Vraag & Antwoord

OS Windows

Snelkoppeling niet mogelijk

Anoniem
None
1 antwoord
 • Recent heb ik als alternatieve browser Mozilla Firebird installed. Prima browser, maar voor de "eenvoudige" gebruiker zoals ik toch iets te 'handmade'. Ik wilde hem er dus weer af hebben. Bij gebrek aan een uninstall heb ik Norton de map laten verwijderen. Heel de handel de gootsteen in. Deze actie lijkt gelukt en ik start weer met het vertouwde Internet Explorer op. Maarrrrrrrrrrrrrrrrrr, nu komt t. Zodra ik een snelkoppeling op mijn bureaublad aanklik krijg ik een melding dat (helaas vergeten maar klinkt als:) dat die een plugin niet kan vinden die hij wel nodig heeft en met welk proggie ik de url dan wel wil openen.
  Lochisch denk ik, immers het betreft een snelkoppeling van Mozilla. Verwijderen dus en ff een nieuwe neerplanten. Had je gedacht. Braaf staat het pictotje er weer als de Mozilla koppeling. Nogeens, nu met herstart. Dikke neus. Gelukkig krijg ik bij de 'fout' melding een blader optie. Ik selecteer uiteraard gewoon mijn IE programma en wat blijkt? Zodra ik de snelkoppeling aanklik krijg ik standaard de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.
  Na wat beter kijken klopt ook dat. Namelijk, de url wijzigd na aanklikken van de snelkoppeling!

  Voorbeeldje:

  CAT site staat bookmarked als http://www.clawsandteeth.com/forum/
  Na aanklikken komt er http://-url%20"http://www.clawsandteeth.com/forum/"

  Je ziet t verschil. Let wel, in de EIGENSCHAPPEN van de snelkoppeling staat alles normaal. Het pictogram blijft hardnekkig het Mozilla pictogram.
  Via regedit heb ik alles wat naar Mozilla riekt inmiddels verwijdert, echter zonder resultaat.

  Mijn vraag: Hoe krijg ik m'n koppelingen weer aan de praat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.