Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"Vreemde" problemen - Windows 2000 herstellen?

patrickda
17 antwoorden
 • Mijn Windows 2000-systeem staat er nog maar twee maanden op. Plots krijg ik een aantal "vreemde" probleempjes: ik kan niets meer knippen of kopiëren en ergens anders in plakken (niet alleen in Office-toepassingen, maar ook andere), in Excel krijg ik regelmatig de melding dat OLE niet beschikbaar is, in Word krijg ik de melding dat ik niets zal kunnen gebruiken voor andere toepassingen (zonder dat hier specifiek gemeld wordt dat er iets is met OLE), vrij regelmatig wordt gemeld dat svchost.exe fouten heeft gemaakt en beëindigd wordt, en links op Internetpagina's werken niet (wat enorm irriterend is).
  Ik ben niet iemand die regelmatig programma's toevoegt en/of verwijdert, en dit is ook niet gebeurd onlangs.
  Mijn computer is gescand voor virussen en zou virus-vrij zijn, hoewel hij die "mblast-worm" niet had opgemerkt en deze wel op mijn computer zat.

  Nu mijn eigenlijke vraag: ik zie het niet zitten om een complete reinstall te doen, hoe kan ik het eenvoudigst mijn Windows 2000 herstellen?
  Via Windows 2000 zelf, één of ander hulpprogramma? Of een ander programma? Ik heb vroeger nog eens zoiets gehad van McAfee: PC Medic of zo, die de systeembestanden kon controleren op integriteit.

  Tips, suggesties?
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/18486186#18486186
 • Mijn computer is normaal gezien virusvrij als ik de virusscanner en de "wormverwijdertools" mag geloven (want Norton kon die niet verwijderen, alleen opsporen).

  Nu ook ondervonden: wanneer ik in het configuratiescherm de eigenschappen van inbel- en netwerkverbindingen wil bekijken krijg ik de melding "er is een onverwachte fout opgetreden".

  Toch maar mijn Windows op één of andere manier (liefst de eenvoudigste) herstellen? Of nog een andere virusscanner?
 • Met Norton Systemworks de check up doen, scannen en laten fixen, help dat niet met dezelfde systemworks norton windoctor uitvoeren, als dat allemaal niet helpt ben ik bang dat je je pc weer moet formatteren en windows opnieuw erop moet gooien…
 • [quote:9f494ba94d=".:MaKaVeLi:."] ben ik bang dat je je pc weer moet formatteren en windows opnieuw erop moet gooien…[/quote:9f494ba94d]
  Dat "formatteren" is voor jou blijkbaar wel een toverwoord!
 • [quote:709a9993d4="Belg"][quote:709a9993d4=".:MaKaVeLi:."] ben ik bang dat je je pc weer moet formatteren en windows opnieuw erop moet gooien…[/quote:709a9993d4]
  Dat "formatteren" is voor jou blijkbaar wel een toverwoord![/quote:709a9993d4]
  Als dat de enige oplossing is wel ja :-?
 • sjah viel mij ook al op …

  ljikt mij dat formatteren je aller aller laatste result moet zijn …

  al moek eerlijk bekennen dat ik geen flauw id heb wat er hiero zou kunnen zijn …………….
 • Kijk eens of de fouten ook in het logboek staan vermeld (configuratiescherm\systeembeheer\logboeken).
 • De fouten staan inderdaad in de logboeken vermeld. In het toepassingslogboek en het systeemlogboek, al weet ik niet wat ik met die informatie moet aanvangen.

  Ik kan er niet aan doen, maar ik denk dat formatteren hier absoluut niet nodig is. Misschien wel het vervangen van de Windows 2000 systeembestanden?
  Zou ik dan hiervoor best gewoon Windows 2000 erover installeren, of eerst de Winnt-directory wissen?
  Of toch eerst met een hulpprogramma proberen te herstellen?

  Iemand tips om dit eenvoudig te doen?
 • Ik zou die fouten dan wel eens willen zien. Je kan er op dubbelklikken en de inhoud ervan kopiëren. Post.
 • OK, alle problemen zijn opgelost.

  Gewoon een nieuwe Windows 2000-installatie "over" de oude gedaan, zonder formatteren (waarom was dat nodig, zo'n zootje was het nog niet) en zonder wissen van de Windows-map.

  Wat ik niet had verwacht maar mooi is meegenomen, is dat al mijn instellingen, pictogrammen enzovoort volledig bewaard zijn gebleven. Enkel mijn verbinding heb ik opnieuw moeten instellen.

  Ik weet het niet meer zeker, maar toen ik nog met Windows '98 werkte heb ik regelmatig eens moeten een herinstallatie doen (soms zelfs compleet nieuw met formatteren en fdisk /mbr) en wanneer het gewoon "erover" was moest ik toch iedere keer een heleboel instellingen terugzetten.
  Misschien komt dit omdat bij Win 2000 de settings op een andere plaats worden bewaard dan de Windows-map met de systeembestanden?

