Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Virusscanner voor Windows

Anoniem
None
52 antwoorden
 • En nu ben ik het zat! Wat is nou de beste virusscanner + firewall??? Van iedereen hoor ik iets anders. Graag alleen antwoorden als je ervaring hebt met verschillende merken.

  Thnx
 • firewall=zonealarm ..gratis en goed.
  antivirus= mcafee of norton. maar er zijn ook gratis versies zoals avg6 geloof ik.
  Ik zelf heb mcafee. Zeer gebruikevriendelijk
 • Nee joh, ZoneAlarm Pro 4, beste firewall en ook nog een hele goede pop-up blocker, cookie control etc.

  Beste virusscanner: Kaspersky AV Pro, wel met een beroerde interface, maarja, alleen leken hebben een goede interface nodig. Het gaat om scanresultaat :p
 • [quote:c6adc777af="[Jasper]"]En nu ben ik het zat! Wat is nou de beste virusscanner + firewall??? [/quote:c6adc777af]Je zal het zat blijven, vrees ik. Het is zo iets als vragen naar de beste wagen, het beste fototoestel, de beste reis die je kan maken: zoveel mensen, zoveel meningen.
  (al springen de gekende er wel uit - zoals je in de posts zal merken)
 • Tja, over de firewall ben ik niet zo zeker, maar de virusscanner wel, die wint de laatste tijd bijna alle tests op scanresultaat.
 • Kaspersky is goed t/m versie 3.5, versie 4 is een drama, bijna net zo log als Norton.

  De beste virusscanner is het relatief onbekende Nod32 (www.nod32.com). Heeft een record aantal awards bij het gezaghebbende Virusbulletin binnen gesleept.

  Firewall is een ander verhaal. Ligt eraan wat je kennis is van netwerken. Weinig tot geen kennis: Zonealarm. Meer kennis: Kerio, Sygate. Er zijn in elk geval veel goede gratis firewalls te krijgen; je hoeft geen betaalde versie te nemen.
 • als ie echt zo goed is ga ik hem ff proberen, tnx BrigitteW!
 • Welke virusscanner ik hier mis is die van Trend Micro, volgens mij ook wel een goede en met ingebouwde firewall. Hij is alleen niet gratis maar ik vind hem het geld wel waard.
 • Uit de laatste tests die ik heb gelezen (o.a. C't) is het relatief onbekende Bitdefender een erg goede scanner. Zelf gebruik ik Antivir wat gratis is voor thuisgebruik.

  Naast een goede scanner kan een beetje gezond verstand je ook helpen tegen virussen. Dus niet klakkeloos .pif, .exe, .vbs etc. bestanden uitvoeren die je toegemaild krijgt. Daarnaast zijn IE6 en OE6 vaak de achilleshiel in een windows systeem; vaak is de potentiele virusdreiging wat lager als je een andere mailclient en browser gebruikt.
 • Niet alleen de detectiegraad is belangrijk, maar ook hoe ver (of niet) een scanner zich in het systeem graaft, hoeveel systeembronnen hij nodig heeft, of er regelmatige updates zijn (en of die zichzelf al dan niet automatisch installeren) en niet te vergeten: de prijs voor het pakket zelf en het bijbehorende abonnement.

  Zelf gebruik ik bijvoorbeeld EZ antivirus, omdat deze relatief goedkoop is, niet al te veel systeembronnen voor zichzelf opeist, er zeer frequent updates voor worden uitgebracht en de signature-update-files in vergelijking met sommige andere scanners (Norton, McAfee) niet al te groot zijn. En omdat hij al jaren consistent goede scores haalt in het virusbulletin. Hij scant weliswaar niet actief de binnenkomende e-mails, maar de background scanner vangt meegestuurde virussen mooi af zodra je ze probeert te kopiëren of te openen.

  Maarja, ik zie zo'n scanner ook vooral als een laatste vangnet, om je te behoeden voor blunders. Als je een beetje voorzichtig bent dan herken je virusmailtjes vrij eenvoudig; meestal delete ik ze al op de server met Mailwasher, samen met de binnengekomen spam.
 • Hier staan enkele gratis virusscanners. Geen idee of ze goed zijn :(.

  Jochem
 • [quote:cbfb1d9b57="MORA"]Niet alleen de detectiegraad is belangrijk, maar ook hoe ver (of niet) een scanner zich in het systeem graaft, hoeveel systeembronnen hij nodig heeft, of er regelmatige updates zijn (en of die zichzelf al dan niet automatisch installeren) en niet te vergeten: de prijs voor het pakket zelf en het bijbehorende abonnement.
  [/quote:cbfb1d9b57]

  Volledig mee eens. De blik wordt veels te veel gericht op "hoeveel virussen weet mijn scanner te onderscheppen" (Vaak nog kracht bijgezet met allerlei tabellen vol cijfertjes en wat al niet). Uiteraard is dat belangrijk, maar er zijn veel meer factoren die minstens zo belangrijk zijn. Ik vul aan: hoe zit het met de Support? Een voorbeeld uit de Support van Symantec:

  "U heeft een zogenaamde OEM versie van ons produkt. Dit houdt in, dat de fabrikant van uw computer het recht heeft om wijzigingen in onze software aan te brengen, om deze beter op diens computers te laten
  werken.

  Helaas mogen wij u daarbij geen online ondersteuning geven. Voor
  ondersteuning verwijs ik u naar onze telefonische helpdesk, telefoon 020 5040511. Dit is betaalde ondersteuning en kost u 29 Euro. Of u neemt
  kontakt op met de fabrikant van uw computer voor verdere ondersteuning.

