Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

MSN gaat geld kosten?!

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik hoor van veel mensen dat MSN geld gaat kosten….klopt dit? :(  (niet dat ik ook nog Yahoo,ICQ en Jabber heb, maar MSN gebruik ik toch het meest)
 • zie: http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=31741

  Het enige dat aan de hand is, is dat Microsoft in huidige (gratis) licentie heeft opgenomen dat men in de toekomst er eventueel geld voor kan vragen.

  In dat geval zijn er trouwens genoeg gratis vervangers. :D
 • ik ben mn jabber lijstje nu heeeeeel snel aan het vullen :D
 • zouden ze dat gaan doen dan? en zoja voor wat voor messenger of voor het msnen zelf (dus moet je zeg maar msn op cd aanschaffen [of online jah oke] of betaal je omdat je an het 'chatten' bent)?

  als ze dat doen verliezen ze wel 90% van hun klasnten AL DIE KINDEREN!
 • ik denk wel meer, de mensen weten denk ik tog wel dat er ook ICQ en Jabber is? :D
 • Alstjeblieft geen icq, als er iets hackgevoelig is dan is het dat wel.
 • hack gevoelig, crack gevoelig of nuke gevoelig????

  hacken is alleen fouten uit software halen…..
 • Zelf gebruik ik ook elke dag MSN en geen 1 ander chat proggie, ook omdat me hele vriendenkring en mensen van school allemaal msn gebruiken en geen icq, ik vin icq niet egt lekker werken. Dus ik hoop dat Microsoft dit niet gaat doen iig.
 • Gebruik in plaats van MSN dMSN. Werkt super. En is gratis
 • Enige is wel dat Trillian (een programma dat messengers als MSN, ICQ, AIM etc. combineert) waarschijnlijk geen MSN functionaliteit meer zal hebben vanaf 15 oktober.

  "News.com bericht dat de update naar MSN Messenger, die Microsoft verplicht stelt aan alle gebruikers, ook meteen programma's als Trillian van het netwerk blokkeert. Volgens Microsoft moet de upgrade doorgevoerd worden in verband met een 'veiligheidsprobleem', maar verdere details daarover wilde een woordvoerder niet vrijgeven. Wel zei hij dat Microsoft zeer bereid was te onderhandelen over contractuele overeenkomsten met ontwikkelaars van andere messagingsoftware, maar hij kon niet garanderen dat deze na de deadline van 15 oktober allemaal nog toegang zouden kunnen krijgen tot het MSN netwerk."

  Bron: Tweakers.net
 • MSN is nu nog steeds gratis, dus ik blijf MSN gebruiken :)
 • [quote:2bb92d8811="Chestah"]Ik hoor van veel mensen dat MSN geld gaat kosten….klopt dit? :( [/quote:2bb92d8811]
  Ja en Nee.
  In de licentievoorwaarden staat dat Microsoft zich het recht voorbehoud om geld te vragen voor haar diensten.

  Microsoft is nu bezig om alle 'oude' MSN clients en klonen uit te schakelen. Als dit eenmaal achter de rug is dan kun je er zeker van zijn dat je er meer van zult horen.

  Ik denk niet dat voor de huidige functionaliteit geld gevraagd wordt, wellicht wel voor eventuele extra functionaliteit.
 • Microsoft drukt op deze manier handig alle klonen de markt uit. Ze zullen volgens mij geen geld vragen voor msn, omdat iedereen dan binnen een week over is op jabber, icq, gadu-gadu, en wat al meer.

