Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows experts gezocht!

Henk Bakker
20 antwoorden
 • Ik heb de vraag ook al een keer elders in een ander context geplaatst, maar doe het hier nog maar een keer. Ik heb een aantal bestanden, gemaakt in windows 98, en office, die daarna op een Windows NT4 machine opgeslagen zijn. In verband met rechten kan ik die bestanden niet openen. Helaas heb ik zelf niet de beschikking over een NT4 machine, want daarin kun je met take ownership de rechten overnemen. Ik heb zowel XP home als Xp professional. Maar het lukt me niet met deze prog's de rechten over te nemen. Wie weet het? Het moet volgens mij toch mogelijk zijn die bestanden te openen?
 • Het is een beetje vreemd dat je met Take Ownership de rechten niet kunt overnemen. Maar een definitieve oplossing zou toch moeten zijn om die bestanden op een FAT32 partitie te kopiëren, want daarmee gaan alle rechten verloren. FAT32 kent immers geen speciale rechten.
  Toch even nieuwsgierig: waarom lukt Take Ownership niet?
 • Misschien omdat er een versie-verschil zit tussen de NTFS-indeling van NT4 (voor SP 6) en WinXP?

  Tevens meen ik ergens gelezen te hebben dat de rechten-structuur van deze OS-en verschillen. Bij NT 4 ligt de rechtenstructuur op het bestand zelf. Bij WinXP wordt dit door het OS geregeld.

  Hier zie je een identieke situatie. Er wordt als oplossing gegeven om de bestanden vanaf de schijf naar een door WinXP gemaakte partitie te kopieren en vanaf daar verder te gaan.

  Suc6!
 • Het probleem is even nu dat ik ze op een cd heb staan. Ik kan alle bestanden zie maar als ik ze open in Word krijg ik een foutmelding.
 • Dan lijkt het me ook niet echt super-vreemd dat het niet lukt om rechten aan te passen… Op cd kun je niets wegschrijven en kun je dus ook het bestand niet aanpassen!! Tenzij je iets als DirectCD hebt staan ofzow…

  Probeer het nou eens door de bestanden te kopieren??

  Greetz!!
 • Kan ze niet kopieren, dan krijg ik gelijk een foutmelding.
 • Dan zou ik het eens onder DOS proberen. Hier kun je de bootdisk downloaden en hier kun je een module downen voor Long Filenames, anders heb je straks allemaal ~1 en ~2-bestanden… :wink:

