Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WINXP booten vanaf geheugen.

Alexander Online
18 antwoorden
 • Ik ben een gelukkige eigenaar van een pc met 1 GB aan geheugen.
  Nu had ik ergens gelezen dat je winxp vanuit je geheugen kan booten en dat dat veel snelheidswinst opleverd ? Weet iemand hoe ik dit in winxp pro sp1 in kan stellen alvast bedankt !!!

  Roel
 • waarhad je dat gelezen? ik denk dat je dit niet zomaar in XP in kanb stellen. Misschien met een programmatje
 • in computertotaal tips en trucks
 • lees eens voor.. citeer
 • Bedoel je toevallig niet de slaapstand. Dat schijnt ook veel snelheidswinst op te leveren. Opstarten vanaf je geheugen kan niet. Nadat de spanning van het geheugen is, is alles weg, alles staat weer op '0'
 • En wat dacht je dan van KNOPPIX (Linux distro)?
 • Knoppix op dvd wordt opgestart van de dvd. Alle instellingen moeten worden ingevoerd (de meeste worden gelukkig automatisch herkend) De configuratie van Knoppix wordt opgeslagen in het geheugen. Maar als de pc UIT gaat (spanning er dus vanaf) dan moet Knoppix helemaal opnieuw beginnen, TENZIJ je de instellingen opgeslagen hebt op diskette/hd.
  De TS bedoelt dat je WinXP 'in het geheugen' (RAM dus) kunt laden, en als je dan de pc aanzet, direct wordt opgestard. Maar dat kan dus niet. Het geheugen kan alleen dingen opslaan als er spanning opstaat. Niet ZONDER spanning.
 • idd. ff kleine correctie. Knoppix staat op de CD. Maar ik weet niet wat er dan wel bedoelt wordt met laden vanaf het geheugen
 • Je kan hooguit de geheugeninstellingen wat tweaken als je over veel RAM-geheugen beschikt.
 • Ik denk dat hij bedoelt dat alles tijdens het booten naar het ram wordt geschreven zodat windows niet telkens de hd moet aanspreken. Dat zal die "snelheidswinst" zijn…
 • jep dit is wat ik zocht:

  http://www.tweakzone.nl/tweaks/352

  maar schijnt niet echt veel te schelen lees ik…ik zal het eens proberen…

  Optimaliseer Core performance
  Gepubliceerd door: Godius op zondag 6 april 2003 - 11:56


  Op computers met grote hoeveelheden geheugen, denk aan 1024MB en hoger, kun je Windows geheel op het geheugen laten draaien, zo wordt de hardeschijf amper tot niet gebruik. Je zult zien dat er een enorm snelheidswinst ontstaat.

  -Ga naar je register edittor: start -> uitvoeren -> typ in: regedit.exe
  -Ga naar: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
  Session Manager\Memory Management]
  -Zoek daar de sleutel “DisablePagingExecutive” op.
  -Verander de waarde naar “1”. 1 staat voor disable system paging
  -Herstart je computer
 • [quote:8ee24ca9f3="Alexander Online"]idd. ff kleine correctie. Knoppix staat op de CD. Maar ik weet niet wat er dan wel bedoelt wordt met laden vanaf het geheugen[/quote:8ee24ca9f3]Oja, ik was ff in de war met de debian dvd. Knoppix zit uiteraard op cd.
  BTW
  die instelling waardoor de pc harder moet lopen, ach, het valt wel mee, het is te verwaarlozen.
 • [quote:44e78e4008="Johnny321"]Knoppix op dvd wordt opgestart van de dvd. Alle instellingen moeten worden ingevoerd (de meeste worden gelukkig automatisch herkend) De configuratie van Knoppix wordt opgeslagen in het geheugen. Maar als de pc UIT gaat (spanning er dus vanaf) dan moet Knoppix helemaal opnieuw beginnen, TENZIJ je de instellingen opgeslagen hebt op diskette/hd.
  De TS bedoelt dat je WinXP 'in het geheugen' (RAM dus) kunt laden, en als je dan de pc aanzet, direct wordt opgestard. Maar dat kan dus niet. Het geheugen kan alleen dingen opslaan als er spanning opstaat. Niet ZONDER spanning.[/quote:44e78e4008]

  Dat snap ik, maar dan wordt Knoppix toch vanaf het RAM geheugen gestart? Hij moet wel steeds Knoppix opnieuw in het geheugen laden, dat klopt.
 • niet geheel correct:

  knoppix laadt vanaf de cdrom, wannaar hij als het ware linux in het RAM installeert. de programmas laad hij nog steeds van de cd, maar hij draait op het ram.
 • Bedoel je niet toevallig hibernate? Bij Hibernate wordt er een geheugendump gemaakt op de harddisk tijdens het afsluiten van de pc. Als je vervolgens de pc weer opstart wordt deze geheugendump weer ingelezen, hierdoor gaat booten veel sneller. Overigens werkt dit niet op iedere pc, het kan zijn dat je pc blijft hangen als je opnieuw opstart.

  Hibernate is te vinden bij de Power options in het Control Panel.
 • Is dat niet hetzelfde als de slaapstand?
 • in mijn BIOS staat een optie: "Boot to OS/2 > 64M". in het boekje staat uitgelegd:

  [i:e0dc6b2d48]"Eneble this item if you are booting the OS/2 operating system and you have more than 64MB system memory installed"[/i:e0dc6b2d48]

  Heeft dat er iest mee temaken?
 • Nee, OS/2 is een ander OS, van ik meen IBM.
  Met deze optie kun je meer dan 64mb aanspreken als je OS/2 hebt draaien en dat heb je niet. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.