Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 en xp NL of ENG lukt niet.???

None
13 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zit met het volgende probleem,
  Ik kan Windows 2000 of XP niet meer installeren.
  Mijn computer ging rare kuren vertonen (Wxp pro NL) dus heb ik mijn schijf geformatteerd.
  Nu kan ik dus niet meer installeren,
  Als ik dus begin met de setup van XP gaat het in het begin goed, eerst worden alle i386 bestanden gekopieerd en daarna computer opnieuw opstarten en dan worden de bestanden in de juiste windows mappen geplaatst, daar gaat het dus mis, nu krijg ik de melding dat het bestand MSVFW32.dll niet kan worden gekopieerd.
  Het zijn telkens .sys of .dll bestanden waar het mee mis gaat.
  Ik heb de engelse versie van xp geprobeerd en ook die loopt vast en evenals windows 2000 pro.
  Als ik de bestanden skip dan gaat het later mis.

  Wat kan hier nou de oorzaak van zijn.
  Ik heb pas geleden windows, het zelfde schijfje dus op een andere pc geinstalleerd en dat lukte prima.

  Please help!

  Leon
 • Heb je je geheugen al gecontroleerd?
 • Temperatuur in de kast en van deCPU? Als deze aan de hoge kant is/zijn, wil dat de installatie wel eens nadelig beïnvloeden.
 • [quote:ee53abb69c="wildervanksterdallen"]Het zijn telkens .sys of .dll bestanden waar het mee mis gaat. [/quote:ee53abb69c] Ik heb onlangs ook eens zoiets gehad. Bij mij bleek het aan de DVD speler te liggen. Het was een exemplaar van november 1999.
 • geheugen nog niet gecontroleerd, maar dat doet de computer in het begin bij het opstarten, temperatuur in orde, open kast en ik heb het met cdrw speler en normale cdrom speler geprobeerd te installeren, maar tevergeefs…

  Maar kan geheugen deze storing veroorzaken, zodat er bestanden niet naar de schijf kunnen worden geinstalleerd.

  Nu zijn er 4 bestanden die ik geskipt heb, maar aanmelden bij het welkoms venster lukt nu niet…
  Computer komt met de melding,
  windows product activation, probleem met checken van licensie…
  Hmmm misschien is dit een probleem dat het een kopie is? :oops:
  Of doe ik nu iets wat onmogelijk is…volgens mij zijn er weinig mensen met het origineel….

  Berdankt voor de reakties !
 • [quote:9ce9bc9df4="wildervanksterdallen"]windows product activation, probleem met checken van licensie…
  Hmmm misschien is dit een probleem dat het een kopie is? :oops:[/quote:9ce9bc9df4] Misschien. Omdat je problemen hebt met Win2K en WinXP denk ik toch dat het aan je computer ligt. Ik weet niet meer de precieze details, maar in het verleden kon ik of geen Win2K of WInXP installeren vanwege een temperatuur probleem. Casefannetje bracht bij mij de oplossing. Op een ander systeem kreeg ik XP Prof niet geïnstalleerd, maar XP Home wel. Dat heb ik maar zo gelaten. Win2K en WinXP controleren de computer hardware op een andere en meer zorgvuldige manier dan Win9x, vandaar dat meestal eerder fout gaat.
 • ik heb het nu met de kast open en een nieuw schijfje van xp nog eens geprobeerd, maar nog steeds fouten.
  Ik krijg iedere keer de melding dat de bestanden die naar de schijf zijn gekopieerd niet kloppen omdat het een kopie is???
  Dit heb ik nog nooit eerder tijdens de installatie gehad…en ik heb dan ook behoorlijk wat systemen geinstalleerd.
  Als ik nu mijn c schijf formatteer moet ik dan ook mijn master boot record wissen? Wie kan mij verder helpen dit op te lossen en hoe het ook alweer moet met het mbr gebeuren?

  Leon
 • Ik zou de inhoud van de XP-CD naar een tijdelijke map kopiëren op de harde schijf. Daarna start je setup vanaf de harde schijf. Instructies:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q307848
 • Dat is dus wat ik altijd doe, ik start mijn pc op met opstart disk en geef in dos de commando's cd i386 en winnt en alles wordt naar een tijdelijke map gekopieerd, wanneer mijn computer daar mee klaar is, moet ik opnieuw opstarten en dan wordt alles in de juiste windows mappen geplaatst, daar gaat het fout.
 • [quote:8c3f030877="wildervanksterdallen"]Ik krijg iedere keer de melding dat de bestanden die naar de schijf zijn gekopieerd niet kloppen omdat het een kopie is???[/quote:8c3f030877] Misschien maar als het echt fout is, dan is of het origineel niet goed of het kopiëren gaat fout. Bij het eerste heb je problemen met steeds dezelfde bestanden. Dat kan of aan de computer liggen (instabiel door bv fout geheugen). Of een slechte harde schijf, of iets anders … Dan verwacht ik vrij veel foute bestanden, steeds andere.
 • Ik heb het nog eens geprobeerd en bij de eerste fout heb ik opnieuw opsgestart en dan gaat hij het weer opnieuw installeren, steeds weer ander .dll bestanden die niet kunnen worden gekopieerd, terwijl ze wel op de harde schijf staan…
  Ik kreeg ook bij een keer opnieuw opstarten de foutmelding;
  STOP:c0000221 unknown hard error
  \systemroot\system32
  tdll.dll
 • wel eens teeds terug kerende fout is het niet kunnen kopieeren van bootvid.dll, wat houdt dit in?
 • Bedank voor de reacties!, want het is eindelijk gelukt!
  Toch het geheugen wat defect is, ik heb 2 reepjes 1 van 128 en 1 van 256 en die laatste is defecrt, want als ik die eruit haal werkt alles eindelijk goed.
  Het is niet echt van goede kwaliteit dat geheugen, want een tijdje geleden was ook het geheugen defect, maar toen traden er allerlei andere storingen op, maar goed dat er tegenwoordig levenslange garantie op zit…

  Leon

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.