Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met installeren 98 na XP

None
27 antwoorden
 • Ik wil dus W98 installeren na XP. De schijfverdeling is als volgt:
  hd1
  C: -> XP -> NTFS
  D: -> Progs -> NTFS
  E: -> Films -> FAT32
  hd2
  H: -> 200MB ->FAT32 -> voor W98
  I: -> 9,7 GB -> Video

  Nu zit ik hmet het probleem dat als ik w98 wil installeren, dat er een melding komt (dacht SU0013) dat 'ie zo'n 50MB nodig heeft om logs te bewaren. Dat doet íe standaard op C: Nu heb ik dat veranderd met setup:

  Setup /T:E:\temp

  maar dan krijg ik nog steeds dezelfde melding. Terwijl het wel FAT32 is, hij zou dus moeten kunnen.
  Ik heb alle letters van het alphabet al geprobeerd, maar zonder resultaat
  BTW
  E:\ in XP is in DOS C: omdat DOS geen NFTS partities kan zien
  Wie heeft de oplossing waardoor ik wel W98 kan installeren
 • Je moet eigenlijk XP NA W98 installeren, maar wat jij wilt kan wel. Kijk hier:
  http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm

  Succes,

  Ben
 • [quote:99e2a5ef29]f your C: drive is not FAT or FAT32, you CANNOT complete this procedure. [b:99e2a5ef29]You will need a 3rd party boot manager. I recommend BootIt Next Generation, www.bootitng.com.[/b:99e2a5ef29]

  You must have a second hard disk or partition formatted for FAT16/32 in order to be able to install Windows 98/Me. Installing 98/Me to the same partition as Windows XP is NOT RECOMMENDED![/quote:99e2a5ef29]
  Ik heb ook een site opgezocht, maar daar stond bovenstaande niet op. Vooral het vetgedrukte is interresant voor mij. Nu moet ik er wel uitkomen denk ik.
 • Toch niet, :( :( Bootit is toch niet het programma wat ik zoek. Nog een keer mijn vraag. Mijn C: schijf is XP en NFTS geformateerd. Nu wil ik W98 d'r opzetten, maar die kan dan geen 'soort swap' maken. (zie verder mijn eerste vraag) Mijn vraag is dus, hoe is dit op te lossen.
 • Dat kan niet. Je MOET een MS-DOS bootpartitie hebben op C anders wil Win98 niet installeren.
 • Dat is ff machtig klote tiefus tering.pieeeeeeeeeeeeeeeeeep

  nouja

  nu dacht ik zo, ik heb twee hd's. Als W98 wel na XP kon in NFTS dan zou die op H: komen. Als ik nu de schijf met XP ff uitschakel (kabeltje d'r uit) de andere op master zetten, met fdisk 5 partities aanmaak, en op de laatste Win98 installeer, dan is het ook H: Zou ik dan wel een image kunnen maken, die dan op de andere hd terugzetten, (nog gewoon als bin/iso) de hd2 herpartitioneren naar 2 partities H en I en dan terugzetten naar H? dan komt het volgens mij op hetzelfde neer?
  Daarna de boot.ini aanpassen en voilá?
  ???????
  Zou dit kunnen??
 • Nee, ik denk dat je in de problemen komt met die image. Ik zou zelf het volgende doen. Heb je Partition Magic?

  Maak een kleine FAT32 (actieve) partitie vóór je NTFS-partitie (zeg 1 à 1,5 GB). Daarop installeer je Win98 en BootMagic.

  Dit lijkt mij de weg van de minste weerstand.
 • Johnny321, in principe is het wel mogelijk om Win98 op te starten vanaf een tweede harddisk. Ik heb zelf hier een Pentium II met daarin 2 harddisken. Win98 staat geinstalleerd op de tweede harddisk, uiteraard op een primaire partitie. Op mijn eerste harddisk staat alleen Linux. Win98 wordt bij mij opgestart via GRUB. Ik vond met Google nog info over OSL2000 Boot Manager en Multi OS installation Guide. http://www.osloader.com/support.htm
 • Ik denk dat ik dan maar voor de oplossing van Ben Johnson ga, maar heb je dan geen probleem? Als je een partitie maakt voor NFTS wordt die dan geen C:, (zodat XP met NFTS D: wordt (PROBLEMS!) of is dat te veranderen in dat prog.

