Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 98 start op in MS-DOS modus en niet meer in Windows

4 antwoorden
  • Na het installeren van een DOS genealogie programma (hazadata) start de computer niet meer op in Windows (Win 98 SE) Het programma heeft wat commando's in de autoexec geplaatst zodat bij het opstarten gelijk naar dit programma wordt gegaan. (Heel irritant, maar ja) Na het afsluiten van dat programma zou automatisch windows gestart moten worden. In de autoexec staat hiervoor het commando win.com /wx Ik weet niet wat die wx extensie doet. Maar windows start niet op, in plaats daarvan start de computer weer op en gaat weer naar Hazadata. Ik heb alles uit de autoexec gehaald, computer gaat niet meer naar programma, maar blijft in MS-DOS modus. Ik zie even het Windows logo en dan krijg ik de melding: "De computer is momenteel in MS-DOS modus. Wilt u overschakelen naar normale modus om Windows toepassingen uit te voeren [Enter =j, Esc = n]" Als ik dus enter doe (of j) start de computer weer op, maar niet in windows. ik heb in de msdos.sys gekeken of daar de BootGui op 0 stond, maar die stond op 1. De computer start wel op in de veilige modus. Wie weet raad? Alvast bedankt.
  • [url=http://support.microsoft.com/?kbid=148919]Windows Restarts Continuously[/url]. In DOS geef je het commando: REN autoexec.bat autoexec.bat.oud [enter] REN config.sys config.sys.oud Start opnieuw op.
  • [quote:afe91ce5ed="Ben Jonson"][url=http://support.microsoft.com/?kbid=148919]Windows Restarts Continuously[/url]. In DOS geef je het commando: REN autoexec.bat autoexec.bat.oud [enter] REN config.sys config.sys.oud Start opnieuw op.[/quote:afe91ce5ed] Autoexec had ik gedaan, hielp niet. config.sys niet aan gedacht. Ga ik proberen, bedankt.
  • Wat staat er dan in je autoexec.bat en je config.sys?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.