  Ze zullen dus wachten totdat het voor de gebruiker moeilijker wordt om zomaar over te stappen.
  Die tijd komt er wel als het Paladium (ok, heet nu trusted computer oid..) verder wordt doorgevoerd…

  Je ziet nu dat MS mondjesmaat dingetjes in de licenties zet die hun rechten steeds verder uitbreiden, en de rechten van de gebruikers stedds verder beperken. Dat geeft zo nu een dan een schrikreactie, zoals nu in deze thread, maar aangezien MS voorlopig toch geen gebruik maakt is menig MSN-gebruiker dit straks allang weer vergeten en gaan ze gewoon door met het gebruiken van MS-softwarediensten..

  max
 • kleine toevoeging aan het mooie verhaal hierboven:
  mocht msn ooit geld gaan vragen voor wat dan ook, hoeft dat nog geen probleem te zijn.
  volgens mij is dat de laatste trend op internet: van goede programma's die geld kosten, spyware bevatten of wat dan ook, worden gewoon wel goed werkende klonen gemaakt, vaak zelfs beter. (kazaalite++)
  of er komt een totaal ander progje op de gratis markt, maar wat hetzelfde werkt, en waar je je contactpersonen lijst zo in kunt importeren. bang hoeven we voorlopig niet te zijn.
 • Over het blocken van "concurrerende" chat-programma's:
  Op het Trillian-forum (http://www.trillian.cc/forums/showthread.php?s=&threadid;=42884 wordt hier (uiteraard) ook het een en ander over gezegd. Het lijkt erop dat dit niet gaat gebeuren:

  [quote:e4afadc072]
  apparently Microsoft isn't necessarily blocking 3rd party clients but requiring them to conform to the new protocol.
  [/quote:e4afadc072]

  Maarja, tis natuurlijk wel even afwachten….
 • [quote:84a27f740b="juleswijers"]kleine toevoeging aan het mooie verhaal hierboven:
  mocht msn ooit geld gaan vragen voor wat dan ook, hoeft dat nog geen probleem te zijn..[/quote:84a27f740b]

  Klopt, maar lees die licentievoorwaarde maar eens goed, het gaat niet alleen om het mogelijk geld vragen voor nieuwere versies, maar ook om het ongevraagd upgraden van het product..
  Verder is er niks mis met het al dan niet vragen van een vergoeding van deze toch erg dure (voor MS) dienst, maar om dat zo geniepig via de nieuwe licentievoorwaarden naar binnen te laten sluipen….

  Max
 • eigelijk heeft MS gelijk. Het kost bakke vool geld zon heel MSN systeem, superveel mensen gebruiken het, en het is gratis. Ik vind dat ALS ze een vergoeding vragen dit 5euro ofzo moet zijn! In ieder geval niet van die "microsoft prijzen". Dan gaat iedereen weg, en met 5 euro of minder p.p. komen ze een heel eind. MS moet de onkosten compenseren door reclamebanners in MSN, die helaas voor MS met MSNplus worden weggehaald. Ik vind het ook goed van MS dat ze veel doen tegen spam, en zelf geen spam sturen.
  Ik vraag me af of er wel "lite" achtige versies kunnen komen, want misschien wordt hun dan gewoon de toegang tot het MSN netwerk geweigerd ofzo.
 • [quote:82d9a2b307="juleswijers"]volgens mij is dat de laatste trend op internet: van goede programma's die geld kosten, spyware bevatten of wat dan ook, worden gewoon wel goed werkende klonen gemaakt, vaak zelfs beter. (kazaalite++)
  of er komt een totaal ander progje op de gratis markt, maar wat hetzelfde werkt, en waar je je contactpersonen lijst zo in kunt importeren.[/quote:82d9a2b307]Microsoft c.s. wil dit met Palladnium veranderen. Hierdoor kun je niet meer zomaar beschermde software wijzigen.

  Programma's maken die hetzelfde doen is ook erg ingewikkeld als het protocol goed afgeschermd wordt. Dit is ook de rede waarom er door de overgang naar het MSNv8-protocol klonen niet meer werken. Het protocol is door middel van reverse enginering uitgevonden, en dit moet weer van voren af aan gestart worden. Hierdoor zullen klonen mogelijk (en misschien tijdelijk) niet meer werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.