Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Werkt ME ook op een 133 MHz processor?

xzoticate
17 antwoorden
 • Op een ouder type laptop (Toshiba Tecra 500CDT) draait momenteel Windows SE. Aangezien de computer toe is aan een 'herinstallatie' en ik nog een nieuwe ME (ongeopende) upgrade heb, is mijn plan deze op de laptop te installeren.

  Op de verpakking van ME staat als systeemvereisten: Pc met Pentium 150 MHz of hoger en 32 MB-Ram geheugen. De laptop heeft een Pentium 133 MHz processor en 48 MB-Ram geheugen. Dus in principe een fractie minder. Kan ik toch probleemloos ME installeren? En zo ja, zijn er ook bepaalde zaken waar ik aan moet denken, gezien de ouderdom van de laptop……. .

  Robert
 • ME is zo'n beetje de slechtste Windows ooit, dus ik zou er niet aan beginnen.
 • …en bovendien willen laptops nog wel een specifieke drivers nodig hebben voor toetsenbord, touchpad, muziekknopjes en dat soort dingen. Je zou eens voorzichtig op de supportpagina's van de Toshiba site kunnen gaan kijken of ME voor die laptop wordt ondersteund (d.w.z.: dat er drivers voor kunnen worden gedownload); maar veel kans geef ik je niet.
 • Bij mij werkte onder ME dezelfde drivers als 98 voor zover ik me kan herinneren (is al weer een tijdje geleden). Het enige is dat ME niet zo'n geweldig besturingssysteem is. Mocht ME nou echt niet bevallen kun je er natuurlijk altijd weer 98 overheen draaien, ookal zal dit wel iets meer tijd in beslag nemen bij een 133 MHz processor :(
 • "Downgraden", dus een ouder OS over een nieuwer OS heen zetten, is niet mogelijk, dan moet je formatteren.
 • me= meer ellende, maak desnoods een verse installatie met 98se.
 • [quote:5185be4b07="Robertnl"]Op de verpakking van ME staat als systeemvereisten: Pc met Pentium 150 MHz of hoger en 32 MB-Ram geheugen. De laptop heeft een Pentium 133 MHz processor en 48 MB-Ram geheugen.[/quote:5185be4b07] Die CPU is geen echt probleem. Ik meen dat de 133=2x66 en de 150=3x50. Het is dus vrij discutabel welke CPU echt sneller zal zijn. ME proberen kan geen kwaad. Er zijn wel wat driver problemen te verwachten. De versie die ik heb, lijkt vrij probleemloos te werken. Zeker in vergelijking met 98SE. Zit ook wel wat extra's in en is een beetje anders in het gebruik.
 • Heb enkele jaren geleden Windows ME geinstalleerd op een Tecra500, deze draait nog steeds zonder problemen.
  Wel had deze PC meer geheugen (64 of 96MB).
  Toch zou ik je aanraden bij Win98SE te blijven, omdat het minder eisen stelt aan hardware, wat wel een verschil maakt in snelheid.

  Eddy
 • [quote:e8672390bb="BrigitteW"]"Downgraden", dus een ouder OS over een nieuwer OS heen zetten, is niet mogelijk, dan moet je formatteren.[/quote:e8672390bb]

  Waarom altijd dat "formatteren"? De schijf is toch al geformatteerd als er een OS op draait? Lijkt wel gemeengoed geworden….
  DOS-bootdisk erin en deltree werkt ook perfect en scheelt een hoop slijtage (en tijd). En de schijf is dan (voor het oog) ook leeg.

  Lees het steeds vaker op andere forums. bijvoorbeeld: "ja, m'n msn meldt zich niet aan, dus heb gelijk maar even geformatteerd en windows er opnieuw opgedraaid." Jeetje…

  Wou ik even kwijt :wink:

  Groetjes Bouli
 • Ach, deltree, windows eraf, programma's eraf, schijf leeg, wat is dan het verschil met formatteren? Formatteren gaat een factor honderd sneller. Gewoon vanaf de harde schijf 'format c: /q /s', en een paar seconden later heb je een spic en span schone schijf.
 • Ben met je eens dat er voor het oog geen verschil in zit. Alleen is deltree en softwarematige handeling en formatteren hardwarematig. Lijkt mij dat die laatste dus wel belastender is voor de schijf. :D
 • Formatteren hardwarematig? Hardwarematig is met een hamer erop slaan. Overigens zeg ik bijna nooit "formatteer maar, dan ben je van de ellende af". Formatteren is alleen in dit geval de makkelijkste oplossing omdat je een ouder OS niet over een nieuwer OS heen kunt zetten.
 • [quote:7a79b6e7e6]Ben met je eens dat er voor het oog geen verschil in zit. Alleen is deltree en softwarematige handeling en formatteren hardwarematig. Lijkt mij dat die laatste dus wel belastender is voor de schijf. [/quote:7a79b6e7e6]
  format /q is volgens mij ook softwarematig. Alleen de FAT-tabel wordt gewist.
 • [quote:263362fca6="Bouli"]Ben met je eens dat er voor het oog geen verschil in zit. Alleen is deltree en softwarematige handeling en formatteren hardwarematig. Lijkt mij dat die laatste dus wel belastender is voor de schijf. :D[/quote:263362fca6]

