Vraag & Antwoord

OS Windows

EFS - onoplosbaar probleem..

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Na 12 jaar werken met Microsoft ben ik nu tegen iets aangelopen wat ik niet zelf kan oplossen. Ik ben erg benieuwd of er uberhaupt een oplossing voor is..

  Op mijn laptop (Tecra 8100) van mijn werk heb ik de harde schijf in 2 partities (NTFS) verdeeld.
  Windows XP draait op C:\
  Mijn data staat op D:\
  Ik dacht slim te zijn door mijn prive bestanden te encrypten door voor de hele PRIVE folder EFS te enablen.
  Paar maand later besloot ik Win XP opnieuw te installeren. Ik heb geen backup van deze installatie.
  Na herinstallatie kon ik mijn Encrypted prive folder niet meer benaderen. "Uiteraard" had ik geen recente backup van mijn prive bestanden..

  Inmiddels heb ik wel door dat ik in mijn oorspronkelijke Win XP omgeving certificaten (.cer / .pfx) had moeten aanmaken met rechten om EFS te kunnen disablen, maar ja da's nu natuurlijk te laat.

  In mijn nieuwe Win XP omgeving heb ik alles geprobeerd wat ik kon verzinnen, maar ik kan niet om de oorspronkelijke certificaten heen. Certificaten die ik nu aanmaak kunnen EFS wel opheffen over de PRIVE folder maar niet over de reeds versleutelde bestanden.

  Ik heb ookal geprobeerd om het via Madrake Linux of BeOS de beveiliging te omzeilen maar zonder succes. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet zo thuis ben in Linux/BeOS. Misschien dat hier nog ergens een oplossing ligt.

  Een andere mogelijkheid dacht ik nog te zien in het converteren van NTFS naar FAT32 met PartitionMagic. Dat gaat prima, behalve voor Encrypted en Compressed files die moet je eerst naar normaal bestand terugzetten..

  Aarrghh! Is hier een oplossing voor? Ik laat me graag verrassen!

  Hartelijk dank,
  Dennis
 • Ik vrees van niet.
 • Dit ook al [b:764bc2f1f1]geprobeerd[/b:764bc2f1f1].
 • Het had zomaar gekund..

  Bedankt voor de tip, maar het is niet de winnende.. Encryptie heeft kennelijk een hogere autoriteit dan de Security level. Ik kon wel Ownership verkrijgen maar daarmee kon ik niet de encryptie ongedaan maken.

  Bedankt voor het meedenken!
 • Als je ook die certificaten inderdaad niet hebt gebackupt, kan je het schudden. Maar als je na 12 jaar nóg niet weet wat de waarde is van backups, weet ik het ook niet meer.[img:b32bd974f5]http://www.click-smilies.de/sammlung/spezial2/christo/Christo_pull_hair.gif[/img:b32bd974f5]. Ach, zo heeft iedereen z'n eigen "leermomenten". EFS is bovendien vrij gevaarlijk ook, als je niet precies weet hoe het "werkt". Als je op een domein zit aangesloten, valt het gevaar nog wel mee. Maar op een "stand-alone" PC loop je zelfs het risico dat je na een flinke crash helemaal niets meer kan met je data. Certificaat of niet.

  Meer info:
  Klik.
 • Goed punt..

  Bedankt voor de link!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.