Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem bij starten service (Windows XP)

5 antwoorden
  • Bij het sarten van een service onder Windows XP de volgende foutmelding: Kan de ...-service op lokale computer niet starten. Fout 1053: De service heeft de start- of stuuropdracht niet op juiste wijze beantwoord. Dit probleem komt altijd voor bij deze server, ook bij aanmelden als administrator. Wat kan hier de oorzxaak van zijn en hoe is dit op te lossen?
  • Wat is de -service?
  • [quote:aeef16f326="Ben Jonson"]Wat is de -service?[/quote:aeef16f326] De service is WorkgroupMail
  • Kan je me nog iets meer info geven? Kijk in de logboeken van XP naar die bewuste fout (configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje). Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over de foutmelding. Klik op het kopieer-icoontje en plak de hele zooi in je bericht.
  • [quote:2d7378772e="Ben Jonson"]Kan je me nog iets meer info geven? Kijk in de logboeken van XP naar die bewuste fout (configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje). Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over de foutmelding. Klik op het kopieer-icoontje en plak de hele zooi in je bericht.[/quote:2d7378772e] De gevraagde melding: Type gebeurtenis: Fout Bron van gebeurtenis: Service Control Manager Categorie van gebeurtenis: Geen Gebeurtenis-ID: 7009 Datum: 18-8-2003 Tijd: 18:46:33 Gebruiker: n.v.t. Computer: NOTEBOOK Beschrijving: Time-out (30000 seconden) tijdens het wachten op het verbinden van deze service: WorkgroupMail. Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie. Gevold door: Type gebeurtenis: Fout Bron van gebeurtenis: Service Control Manager Categorie van gebeurtenis: Geen Gebeurtenis-ID: 7000 Datum: 18-8-2003 Tijd: 18:46:33 Gebruiker: n.v.t. Computer: NOTEBOOK Beschrijving: De WorkgroupMail-service kan vanwege de volgende fout niet worden gestart: De service heeft de start- of stuuropdracht niet op juiste wijze beantwoord. Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie. In het logboek bleek de service MSSQL$BKUPEXEC (SQLSERVER is geinsatlleerd) dezelfde problemen te hebben!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.