Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP PRO bootdisk voor automatische clean install

Anoniem
Ben Jonson
7 antwoorden
 • Heb een bestand aangemaakt voor automatische windows XP pro installatie echter deze wil ik uitvoeren vanaf een andere harddisk en ervoor de C-schijf formateren.

  Ik heb echter allen de SP PRO slipstreamed SP1 CD-ROM deze boot, formatteerd en installeerd meteen. Dit wil ik dus niet. Ik wil alleen formateren op NTFS formaat en vervolgens vanaf mijn E-drive automatisch de install starten.

  Hiervoor moet ik volgens mij een soort NTFS bootdisk hebben vanwaar ik mijn c-schijf kan formateren en daarna naar de e-drive kan om mijn automatisch xp pro install te starten.

  Hoe kom ik aan zo'n ntfs bootdisk?
  Of heeft iemand een beter idee?

  thnx
 • eerst de beide drives converteren naar FAT32, dit kan zonder gegevens verlies, dan met een gewone FAT32 bootdisk booten, FORMAT C: en dan X:\Setup. waarbij X: nbatuurlijk de cd-rom speler is.
 • Deze had ik ook al bedacht, alleen dan heb ik dus geen NTFS ondersteuning. Dat is nu juist een van de grootste krachten van XP mijns inziens.

  Dus ik wil graag kunnen opstarten van Floppy (of cd-rom). Dan vervolgens een NTFS fromat kunnen doen en dan vanaf een harde schijf een automatische installatie starten.

  Heb wel op bootdisk.com al wat gevonden echter daar lijkt weer een installatie vanaf cd-rom aan vast te zitten. hmmm. we zoeken verder!
 • Maar is die andere harde schijf dan ook NTFS?
 • Jazekers, alle scshijven zijn NTFS geformateerd.

  Dat's nu juist het probleem. Kan wel met gewone opsartdisk opstarten maar daarmee kan ik geen format c: voor NTFS doen en ik kan mijn e schijf niet lezen!

  Lastig!
 • Je schrijft: "Ik heb echter allen de SP PRO slipstreamed SP1 CD-ROM deze boot, formatteerd en installeerd meteen."

  Dat snap ik dus al niet. Je krijgt bij het opstarten toch gewoon verschillende menu's te zien die je door moet lopen?
 • Niet echt een menu.
  Je krijgt van die blauwe 2000 schermen waarop je kan kiezen om een partitie te verwijderen en dan eentje aan te maken. Vervolgens gaat die cd dan zelf de NTFS format uitvoeren en de installatie starten. Hier heb je dan geen invloed meer op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.