Vraag & Antwoord

OS Windows

extern cd rom station via usb in dos

3 antwoorden
  • :cry: ik heb een laptop waarvan de harde schijf helemaal leeg is :cry: alleen dos doet het op het moment via windows 98se boot disk maar nu wil ik een lacie extern cd rom station usb aansluiten om windows te installeren. maar tot nu toe herkent mn laptop het cd rom station niet please help :cry: :cry:
  • sluit hem op een andere pc aan, maak netwerkje, kopieer de inhoud van de windows98se naar de hd, start installatie op dos pc via gedeelde schijf waar windows98se naar gekopieerd is. installeer w98se dan en sluit dan de externe cdspeler aan, windows 98se zal hem herkennen en anders kun je wel een driver downen
  • USB wordt niet ondersteund in DOS... (en er zijn afaik ook geen USBdrivers voor DOS) [quote:1b0873321d="XareZ"] sluit hem op een andere pc aan, maak netwerkje, kopieer de inhoud van de windows98se naar de hd, start installatie op dos pc via gedeelde schijf waar windows98se naar gekopieerd is. installeer w98se dan en sluit dan de externe cdspeler aan, windows 98se zal hem herkennen en anders kun je wel een driver downen [/quote:1b0873321d] en hoe wil jij zo makkelijk een netwerkje aanmaken? in DOS is dat een hele hoop moeilijker dan in Windows... misschien beter idee: haal een seriele of paralelle kabel, haal ergens een verbindingsprogramma als fastlynx vandaan, zet je win98CD in een zip (gaat het snelste), kopieer met dat programma ook [url=http://membrane.com/synapse/library/pkunzip.html]PKunzip[/url] naar je laptop. Pak met pkunzip je zipbestand uit ('pkunzip win98.zip') en start dan de installatie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.