Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP foutmelding: lsass.exe - systeemfout

Venzent
2 antwoorden
  • Onlangs kreeg ik de lsass.exe foutmelding: "De indeling van het eindpunt is ongeldig". Enig onderzoek (met Google en bij Microsoft) is dat lsass.exe redelijk bekend is, alleen niet bij mij. En ook op dit forum kon ik geen eerdere topics vinden. Dat verbaasde mij wel een beetje. De foutmelding is nogal fataal: systeem gaat herstarten na een klik op Okay om vervolgens op dezelfde manier te eindigen.
    Microsoft knowledge database vond ik. Q329450 lijkt enigszins in de buurt van mijn probleem te zitten, ware het niet dat men de foutmelding zelf er niet bij heeft gezet. En alleen de 2e oorzaak trad bij mij op. Een mogelijke oorzaak zou dus kunnen zijn, zoals ik dat begrijp: Recentelijk een Systeemherstel uitgevoerd op WinXP systeem met SP1. Het stukje refereert naar OEM systemen. Dat is mijn systeem dus niet. De Systeemherstel had ik uitgevoerd omdat ik recentelijk een USB-SCSI driver had gebruikt, en vanwege de blauwe schermen, dacht dat het misschien aan die driver lag. Op dit moment nog geen blauwe schermen teruggezien, maar wel deze foutmelding gekregen.

    Omdat ik geen goede omschrijving heb gevonden, moet ik gissen naar de echte oorzaak. Ik twijfel bijvoorbeeld over de kwaliteit van mijn harde schijf. Maar is dat terecht? Ik heb dus wel een Systeemherstel gedaan (vlak daarvoor), ik heb ook SP1 geïnstalleerd.
    Ook de mogelijke oplossingen zijn een beetje tegenstrijdig. Gevonden via Google: Deze varieren van Geforce Videokaart drivers opnieuw installeren, tot het uitvoeren van een herstelprocedure. Toen ik dat laatste uiteindelijk wilde gaan uitvoeren, zag ik de optie om op te starten met foutcontrole. Sindsdien doet het probleem zich niet meer voor. Tja, dat levert mij eigenlijk nog meer vraagtekens op.

    Ben ik echt de enige met dit probleem? Herkent iemand dit? Verder is mij nog onduidelijk wat met "eindpunt" wordt bedoeld?
  • Na een aantal keren de computer te hebben gebruikt, krijg ik de foutmelding weer. Na een herstart zelfs een blauwscherm met STOP fout 0xc000021a met toevoeging { onherstelbare systeemfout }. Tja, zo zie ik nog eens wat. Inmiddels ook een recent gemaakte hardware wijziging (geheugen uitbreiding van 256->512MB) ongedaan gemaakt. Vooralsnog start de computer direct weer probleemloos op. Blijft voor mij verder een raadsel. Want ja, de computer heeft het vandaag ogenschijnlijk prima gedaan tot zojuist dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.