Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

DMA en XP

Ben Jonson
10 antwoorden
  • Ik heb op mijn moederbord 4 IDE apparaten hangen. Ik heb een multiboot systeem met 2x Windows XP.
    Als ik bij beide systemen in apparaatbeheer kijk zie ik dat voor de beide IDE kanalen staat ingeschakeld "DMA, indien beschikbaar".

    Echter het primaire kanaal van device 0 staat in PIO modus in systeem 1 terwijl bij systeem 2 hij in Ultra DMA Mode 2 draait. En waar Ultra DMA staat voor systeem 1, draait op systeem 2 alles in Ultra DMA Mode 6.

    Wie weet wat ik moet veranderen om systeem 2 net zo snel te krijgen als systeem 1.
  • Ehm misschien kan je ook vertellen om wat voor schijven of andere IDE apparaten het gaat?
  • IDE 1: Prim Maxtor 80 GB
    Sec Lite On DVD-Rom

    IDE 2: Prim Sony DVD RW
    Sec Maxtor 80 GB

    Als ik een DVD naar mijn HD wil schrijven via de LiteOn DVD-ROM gaat dat in het ene syteem veel sneller dan in het andere.
  • Kan je niks in de BIOS instellen?
  • [quote:9d434d6b66="Ben Jonson"]Kan je niks in de BIOS instellen?[/quote:9d434d6b66]
    Dat moet niks uitmaken. Ik start beide systemen op met hetzelfde BIOS. Alleen in de ene XP staat iets anders ingesteld dan in de andere.

    Ik heb op beide systemen ook ASPI drivers geïnstalleerd.
  • Om dat aan te passen ga je naar apparaatbeheer/device-manager. Kijk naar eigenschappen van IDE primair en secundair en verander PIO in DMA if possible.
    Deze vraag hoort eigenlijk in het windows forum thuis.
  • [quote:cef471cfd3="Sauron II"]…en verander PIO in DMA if possible.
    [/quote:cef471cfd3]
    Dat staat dus al ingesteld. Bij beide OS' en.
  • Bij mij staat bij IDE 1 Ultra mode 5 en bij IDE 2 Ultra mode 2 is dat bij jouw ook niet het geval, wat is het verschil trouwens.
  • Dit probleem komt helaas wel vaker voor bij XP. Ik zal 'm verplaatsen naar het Windows forum, misschien kunnen ze je daar helpen.
  • Weet nou niemand een oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.