  Greetz!!
 • Thnx Anakin, maar hoe doe ik dat? Vanuit dos dan alle bestanden kopieren naar XP of Windows 98? Zijn dan de rechten weg?
 • [quote:f3bc443085="Henk Bakker"]Het probleem is even nu dat ik ze op een cd heb staan. Ik kan alle bestanden zie maar als ik ze open in Word krijg ik een foutmelding.[/quote:f3bc443085] Hmm, ik dacht dat de bestanden nog op de NTFS harde schijf stonden? Dus het is je gelukt die bestanden en mappen te kopiëren?Mijn persoonlijke vermoeden is dat je een WinXP installatie met domeinserver moet gebruiken, met dezelfde gebruikers als onder NT4. Het blijft vreemd want je zei ook de bestanden niet gecodeerd zouden zijn. En dan verwacht ik dat je het bestand gewoon kan openen.
  Zou dit probleem niet bij Microsoft bekend zijn?
 • Het [i:a6c3fcd788]kan[/i:a6c3fcd788] helemaal geen rechten-probleem zijn. De NTFS rechten gelden beslist niet op een CDROM. Deze gaan verloren tijdens het kopiëren van de bestanden.
 • [quote:f27eb72f07="Binary"]Het [i:f27eb72f07]kan[/i:f27eb72f07] helemaal geen rechten-probleem zijn. De NTFS rechten gelden beslist niet op een CDROM. Deze gaan verloren tijdens het kopiëren van de bestanden.[/quote:f27eb72f07] Ik hoop het voor Henk. Ik heb zijn harde schijf namelijk vorige week bekeken door de SCSI schijf te koppelen aan zijn laptop. Helaas kregen we via WinXP geen toestemming om te kopiëren. Omdat dit verder onbekend terrein voor me is, kon ik hem verder niet helpen. ben ik zeer benieuwd naar de gouden tip.
 • De beveiliging van Word-documenten kan nog wel eens omzeild worden door [b:5d6609d8bb]OpenOffice[/b:5d6609d8bb] te gebruiken.
 • Blijkbaar zijn de bestanden naar CDROM gekopiëerd, maar is daar iets fout gegaan en zijn de bestanden nu onleesbaar. Maar wel benaderbaar? Kun je ze bijvoorbeeld wel als platte tekst in Kladblok openen?
  Mijn oorspronkelijk vraag was: wat gaat er fout bij het uitvoeren van Take Ownership? Ik begrijp dat je een ex-NT4 schijf nu in een WinXP machine hebt hangen? Er is inderdaad wel een versie-verschil tussen de NTFS van NT4 en XP. Mogelijk zou een [b:72f1fa9fae]convert x: /fs:ntfs[/b:72f1fa9fae] de indeling naar de nieuwste XP-versie kan omzetten. Bovendien ben ik benieuwd hoe je de gegevens dan van die schijf op CDROM hebt gekregen?
 • Als het klopt dat bij het branden van de bestanden op de cd-rom iets mis is gegaan of beschadigd geraakt kun je nog proberen met [b:bca4417682]ISOBuster[/b:bca4417682] ze toch te kopieeren naar je harddisk.
 • [quote:423e73281c="Binary"]Blijkbaar zijn de bestanden naar CDROM gekopiëerd, maar is daar iets fout gegaan en zijn de bestanden nu onleesbaar. Maar wel benaderbaar? Kun je ze bijvoorbeeld wel als platte tekst in Kladblok openen?[/quote:423e73281c]Dat is toen niet geprobeerd. Omdat ik niet kon kopiëren, ging ik ervan uit dat het OS dwars lag.
  [quote:423e73281c="Binary"]Mijn oorspronkelijk vraag was: wat gaat er fout bij het uitvoeren van Take Ownership? Ik begrijp dat je een ex-NT4 schijf nu in een WinXP machine hebt hangen? Er is inderdaad wel een versie-verschil tussen de NTFS van NT4 en XP. Mogelijk zou een [b:423e73281c]convert x: /fs:ntfs[/b:423e73281c] de indeling naar de nieuwste XP-versie kan omzetten. Bovendien ben ik benieuwd hoe je de gegevens dan van die schijf op CDROM hebt gekregen?[/quote:423e73281c]Dat van die Take Ownership is nieuw voor mij. Heeft dat te maken met Quotum (iets dergelijks gevonden in de Windows Help)? Naar die CD-Rom ben ik ook benieuwd.
 • Boeiende discussie! Ik kan de bestanden niet openen met kladblok.
  Ik zie de bestanden, zie de eigenschappen, grootte etc, maar openen ho maar. De scsi-hdd is bij een vriend die een NT4 server heeft. Maar ook hij heeft problemen om de bestanden te openen. Het is hem wel glukt de bestanden op cd te krijgen.
 • Ook iso-buster laat niet toe bestanden te kopieren. Ook open-office geeft niet thuis.
 • De echte experts (met alle respect hoor, want het is niet gemakkelijk) hebben het juiste antwoord nog niet kunnen geven. Ook met de dos bootdisk gaat het niet. Hij kopieert wel "normale" bestanden maar geen beveiligde bestanden van de cd.
 • Nou, doe nog een gooi… :wink:

  Hier vind je een proggy waarmee je de complete ACL (Access Controll List) kan verwijderen. Met name dit sprak me wel aan:[quote:2c5e5367c5]Uses Backup and Restore Rights to view/change ACL/ownership on non accessible files/dir[/quote:2c5e5367c5]
  suc6!
 • Ik zou me het liefste concentreren op de bestanden die nog op schijf staan. Daar ligt immers de oorzaak van het probleem en heb je de meest kans om het op te lossen. Vraag is dus: waarom lukt een Take Ownership aktie niet (ter info: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q308421) bij die originele bestanden. Want ook een oudere versie van NTFS zou een ACL moeten hebben waar WinXP mee overweg kan. En uiteraard ook een WinNT besturingssysteem. Kun je een stap-voor-stap beschrijving geven van wat er mis gaat bij de benadering van die bestanden? Want daaruit zouden we mogelijk de oorzaak kunnen vinden. Heb je geprobeerd om die bestanden naar een FAT32 partitie te kopiëren? Want dan zou elke vorm van beveiliging moeten verdwijnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.