Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

van c naar d en weer terug

Douwe Struiksma
6 antwoorden
 • :) Bij het opnieuw installeren (na een crash) van XP Prof is er kennelijk iets niet helemaal goed gegaan/heb ik kennelijk iets te snel op een knop gedrukt. Het installeren van prg's gebeurde altijd in de c-partitie in program files; na de hernieuwde installatie gebeurt dat standaard op de d-partitie. Ik kan bij de installatie meestal aangeven dat in C geïnstalleerd moet worden maar niet altijd. Bovendien blijkt tijdens het installeren dat sommige gegevens toch op d terecht komen.
  Waar is het mis gegaan bij de installatie?
  Nu staan een deel van de prg's op c en een deel op d. Kan ik bijv. m.b.v. PM (waarmee ik eerder de schijf in een aantal partities heb verdeeld) deze twee partities samenvoegen zodat alles weer onder dezelfde partitie terecht komt?
  Of is er een andere mogelijkheid om het gewenste doel te bereiken?
 • Op welke partitie staat windows? En ja je kan met PM je partities samenvoegen.
 • Ik denk dat je perongeluk je windows op D: heb geïnstalleerd, want standaard wordt er door een installatie programma de volgende folder gekozen: [i:a83417f920]windowspartitie:\program files\programma-dat-je-installeer[/i:a83417f920]. Als je dan dus heb dat bij bijna elke installatie staat [i:a83417f920]D:\program files\programma-dat-je-installeer[/i:a83417f920], dan zou ik ervan uit gaan dat je windows op d heb staan.

  Overigens kan je de drive letters veranderen, maar dan verplaats je uiteraard niet de programma's. Het is gewoon de naam van je partitie veranderen.

  Jochem
 • 8) Windows is zowel op c als op d geïnstalleerd en kennelijk is er vervolgens een voorkeur aangegeven om prg's op d te installeren. Bij het samenvoegen van de partities c en d loop ik dan waarschijnlijk tegen foutmeldingen aan?
 • Ja, dat denk ik cker! 2 windowsen op 1 partitie gaat nu eenmaal niet (een OS moet altijd een eigen partitie hebben).

  Maar je gebruik ook beide OSen? Anders zou je altijd 1 kunnen 'weggooien' (formateren) en dan met PM de bestanden overzetten (met pm8 kan dat, geen idee welke versie jij heb).

  Jochem
 • Jochem, Dank voor jou reactie. Het lijkt er op dat windows op d wordt gebruikt. Dat wil ik dan veranderen in c. Ik heb versie 7.0 van PM.
  Je begrijpt de huiver om ingrijpend aan de slag te gaan: alles op d verplaatsen (bijv. naar externe harde schijf); vervolgens windows op d verwijderen, dan blijft alleen windows op c over en worden bestanden op d teruggeplaatst. Is een alternatief windows op d verwijderen en vervolgens partities c en d samenvoegen en in PM de mapper gebruiken voor het aanpassen van de verwijzingen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.