Vraag & Antwoord

OS Windows

Win faq: welke Win? partitie? Logisch station?

3 antwoorden
  • Hoi, ik ben een pc aan het installeren met W98SE. Ik heb het hele verhaal van de WinOS faq gelezen. a) Voor welke Win versie is dit eigenlijk geschreven? b) Men spreekt over partite, uitgebreide partitie en over logisch station. Wat is het verschil hiertussen? Op mijn eigen PC heb ik m'n schijven in meerdere partities verdeeld, en dat is het dan. Ik begrijp stomweg die genoemde begrippen niet zo goed. Wie helpt me even?
  • Een partitie is een 'taartpunt' van je harde schijf. Je hebt onder windows in principe 2 verschillende soorten partities: primair en uitgebreid. De primaire partitie is waarvan Windows opgestart wordt (deze is dan 'actief' of 'bootable') en heet C:\. In een uitgebreide partitie kun je meerdere logische 'stations' (of 'partities') maken die dan automatisch D:\, E:\ etc. heten. Je kunt maximaal 4 primaire partities hebben op een HD, maar als je alleen windows op een PC installeerd heb je daar in principe niet zoveel mee te maken. Onthouden: C:\ -> primaire partitie -> Daar staat Windows op D:\ etc -> Zijn Logische partities in een Uitgebreide partitie (de uitgebreide partitie zelf heeft geen drive letter en kun je niet benaderen in WinVerkenner)
  • Hoi, Captain! Ja ja, dus als ik het goed begrijp, is op het moment dat je een 'letter' toekent aan een partitie, dit een logisch station geworden, eigenlijk is het een ander woord voor partitie...... Enne, weet je ook antwoord op de eerste vraag over de versie?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.