Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bron weergeven in IE6

Anoniem
None
34 antwoorden
 • Ik kan geen bron meer weergeven bij het bezoeken van een site. Soms is het probleem opgelost na heropstart, maar dan werkt het slechts één of tweemaal. Soms ook zelf niet.

  Daar ikzelf een viertal websites onderhoud is dit een vervelend probleem. Om dit te omzeilen sla ik de pagina op en open die in een editor, wat me enorm veel tijverlies meebrengt. :cry:
 • Sommige sites zijn afgeschermd om te voorkomen dat er leentjebuur wordt gespeeld met de broncode.

  Jan de Boer
 • Van die sites weet ik het. Maar zelf mijn eigen site die niet afgeschermd zijn, werkt het ook niet. Trouwens als ik de bron opvraag via mijn laptop( ook XP) doen ze het wel.
 • Kijk eens bij de instellingen van MSIE, wat er voor programma als html editor is aangegeven. Stel daar gewoon eens notepad in.
 • Wanneer je voor http:// view-source: zet kun je ook de bron bekijken.

  Bijvoorbeeld view-source:http://www.computertotaal.nl

  Suc6
  Bas
 • Alvast bedankt voor de tip Basa maar het blijft vervelend als je steeds in website werkt met veel frames in.
  Eigenlijk zou het moeten werken, maar het is waarschijnlijk weer één van de microsoft kuren.
  Iemand een oplossing
 • Zelf de tip van Basa werkt niet. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik de enige ben met dat probleem.
  Als ik de bron opvraag, gebeurt er gewoon niks.
  Zelf wat Gerben voorstelde veranderde niks.
 • Handjevol tips:
  http://www.mvps.org/inetexplorer/answers2.htm#view_source
 • Zelf gebruik ik altijd een broncode om mijn sites te beveiligen.
  Dit doen veel webdesigners.
  Lijkt me geen probleem van je computer. De webdesigner heeft het zo gemaakt.
  Als je trouwens zo'n bronbeveiligingscode wil hebben, dan stuur maar een mailtje
 • [quote:df8d34b01d="Mrs.Birdlover"]
  Lijkt me geen probleem van je computer. De webdesigner heeft het zo gemaakt.[/quote:df8d34b01d]

  [quote:df8d34b01d="Zoektochten"]Van die sites weet ik het. Maar zelf mijn eigen site die niet afgeschermd zijn, werkt het ook niet. Trouwens als ik de bron opvraag via mijn laptop( ook XP) doen ze het wel.[/quote:df8d34b01d]

  :o :o :o
 • Ik heb nu al alles gedaan wat hier gezegd is, echter zonder enig resultaat.

  Ook op de links die Ben me door gestuurd heeft staat geen oplossing. Het doorzoeken van Knowledge B. staat geen direct antwoord.

  Ondertussen heb ik ook al IE 6.0 opnieuw geïnstalleerd, service pack gedownload en geïnstalleerd, allemaal zonder resultaat.

  Voor deze die het nog niet weten, het ligt [u:42430ed728][b:42430ed728]niet[/b:42430ed728][/u:42430ed728] aan de bescherming van die broncode, want dezelfde paginas op mijn laptop wordt de broncode wel weergegeven. Trouwens op mijn sites is de broncode niet beveiligd.

  Daar ik zelf een tiental websites onderhoud en dit van essentieel belang is dat ik bepaalde fouten (vooral in paginas met veel frames in) kan terugvinden in die broncode.

  Toch nog iemand met een oplossing.

  Ben Jonson, bedankt voor de links.
 • Ga naar de volgende site:
  http://www.generation.net/~hleboeuf/iescrcod.htm

  De eerste link bevat een Utility. Als echt niets meer lukt, kan je die misschien gebruiken.
 • [quote:3b02c5c62c="Ben Jonson"]Ga naar de volgende site:
  http://www.generation.net/~hleboeuf/iescrcod.htm

  De eerste link bevat een Utility. Als echt niets meer lukt, kan je die misschien gebruiken.[/quote:3b02c5c62c]En dan de zeer eenvoudige oorzaak die Microsoft (een link naar MS staat nl. ook p die site) geeft als oorzaak: Notepad.exe niet (meer) aanwezig of beschadigd. Het zal toch niet . . . . . ?

