Vraag & Antwoord

OS Windows

welke driver voor onbekend merk geluidskaart?

Anoniem
MGSpecial
13 antwoorden
 • Ik heb op een wat oudere computer Windows 98 SE geïnstalleerd. Enkel het geluid doet het niet omdat de geluidskaart niet herkend wordt. De enige melding die ik krijg is dat 'PnP Sound' niet werkt. Ik heb al de standaard Soundblaster compatible driver gebrobeerd maar dat hielp ook niet.
  De kaart heeft prima gewerkt onder Windows 95b, maar ik heb de computer compleet en al van iemand gekregen en heb niet meer info over de gluidskaart.
  Op de geluidskaart zelf is ook geen merk of type aanduiding te vinden, hooguit wat namen/codes op de chips zelf.

  Is er een andere standaard driver die ik kan gebruiken of is er een andere manier om het geluid onder Win98 weer terug te krijgen?
 • Kijk nog eens op de geluidskaart en geef iedere naam en nummer door dat je kan vinden, misschien dat ik of iemand anders er alsnog iets mee kan. Het type geluidskaart is altijd ergens terug te vinden op de kaart zelf, op de chip of een stickertje of iets dergelijks.
 • Als je de nummers die je vind op je geluidskaart invoert in google, krijg je meestal de juiste benaming en of merk van je geluidskaart. Dan kan je op die manier wel de driver vinden
 • Misschien heb je hier wat aan: http://www.zdnet.be/downl.cfm?id=29081
 • zelfde problem hier.

  Heb 2 ISA geluids-kaarten, worden niet eens gevonden door windows. Iemand enig idee hoe ik ze aan de praat krijg?

  1 is een Creative Sound Blaster 16, de ander onbekend merk (geen merk).

  Jochem
 • Kijk ook eens onder http://www.driverguide.com.
  Ik heb hier zelf namelijk al twee keer succesvol een driver kunnen vinden voor ouderwetse modemkaarten die echt nergens anders te vinden waren. Soms zitten er mensen tussen die volgens mij zelf drivers schrijven…
 • [quote:c303adfc63="XBL"]Heb 2 ISA geluids-kaarten, worden niet eens gevonden door windows. Iemand enig idee hoe ik ze aan de praat krijg?

  1 is een Creative Sound Blaster 16, de ander onbekend merk (geen merk).[/quote:c303adfc63] Is de SB een ISA of Pnp-ISA of een PCI kaart? Ook hier handig te melden wat je wel weet. Zo heeft bijvoorbeeld heeft elke SB kaart een CT code. Geef ook wat informatie over de chips (de grootsten zijn meestal voldoende), bekijk ook de jumpers eens. Zit er veel op dan is het vermoedelijk niet Pnp of een tussenversie.
  Een kaart die defect is, zal i.h.a. ook niet worden gevonden.
 • Het betreft bij mij een PnP ISA geluidskaart.

  Onder meer volgende chips:

  Avance Logic Inc ALS120T2

  MGYPRO120P ALSAC1

  geen jumpers


  Ik heb op basis van Avance Logic 120 reeds wat drivers gevonden. Die ga ik eerst maar eens proberen..
 • Als je Aida32 installeerd vertelt deze precies wat voor een kaart het is.
  Dan kan je bij DriverGuide.com de juiste drvers vinden,wel eerst even
  registreren.
 • Misschien is het een BIOS-setting. Kijk of er ergens PNP staat.
 • http://www.fcc.gov/oet/fccid/

  En anders vul je hier het serienummer in wat je kan vinden op de kaart, en dan wordt je tot in detail verteld wat voor kaart het is, en van wie.
 • [quote:d37328212e="MGSpecial"]Dan kan je bij DriverGuide.com de juiste drvers vinden,wel eerst even registreren.[/quote:d37328212e]
  Inloggen:
  Naam: drivers
  Password: all
 • ik moet inloggen met driver?
  En niet drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.