  Tegenovergestelde is waar, bij een formattering (wat overigens softwarematig gebeurd) wordt idd slechts de FAT-tabel gewijzigd. Bij deltree wordt elk los bestand afzonderlijk verwijderd.

  deltree veroorzaakt dus meer schijfactiviteit is in dus (theoretisch) slechter voor je harde schijf dan formatteren.
 • [quote:3ec6903881="Bouli"]
  Lees het steeds vaker op andere forums. bijvoorbeeld: "ja, m'n msn meldt zich niet aan, dus heb gelijk maar even geformatteerd en windows er opnieuw opgedraaid." Jeetje…
  [/quote:3ec6903881]
  Tja, Windows eraf gooien als er iets dwars zit is idd gemeengoed, maar dat is al enkele jaren zo. Men begint liever helemaal opnieuw dan dat de moeite wordt genomen om even uit te zoeken wat er loos is.
  Zal ook te maken kunnen hebben met het feit dat het OS zeker voor de leek niet bepaald transparant werkt.

  Veel computergebruikers die ik ken beginnen overigens
  gemiddeld om de 3 maanden met een verse installatie. Niet omdat een bepaalde instelling dwars zit, maar omdat ze het tijd vinden dat ze weer een 'snel en schoon systeem' krijgen.

  Max
 • [quote:d3c1003554="Robertnl"]Op een ouder type laptop (Toshiba Tecra 500CDT) draait momenteel Windows SE. Aangezien de computer toe is aan een 'herinstallatie' en ik nog een nieuwe ME (ongeopende) upgrade heb, is mijn plan deze op de laptop te installeren.

  Op de verpakking van ME staat als systeemvereisten: Pc met Pentium 150 MHz of hoger en 32 MB-Ram geheugen. De laptop heeft een Pentium 133 MHz processor en 48 MB-Ram geheugen. Dus in principe een fractie minder. Kan ik toch probleemloos ME installeren? En zo ja, zijn er ook bepaalde zaken waar ik aan moet denken, gezien de ouderdom van de laptop……. .

  Robert[/quote:d3c1003554]

  Ik heb hier op verschillende pc's zonder problemen Windows ME draaien,
  waaronder ook een Pentium 1 op 100 MHz (64MB)
  Het enige wat je wel moet doen dan is "setup /nm" i.p.v. "setup"
  want anders gaat windows ME zeuren over je processor.
  en gaat de setup niet verder.

  [quote:d3c1003554="Bouli"]Waarom altijd dat "formatteren"? De schijf is toch al geformatteerd als er een OS op draait? Lijkt wel gemeengoed geworden….
  DOS-bootdisk erin en deltree werkt ook perfect en scheelt een hoop slijtage (en tijd). En de schijf is dan (voor het oog) ook leeg.

  Lees het steeds vaker op andere forums. bijvoorbeeld: "ja, m'n msn meldt zich niet aan, dus heb gelijk maar even geformatteerd en windows er opnieuw opgedraaid." Jeetje…

  Wou ik even kwijt :wink:

  Groetjes Bouli[/quote:d3c1003554]

  Eindelijk iemand die ook eens hetzelfde denkt als ik.
  Voor je hardware maakt het trouwens niets uit of je "format c: /q /u" doet
  of dat je "smartdrv c+" en daarna "deltree c:\windows" doet.
  In beide gevallen is hij binnen een seconde klaar,
  zonder dat de harddisk veel hoeft te doen.

  Het probleem van format vind ik dat je vaak dingen mist,
  die je ergens op C: had staan.
  Zelf geef ik de voorkeur aan hernoemen van de directories,
  en dan na een week pas doe boel echt wissen.
  Dus intikken "ren c:\windows win.old" en "ren c:\progra~1 prg.old"
  Daarna windows opnieuw installeren in c:\windows.
  Je krijgt dan nog wel een melding of hij toch maar in c:\win.old
  moet gaan installeren, omdat hij daar windows ziet staan,
  daarbij moet je dus opgeven dat je een nieuwe directory (c:\windows) wilt.
  Want anders heb je nog steeds geen schone windows installatie.

  Overgens heb ik tegenwoordig al mijn data buiten de windows directory staan,
  dus mijn Favorieten en Emails staan ook ergens in "Mijn Documenten".
 • Format c: doe je dus ook alleen maar nadat je een backup hebt gemaakt. Maar die maak je toch sowieso al regelmatig. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.