  Jan de Boer
 • [quote:5ac69064f8="Mrs.Birdlover"]Zelf gebruik ik altijd een broncode om mijn sites te beveiligen.
  Dit doen veel webdesigners.[/quote:5ac69064f8]

  Kun je een voorbeeld geven van zo'n site?

  Max
 • [quote:cf487682ad="Ben Jonson"]Ga naar de volgende site:
  http://www.generation.net/~hleboeuf/iescrcod.htm

  De eerste link bevat een Utility. Als echt niets meer lukt, kan je die misschien gebruiken.[/quote:cf487682ad][quote:cf487682ad="J. de Boer"]En dan de zeer eenvoudige oorzaak die Microsoft (een link naar MS staat nl. ook p die site) geeft als oorzaak: Notepad.exe niet (meer) aanwezig of beschadigd. Het zal toch niet . . . . . ?

  Jan de Boer[/quote:cf487682ad]Nog even een aanvulling:
  Is die tip over notepad.exe misschien toch iets? Het zou niet eens zo heel denkbeeldig zijn. Sommigen hebben nl. een hekel aan het in hun beleving wat al te simpele notepad, gooien dit weg, en vervangen het door een iets luxer alternatief. Alleen IE neemt default aan dat voor broncodebewerking notepad wordt gebruikt. Als dat er niet meer is, moet je dus wel even in IE laten weten dat je daar een ander type kladblok voor gebruikt.

  Jan de Boer
 • Ik heb nog steeds notepad staan en het werkt perfect als ik het buiten IE gebruik. Het grappige is dat "bron opvragen" meestal wel werkt, als is het soms maar één keer, na een heropstart.
  Ik weet het dat het op de duur als zagerig overkomt, maar dergelijk probleem, als je dagelijks met sites bezig bent, is om je PC door het raam te gooien.
  Bvb: gisteren site gemaakt die steeds een kleine error gaf. door een te grote broncode niet zo eenvoudig te vinden in mijn editor, vooral omdat het foutje alleen voorkwam na de up-load. Dit kleine probleempje, normaal een tiental minuten werk, heeft me nu drie uur gekost.

  Ik hoop nog steeds op een oplossing.
 • [quote:a0ea7697e1="Ben Jonson"]Ga naar de volgende site:
  http://www.generation.net/~hleboeuf/iescrcod.htm

  De eerste link bevat een Utility. Als echt niets meer lukt, kan je die misschien gebruiken.[/quote:a0ea7697e1]

  Heb dit geïnstalleerd en het programmatje zei heel leuk na installatie "done" maar zoals je wel kan indenken "Het werkt weeral niet". Misschien gooi ik straks wel met de PC
 • Installeer anders Mozilla.

  Max
 • [quote:f4b2fc9a67="maximilaan"]Installeer anders Mozilla.

  Max[/quote:f4b2fc9a67]Goed bedoeld natuurlijk, Mozilla zal een heleboel mensen wellicht beter bevallen, kwestie van smaak, maar het is geen beantwoording van de vraag. Het moet gewoon werken, tenzij het een beveiligde site is. Maar dat was niet het geval begreep ik. Ik realiseer me nu dat ik een doodenkele keer dit verschijnsel ook wel eens heb gehad. Maar dat was echt één of twee keer, niet vaker. Na opnieuw opstarten was dat verholpen.

  Jan de Boer
 • My last 2 cents:

  Verander de lokatie eens van je tijdelijke internetbestanden: Extra\internet-opties\instellingen (tijdelijke internetbestanden): map verplaatsen. Reboot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.