Vraag & Antwoord

OS Windows

Sleep mode S3 (suspend to RAM/STR) activeren in Windows 2000

6 antwoorden
  • Ik heb een PC met ASUS P4B533-E moederbord die suspend-to-RAM ondersteunt. Dit feature is in het BIOS geactiveerd. Hoe krijg ik Windows 2000 zover dat 'ie de PC niet in gewone standby (S1) zet maar in suspend-to-RAM (S3) ???
  • dat is een vraag voor onze vrienden in OS Windows, vraag een moderator dit topic te verplaatsen
  • Uit wat ik verder op internet lees, krijg ik de indruk dat die optie voor suspend-to-ram (STR, S3) in het BIOS al aan had moeten staan vóór de installatie van Windows 2000. Nu heeft Windows bij de installatie kennelijk wel de meeste ACPI-opties herkend, maar net niet deze. Weet iemand een methode om Windows deze suspend-to-RAM optie te laten herkennen, zonder Windows helemaal opnieuw te hoeven installeren?
  • Als er ACPI staat bij je "computer" in apparaatbeheer, moet het volgens mij gewoon lukken. Heb je meer dan 512MB RAM? Zo ja, haal er eens een reepje uit totdat je 512MB overhebt.
  • Bij "computer" in apparaatbeheer staat "ACPI Uniprocessor-PC". Gewone standby (koelfans blijven draaien etc.), slaapstand en helemaal uitschakelen werkt prima, maar de "diepe slaap standby"/suspend-to-RAM (koelfans gaan ook uit, minimaal energieverbruik) niet. Er zit 512 MB RAM in de PC.
  • Ik heb het ook net gevonden ga naar configuratiescherm en dan systeem dan apparaatbeheer en dan klik je op 'beeld' en 'verborgen apparaten weergeven' endan staat er waarschijnlijk 'NT Apm/legacy-ondersteuning' dan deze openen op de + drukken vervolgens met de rechtermuisknop op Ntamp/legacy kliken en in dat verschijnende menu op AAN zetten. Voortaan zal XP weer uit zichzelf afslluiten

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.