Vraag & Antwoord

OS Windows

svchost problemen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Tijdens het opstarten van Win2000 krijg ik de foutmelding: svchost (dus niet svhost!!) heeft fouten gegenereerd en dient opnieuw te worden opgestart. Sinds deze foutmelding werkt o.a. de hotmail pagina niet meer en is het eveneens niet meer mogelijk om op veel pagina's via "klikken" naar vervolg pagina's te gaan. Daarnaast werkt ook de zoek-functie in windows niet meer. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Mvrgrt.
  Gianni
 • Typ in start\uitvoeren:

  Drwatson.exe [enter]

  En dan?

  Kijk in het logboek (configuratiescherm\systeembeheer) naar meer gedetailleerder fouten. "SVCHOST.EXE" is zo'n beetje de moeder van alle services. De sub-service die de fout genereert moet je identificeren.
 • Hallo allemaal. Ik ben nieuw.

  Ik zit op een ander forum (niet gespecialiseerd in computers, gewoon een onzinforum) en daar heb ik mijn probleem met svchost uitgelegd. Omdat niemand me kon helpen werd ik doorverwezen hierheen. Dit was het probleem:

  [quote:6985c35680]Ik heb ook een probleem. Ik heb een aantal dagen geleden eindelijk maar eens ge-upgrade naar Internet Explorer 6. Sinds vandaag krijg ik de foutmelding dat svchost.exe fouten veroorzaakt en afgelsoten wordt. Daarna werkt Explorer niet meer goed (ik kan niet meer openen in nieuw venster bijvoorbeeld) en ook de Windows Explorer doet raar. Bij Control Panel komen de inkoontjes in het verkeerde frame te staan bijvoorbeeld en als ik op add/remove programs klik opent hij wel een nieuwe window, maar staat er niks in. Ik heb WIN2000. Is er een conflict met ie6? Ik ga nu weer terug naar 5, maar als iemand een oplossing heeft……[/quote:6985c35680]

  Toen heb ik het volgende gedaan wat weer een nieuw probleem veroorzaakte:
  [quote:6985c35680]Wat ik nu gedaan heb ik WIN2000 een herstelinstallatie uit laten voeren en mijn oude configuratie van Internet Explorer hersteld. So far so good. Maar bij het rebooten voerde windows een diskcheck uit waarna hij zomaar ineens mijn file-system veranderd heeft van FAT32 naar NTFS. Hoe erg is dit en waarom deed ie dat? Ik heb daar geen opdracht voor gegeven. Ik vrees dat het binnenkort dus weer format c moet gaan worden, maar hoe verander ik de file system dan weer terug?[/quote:6985c35680]


  Alles werkt wel. Ik heb alleen mijn geluidskaart en videokaart opnieuw moeten installeren. Als ik niet hoef te formatteren, doe ik het liever niet, want ik heb totaal geen zin om al mijn bestanden op te gaan slaan.
 • Heb gekekenin het logboek. Er staan daar steeds 2 foutmeldingen:1 m.b.t. tot een removable storage service die windows niet kan vinden (waarschijnlijk mijn zip-drive die niet aangesloten is) en 2 een foutmedling m.b.t. de service control manager ( geeft de volgende tekst: "De Remote Procedure Call (RPC)-service is onverwacht gestopt. Dit is 1 keer gebeurd. De volgende herstelbewerking zal over 0 milliseconden worden uitgevoerd: Geen actie. "). Ik vermoed dat het dit laatste is. Kan hier iets aan gedaan worden?
 • Wolverine, ik heb exact dezelfde problemen (ook Win2000 en upgrade naar IE6). Zie mededelingen hierboven.
 • http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.html

  Negeer het verhaal van Symantec over die poorten die gedicht moeten worden. Draai het verwijderingstooltje onder veilige modus en installeer daarna direct de Microsoft-patch.

  Dit probleem is nu een ware epidemie aan het worden.
 • Heb je advies opgevolgt en alles lijkt het (voorlopig) weer gewoon te doen. Mijn vader zal blij zijn dat hij weer kan internetten!

  Hartstikke bedankt!

  Ciao,
  Gianni
 • en misschien is het handig om voortaan je updates te doen gianni en wolvie ….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.