Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Slaapstand van XP weigert soms

None
16 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met een irritantigheidje in m'n Windows XP Prof.
  De slaapstand werkt soms wel en soms niet. Als-ie het niet doet blijft-ie hangen op een zwart scherm met enkel een knipperende cursor in de linker bovenhoek (als in MS-DOS promt). De slaap/standby-led van m'n laptop blijft knipperen. De enige manier waarmee ik de laptop kan uitschakelen is fysiek met de powerknop, hij doet 't niet zelluf meer.

  Als ik hem echter eerst in standby zet en weer activeer werkt de slaapstand wel naar behoren. :-?

  Hoewel ik het niet zo belangrijk vind dat de slaapstand per se werkt, vind ik het wel handig als-ie het gewoon doet. Ideeën, iemand?

  De belangrijkste gegevens van mijn laptop:

  Acer TM427LC
  P4-2.50GHz
  512 MB RAM
  40 GB HDD
  ATI Radeon 7500 met 32 MB op 15" TFT
  Windows XP Professional

  Alvast bedankt voor alle hulp!! :D

  - Maarten
 • http://www.kellys-korner-xp.com/xp_standby.htm

  Lijkt me een driver die dwarsligt.
 • Zou kunnen, maar ik begrijp dat Standby dan ook niet zou horen te werken? En dat werkt dus wel.

  En er worden toch geen drivers ont-laden tijdens een standbysessie, dus dan snap ik niet waarom de slaapstand wel werkt als de computer tijdens dezelfde sessie in standby heeft gestaan. Of maak ik ergens een redenatie-fout??

  Thnx, Maarten
 • Slaapstand en standby zijn twee verschillende dingen. In de slaapstand wordt alles keurig afgesloten, maar worden de instellingen (die op dat moment gelden) opgeslagen op de harde schijf. Zodra de PC uit de slaapstand wordt gehaald, wordt de PC weer hersteld naar de laatste stand. Bij standby echter, worden alleen scherm en (eventueel) harde schijf uitgeschakeld. Met een muis- of toetsbeweging wordt de PC weer actief. Voorbeeld van hoe het fout kan gaan:
  http://support.microsoft.com/?kbid=314118

  Zie je in het logboek trouwens nog fouten?
 • als ik je 1 tip mag geven: zet die slaapstand uit!!! het scheelt je namelijk het aantal MB aan RAM dat je hebt op je HDD……. scheelt toch al gauw een hele film :wink:
 • RAM op je HD? Is dat iets nieuws? En een film van 250MB duurt volgens mij 1 minuut …
 • Okee, ik begrijp dat er dus een stuurprogramma kan zijn dat dwarsligt. Ik krijg echter geen errormessage whatsoever. Dan zou ik dus moeten nagaan welk stuurprogramma dwarsligt…

  Ik begrijp echter dan nog steeds niet waarom de slaapstand wel werkt als ik eerst in standby heb gestaan, en niet als dat niet zo is.

  Maar dat maakt ook niet zo heel veel uit: verder werkt zo ongeveer alles wel naar wens, en de slaapstand is verder niet zo belangrijk. Maar juist omdat het me opviel dat de computer vanuit slaapstand een stuk sneller start, leek het me wel handig.

  Ik ga eens kijken of ik een log kan vinden met fouten…

  -Maarten
 • [quote:5b603cec57="Maarten81"]
  Ik ga eens kijken of ik een log kan vinden met fouten…
  -Maarten[/quote:5b603cec57]

  Kijk eens bij Systeembeheer - logboeken.
 • [quote:40ec92ca00="BramS"]als ik je 1 tip mag geven: zet die slaapstand uit!!! het scheelt je namelijk het aantal MB aan RAM dat je hebt op je HDD……. scheelt toch al gauw een hele film :wink:[/quote:40ec92ca00]
  Dit slaat dus nergens op. Je kiest er zelf voor om Slaapstand aan te zetten. En idd, dat heeft als gevolg dat je het aantal ram dat je hebt kwijt bent op je HD. Maar je hebt wel het voordeel dat je als je je pc uit zet alles weg is (zoals websites enz) en Win sneller weer draait. Het is dus gewoon een keuze. Ik zelf vind Slaapstand haal makkelijk, ik gebruik het al sinds Win 2k.

  Timo
 • BRAM:

  de hibernatefunctie beslaat ongeveer net zoveel ruimte op je harde schijf als de hoeveelheid van je RAM geheugen … dus met 512 ram neemt de grootte van je hibernate.sys evenredig toe …

  even ter verduidelijking …

  en Ben … met divx en xvids compressie heb je op 250 mb gewoon 3 kwartier beeldvullende film in een matig tot redelijke kwaliteit hoor …
 • Volgens de logboeken zijn er geen specifieke fouten opgetreden tijdens het hibernate-en van mijn computer. Er staan veel mededelingen in over gestarte services, waarschuwingen dat "winlogon" een aanvraag voor energiebesparing heeft geweigerd, maar niets dat wijst op fouten tijdens hibernate. :-?
 • Kan je de complete foutmelding plaatsen? Energiebeheer heeft namelijk te maken met de slaapstand :)
 • Eh ja, moet ik even opzoeken. Het gaat niet om de PC waar ik nu achter zit, dus duurt efkens…
 • Het logboek vermeldt:

  "Een aanvraag om energietoevoer te onderbreken, is geweigerd door winlogon.exe"

  De bron is "Win32k".

  Overigens, als ik kijk naar het tijdstip waarop deze fout is geregistreerd, lijkt het los te staan van de slaapstand; de fout is een half uur eerder geregistreerd dan ik de computer wilde uitschakelen. Of is Windows helderziend geworden :lol:
 • Over die melding kan ik niets vinden. Dubbelklik op de foutmelding in het logboek. Kopieer die gehele foutmelding door op het knopje te klikken met die twee witte papiervelletjes en plak die in je bericht. Het resultaat ziet er dan als volgt uit (voorbeeld):

  Type gebeurtenis: Fout
  Bron van gebeurtenis: PSched
  Categorie van gebeurtenis: Geen
  Gebeurtenis-ID: 14103
  Datum: 29-7-2003
  Tijd: 12:42:41
  Gebruiker: n.v.t.
  Computer: ??????
  Beschrijving:
  QoS [Adapter NDISWANIP]:
  Het stuurprogramma voor de netwerkkaart kan niet zoeken naar OID_GEN_LINK_SPEED.

  Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.
  Gegevens:
  0000: 00 00 04 00 02 00 56 00 ……V.
  0008: 00 00 00 00 17 37 00 c0 …..7.À
  0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
  0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
  0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
  0028: 01 00 00 c0 …À
 • Ben Jonson en anderen,

  Heel erg bedankt voor de ideeen die jullie hebben aangedragen. Op dit moment doet-ie het weer en ik denk dat ik ook weet waar het aan lag. Ik heb de OpenGL-functie van mijn ATI Radeon 7500 niet meer standaard "aan" staan. Sindsdien werkt het als een zonnetje. Ik kwam op dit idee doordat hibernate niet meer werkt bij een OpenGL of Direct3D screensaver. Dus heb ik wat rondgesnuffeld en geprobeerd…

  Iedereen bedankt voor de moeite!!

  -Maarten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.