  Ik vertrouw erop u op deze manier voldoende van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groet,
  J.Hernandez
  Online Support.
  (Bron)

  Ja, Hallo!!! Nog een factor van betekenis: hoe zit het met de stabiliteit van het product? Nogmaals Symantec (aldaar inmiddels een standaardantwoord aan het worden):

  http://tinyurl.com/jvur

  Software verwijderen en alles opnieuw installeren!? Kennelijk zit de uninstaller van Symantecsoftware zo krakkemikkig in elkaar, dat er allerlei verwijdertooltjes aan te pas moeten komen om de software correct te verwijderen. Als je dat 1 à 2 keer moet doen, slaak je al een diepe zucht, maar als je dat iedere keer moet doen bij elk kuurtje dat de software vertoont, ga je toch nadenken….

  Het is slechts een kleine greep uit voorbeelden, om aan te geven waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een anti-virusscanner.

  Tip: er zijn tal van reviews te vinden op het internet:
  http://www.software-antivirus.com/index.html

  Een zwaluw maakt nog geen zomer, dus kijk ook verder rond. :wink:
 • Heb mcaffe gehad (een complete ramp), Norton (goed) en nu Kaspersky Personal.
  De laatste vind ik zelf van grote klasse. Ze hebben een prima helpdesk overigens, en alle mailtjes worden razendsnel beantwoord!
  Het is niet de makkelijkste interface, maar op mijn systeem draait hij het prettigst.
 • Norman Antivirus is prima. Service verlening uitstekend.

  Greetz
 • [quote:20783968c3="Mrs.Birdlover"]Heb mcaffe gehad (een complete ramp), Norton (goed) en nu Kaspersky Personal.
  De laatste vind ik zelf van grote klasse. Ze hebben een prima helpdesk overigens, en alle mailtjes worden razendsnel beantwoord!
  Het is niet de makkelijkste interface, maar op mijn systeem draait hij het prettigst.[/quote:20783968c3]

  100% mee eens.
 • Ik gebruikte vroeger altijd zonealarm. Tiny personal firewall was ook goed maar een beetje teveel instellingen die je kunt regelen. (en die heet nu anders, misschien kerio of zo). En bitdefender is in elk geval in staat om de gevonden virussen ook te verwijderen. Anti-vir vindt ze bij mij alleen maar en dat is alles wat die doet.
 • Ik gebruik kerio firewall, werkt hetzelfde als zonealarm, maar zonealarm heeft alhier teveel overhead en vertraagt de pc nogal. Kerio heeft dat euvel niet. Verder zorgt zonealarm bij het verwijderen van de applicatie er voor dat de pc niet meer doorstart naar Windows. Dit euvel is meer dan 2 jaar bekend, en zit ook nog in de laatste versie. Beetje slordig imho.

  Als scanner gebruiken we macafee, maar ben daar niet zo tevreden over.
  Want: geen logische interface, staan fouten in de interface, teveel spielerij over doelmatigheid (virusscanner moet niet lijken op een mediaspeler met skins…), geen ondersteuning voor doorsnee e-mailprogramma's als outlook express.

  macafee zegt bij een virusupdate dat ik scannerversie 1.000 heb, terwijl dat 5.x is, en als ik deze wil upgraden, dan kan macafee niet het register lezen…

  verder heb ik nog enkele word-documenten met antiek macrovirus die door macafee niet wordt gezien…

  Voordeel van macafee: ook na een paar jaar kun je nog gewoon virusupdates ophalen.
 • Ik gebruik zelf de Norton Personal Firewall, maar daar hoor ik niemand over. Op een aantal websites m'n aansluiting getest en overal "stealth" enzo…Dus het lijkt me dattie toch wel werkt.

  Maar is er wat mee mis, dat niemand die aanraadt of zelfs maar noemt?
 • [quote:022f226f4c="maximilaan"]Voordeel van macafee: ook na een paar jaar kun je nog gewoon virusupdates ophalen.[/quote:022f226f4c]
  Onzin… in 2000 hebben wij mcafee virusscan 3.0 gekocht. Nu, 3 jaar later, kun je die niet meer updaten. Bovendien staat hun site 100% vol met reclame… geef mij norton maar.
 • [quote:661598fe47="EdeVries"]Ik gebruik zelf de Norton Personal Firewall, maar daar hoor ik niemand over. …, dat niemand die aanraadt of zelfs maar noemt?[/quote:661598fe47]

  [quote:661598fe47="Ben Johnson"]
  Een voorbeeld uit de Support van Symantec (makers van Norton):

  ….zogenaamde OEM versie ….. Helaas mogen wij u daarbij geen online ondersteuning geven ….
  [/quote:661598fe47]

  [quote:661598fe47="Windowsxp-PRO"]
  antivirus= mcafee of norton
  [/quote:661598fe47]

  [quote:661598fe47="BrigitteW"]
  Kaspersky is goed t/m versie 3.5, versie 4 is een drama, bijna net zo log als Norton.
  [/quote:661598fe47]

  [quote:661598fe47="Mrs.Birdlover"]
  Heb mcaffe gehad (een complete ramp), Norton (goed)
  [/quote:661598fe47]

  zoals je ziet wordt het dus wel genoemd,m aar zijn de menigen verdeeld, net zoals passer al zei.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.