  [edit]
  crisis, partition magic is 50 MB met single isdn :cry:
 • Maar ben je nu de trial-versie aan het downloaden? Ik hoop van niet, want daar kan je weinig mee.

  Wat je schijfletters betreft: er kan maar een primaire ACTIEVE partitie tegelijk zichtbaar zijn. Andere primaire partities zullen niet zichtbaar zijn. BootManager geeft de gebruiker nou juist de keuze om de actieve partitie te kiezen. De Windows die op dat moment actief is, heeft altijd C. Info:
  http://www.le.ac.uk/cc/dsss/docs/pm4-boot.shtml
 • Johnny321, als je PartitionMagic te duur vind om aan te schaffen, dan zou je als alternatief kunnen proberen, Partitie Genie van Data Becker Software. Verkrijgbaar voor ongeveer 30 euro.
 • [quote:e99186868e="Ik"]hd1
  C: -> XP -> NTFS
  D: -> Progs -> NTFS
  E: -> Films -> FAT32
  hd2
  H: -> 200MB ->FAT32 -> voor W98
  I: -> 9,7 GB -> Video
  [/quote:e99186868e]
  //Ben Johnson
  Dus als ik in XP zit heb ik bovenstaande schijvenverdeling, en als ik in W98 zit heb ik deze verdeling:
  C: -> Win98
  D: -> Films
  G: -> die 200MB
  H: -> 9,7 GB -> Video?

  Maar de partitie die ik dan voor de NTFS/C:schijf maak, die moet primair zijn, die wordt dan toch C:?
  Als ik dan in XP modus zit, loopt dan de hele teringzooi niet vast (omdat op de eerste primaire partitie geen XP staat?
 • [quote:cdb0c532f7="Johnny321"][quote:cdb0c532f7="Ik"]hd1
  C: -> XP -> NTFS
  D: -> Progs -> NTFS
  E: -> Films -> FAT32
  hd2
  H: -> 200MB ->FAT32 -> voor W98
  I: -> 9,7 GB -> Video
  [/quote:cdb0c532f7]
  //Ben Johnson
  Dus als ik in XP zit heb ik bovenstaande schijvenverdeling, en als ik in W98 zit heb ik deze verdeling:
  C: -> Win98
  D: -> Films
  G: -> die 200MB
  H: -> 9,7 GB -> Video?

  Nee, dat klopt niet, want Win98 komt op C - niet op H. Zie hierna. Let op: Win98 kan niet op een NTFS-partitie en Win98 ziet ook GEEN NTFS-partities. Daarom MOET Win98 op een FAT32-partitie, evenals BM. Het tweede lijstje daarentegen klopt wel (Win98).[/color:cdb0c532f7]

  Maar de partitie die ik dan voor de NTFS/C:schijf maak, die moet primair zijn, die wordt dan toch C:?

  Ja, dat klopt ook. MAAR: zoals ik al eerder zei je kan MAAR EEN ACTIEVE PARTITIE tegelijk zien. Die andere wordt dus HIDDEN (verborgen; geef je aan in BM). Eigenlijk, om het simpel te zeggen, heb je twee C-partities. MAAR je ziet er altijd maar EEN. Als je XP opstart zal XP op C staan. Als je Win98 opstart zal je zien dat die ook op C staat. Goed, ik kan me voorstellen dat het wat verwarrend is.[/color:cdb0c532f7]

  Als ik dan in XP modus zit, loopt dan de hele teringzooi niet vast (omdat op de eerste primaire partitie geen XP staat?[/quote:cdb0c532f7]

  Nee, want die partitie is ook primair (en actief), anders zou je niet eens kunnen opstarten.[/color:cdb0c532f7]

  Nog even wat basics:
  - Een primaire partitie zal een besturingssysteem bevatten en zal als C te zien zijn.
  - Er kan maar een primaire partitie tegelijk actief zijn. Andere primaire partities zullen niet zichtbaar zijn.
  - De BootManager zal je bij het opstarten de keuze geven welke actieve partitie gekozen moet worden (dus welk besturingssysteem opgestart moet worden). Meer uitleg hier:
  http://www.le.ac.uk/cc/dsss/docs/pm4-main.shtml
  http://www.powerquest.com/support/primus/id3921.cfm
  Aanbevolen: bekijk de video!