  Wat ik wel niet had verwacht is dat ik dergelijke problemen ging krijgen met Windows 2000, en zeker niet bij zo'n jonge installatie. Ik vind dit meer iets voor Windows '98 of ME. Ofwel is het toch het resultaat van een (ongevonden) virus? Die blaster-worm zou dit toch niet kunnen veroorzaken (want die had ik wel zitten zonder dat ik er al iets van ondervonden had, althans van de "gekende" uitwerkingen ervan)?

  @Ben Jo(h)nson:
  het ziet er eveneens naar uit dat mijn wachtwoord-problemen (zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=96579) zijn opgelost. Toch bedankt voor de moeite.
 • Ik gebruik deze topic ook maar even voor mijn 'vreemde' windows 2000 probleem. Ik heb al een aantal keer een schone installatie gedaan (formatteren is ook voor mij een toverwoord :wink: ) en steeds blijft dit probleem aanwezig: bij het afsluiten blijft hij vaak 'hangen' op het blauwe windows achtergrondscherm. Ik moet dat de powerknop van mijn PC een aantal seconden indegrukt houden om hem uit te krijgen. Bij opstarten is er dan niks meer aan de hand (gaat geen scnadisk uitvoeren). Ik heb twee verschillende versies van windos 2000 geprobeerd, ze hebben het allebei. Is dit een hardware of bios probleem?

  Ook wel eens gebeurt het dat hij vanzelf weer opstart nadat ik heb afgesloten (en als ik mijn boxen ben vergeten uit te zetten, schrik ik me dan altijd een ongeluk) en dan kom ik in een dos-scherm waar ik een keuze moet maken uit profielen, maar er staat er maar eentje.
 • Dit lijkt me op een programma\driver dat niet goed wordt afgesloten. Kijk hier:
  http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm

  Weliswaar voor XP, maar zeker net zo nuttig voor Win2000.
 • [quote:c7d080a3e9="Ben Jonson"]Dit lijkt me op een programma\driver dat niet goed wordt afgesloten. Kijk hier:
  http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm

  Weliswaar voor XP, maar zeker net zo nuttig voor Win2000.[/quote:c7d080a3e9]


  Kan het dat dit probleem er ook voor zorgt dat ik de volgende melding krijg bij aflsuiten (dit is nieuw, gisteravond voor het eerst gebeurd):

  Een blauw scherm (altijd fout, heb ik me wel eens laten vertellen) waarin staat: 'Driver IRQL NOT LESS OR EQUAL. Beginning dump physical memory to disk.' En daar tussen nog een paar regels met 'address' en cijfertjes. En dan telt ie tot 100 en start ie vanzelf weer op.
  Ik ga iig even op de bovenstaande link klikken en kijken of ik dan iets wijzer word. Bedankt.
 • Kijk voor de betekenis van die foutmelding hier:
  http://aumha.org/win5/kbestop.htm

  Zie je in apparaatbeheer uitroeptekens? Heb je van al je apparaten de laatste drivers?
 • [quote:d4563951f3="Ben Jonson"]Kijk voor de betekenis van die foutmelding hier:
  http://aumha.org/win5/kbestop.htm

  Zie je in apparaatbeheer uitroeptekens? Heb je van al je apparaten de laatste drivers?[/quote:d4563951f3]

  In mijn apparaatbeheer is alles ok, maar nou heb ik begrepen van die eerste link die jij me opgaf dat het mijn Creative Soundblaster is die voor problemen zorgt. Ik kan nergens updates vinden voor die drivers. Ook een tip was dat je alleen de driver moest installeren en niet alle andere onzinprogramma's, maar dat had ik toch al niet gedaan. Toch voor de zekerheid alles er maar af gegooid en opnieuw geïnstalleerd en nu maar afwachten.

  Ik word nu echt een beetje gekl van dat kloteding, want dit is probleem nummer zoveel na conflicten veroorzaakt door Zonealarm, daarna door IE6, toen een defecte brander en maandag heeft mijn 6 maanden oude beeldscherm de geest gegeven (en natuurlijk aankoopbon kwiijt, dat wordt mijn vrouwelijke charmes gebruiken :wink: ). Nog ff en hij gata het raam uit!

  Pfff, dat lucht op. Jullie hebben hier zelfs een therapeutische functie :D
 • En Patrickda, ik kreeg ook al dat soort rare dingen met win2000 toen ik Internet Explorer 6 had geïnstalleerd. Die is er nu dus weer af en ik doe het met 5.5. Niet ideaal, maar 6 veroorzaakte teveel conflicten. Misschien was dat bij jou ook wel het probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.