker weet dat alles nog in orde was.
 • Eventueel kun je ook nog proberen die FAT partitie te herstellen met PC Inspector Maak indien mogelijk eerst een Ghost image van die 2de harddisk.
 • Tip van Belg uitgevoerd; m'n mailarchief is niet teruggezet, de nieuwe OE bleef van kracht. Ook m'n partitie nog niet terug omdat er gemeld werd dat het station uitgeslotenis van systeemherstel of dat het station verwijderd was. Gezien de normale omvang van 15 Gb en de melding dat er geformateerd moet worden omdat het station niet herkend wordt denk ik het laatste (bij eigenschappen geeft-ie o kb, terwijl PM de normale omvang weergeeft??).
  Morgen probeer ik de tip van jolo.
 • Helaas Jolo, met PC Inspector kom ik ook niet verder. Het laat keurig een heleboel te recoveren files zien, maar m'n partitie die ik terug wil is onbekend. Als ik de files terug zou willen halen kost trouwens dit nog behoorlijk waat eurootjes…

  Is er ook een tooltje om FAT tabellen te herstellen. Misschien is dat een oplossing voor m'n verloren gegane partitie?
 • Probeer anders ff Drive Rescue, misschien werkt dat wel goed bij jou
 • :D Gouden tip Johnny321! Ik kende het progje niet, maar het werkt prima. Ik heb alles weer terug kunnen halen. Overigens is de freewareversie nog moeilijk te krijgen. Is inmiddels een shareware geworden. Dit soort tools zouden ze standaard bij windows moeten leveren!

  Nu nog even de partities zelf formateren en 't is weer als vanouds. Bedankt voor de hulp.
 • [quote:f2d5071291]Gouden tip Johnny321![/quote:f2d5071291]
  Ach ja, sommige mensen zijn goud waard ;)
  Ik heb hier trouwens nog de setup van de freeware versie liggen. Het programma was nl. eerst freeware. Als je die wilt hebben, stuur ff een pm met je mail

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.