Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn documenten, my pictures enz....

Anoniem
DJPeedee
4 antwoorden
  • In Windows XP merk ik dat ik steeds meer mappen heb en krijg van mijn documenten tot weet ik veel mijn …… Is er een manier om hiervan af te komen. Ik heb een map mijn documenten op een andere schijf en wil het daar houden en ongevraagd schrijven allerlei applicaties hun data in die verd(#@$%^)mappen terwijl ik dat op een heel andere plek wil hebben. Ik heb bijvoorbeeld een hele lege schijf voor videobestanden 80 Gb groot en ongemerkt schrijven mijn videobewerkingspakketten dit weer naar Mijn video's enz…
  • In de meeste programma's kan je bij opties, of voorkeursinstellingen, zelf de lokatie aangeven waar het programma bestanden bewaart. Check.
  • Neemt niet weg dat na deleten van genoemde mappen zoals my pictures enzovoort de mappen gewoon terug blijven komen. Uiteraard heb ik in de betreffende programma's de verwijzing gemaakt dat niet de C schijf mijn standaard opslagschijf is maar een andere schijf.
  • Met behulp van TweakUI kan je de standaard-windows mappen (My Pictures, My music) verplaatsen naar eventueel een andere partitie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.