  Nog vragen? :wink:
 • Ter bevestiging van de reactie van Ben Jonson:
  Ik heb m.b.v. PowerMagic/ BootMagic 8.0 succesvol een dual boot gemaakt, waarbij Win98 NA WinXP is geinstalleerd; de schijfindeling is nu als volgt:
  c: WinXP = 7.5GB NTFS (primair) OF
  c: Win98 = 3.0GB FAT32 (primair)
  d: Programma's = 7.5GB FAT32 (logisch)
  e: Games = 15GB FAT32 (logisch)
  f: Data = 41.5GB FAT32 (logisch)
  g: Swap = 1.5GB FAT32 (logisch)

  Zoals aangegeven zal BM bij opstart vragen om 1 van de 2 primaire partities te activeren (of W98 of WXP). Beiden "functioneren" wel als c: maar als de een aktief is, is de ander verborgen en dus niet zichtbaar. Sommige specifieke W98 programma's heb ik op de W98 partitie geinstalleerd, maar progs die voor beiden geschikt zijn (bijv. Office 2000) zijn 2x op d: geinstaleerd. Overigens is vandaag wel W98 volledig gecrached na dubbele installatie (W98 en daarna op WXP) van F1 2001 (geen muis, display en sound meer). Ach, een format en na ca. 4 uurtjes is alles weer op de rails. Echt, met PM/BM is alles een fluitje van een eurocent. Ga naar http://www.powerquest.com/support/primus/id3978.cfm en bekijk http://www.powerquest.com/support/videos/partitionmagic80/MultiBoot/9x_to_XP.viewlet/9x_to_XP_viewlet_swf.html .
 • [quote:4198b463e9="Ben Johnson"]Nog vragen? :wink: [/quote:4198b463e9]Ja, nog min. nog een.
  Kan BM en Win98 op dezelfde partitie? Volgens de video moet je 50MB vrijmaken dmv PM voor BM. Als ik daar 250MB van maak, dan kunnen W98 en BM allebei d'r op
 • Ja, BM en Win98 kunnen op dezelfde partitie. In versie 8.0 hoeft dat echter niet meer. Dan kan je BM ook installeren op een andere partitie MITS die partitie maar FAT32 is. 250MB is echters veel en veels te krap. Ik zou minimaal 1500MB reserveren voor Win98 (en eventueel BM). Ik weet niet wat je naast Win98 nog verder wilt installeren op die partitie, maar dat is toch minimaal.
 • 250MB te weinig voor mij genoeg: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=97984. Nou ik heb PM binnen,ik ga aan de slag. Ik laat je het horen als het gelukt is.
 • Nou, het eerste probleem heb ik al:
  Met behulp van PM een aparte partitie gemaakt (VOOR de NTFS partitie) van 250MB en FAT32.
  Opstarten met de bootdisk
  Dos ziet geen NTFS dus ziet de 250MB als C:, okay denk je dan.
  Je start de Win98 setup., Gelijk dom zeuren van een foutmelding :evil: :evil: : 'SU0013: Kan de logbestanden niet opslaan omdat het een NTFS op een HTPS(?) bestandssysteem heeft…' Maar ik heb net een partitie gemaakt die FAT32 is. (en primair!)
  Heeft iemand nog een oplossing?
 • Maar is die primaire partitie wel ACTIEF?
 • Okay, vergeten partitie actief te maken, actief gemaakt, W98 geïnstalleerd, toch nog een probleem: Net9.cab is beschadigd GRR, (kan eventueel iemand die naar me toe mailen?)
  Toen begon het gezeur met debug.exe. Volgens mij liep die vast (debug < read.scr); harde reset d'r over, krijg ik toch zo'n opstartmenu, maar het werkt nog niet goed, er staat Windows XP upgrade: dan krijg ik steeds de optie om te herstellen, maar dat heb ik al lang een keer gedaan. grr. (optie fixboot heb ik al gedaan, volgens dat moet het goed zijn)
  Gelukkig had ik dus nog de rescuedisk van PM, die erin gedouwd, XP op active gezet, en nu werkt XP wel, maar W98 nog niet (of ik zet die op active, dan doet die het wel,)
  conclusie:
  Hoe krijg ik een goed opstartmenu waar je tussen XP en 98 kunt kiezen (geen boot-programma ofzo, ik wil dat menu terug.
  Iemand?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.