Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Veiligheid Windows XP

None
18 antwoorden
 • Ik doe mijn best, en het is me aardig gelukt, om zoveel mogelijk software legaal in mijn bezit te hebben of e.v.t. gebruik te maken van gratis software zoals OpenOffice_org (wat mij zeer goed bevalt).

  Maar tot mijn spijt (jah,, sorry Microsoft) kan ik het echt niet opbrengen als student om honderden euro's neer te tellen voor Windows XP.
  Het is dan ook veel aantrekkelijker om het te kopieeren van een kennis.

  Nu zit ik met een probleem: omdat de gebruikersrechten niet kloppen van mijn windows XP versie kan ik natuurlijk ook geen aanspraak maken op e.v.t. beveiligings updates of het bekende ServicePack1 van Microsoft.

  Mijn vraag is of ik mijn computer hierdoor erg kwetsbaar opstel.
  Ik draai wel een firewall en McAfee AntiVirus (Volkomen legaal! 8) ).
  Mischien geen onbelangrijk detail is dat ik hier op een netwerk van de universiteit zit met een volledige vaste verbinding en een eigen IP < erg kwetsbaar dus als ik mijn systeem er niet voldoende tegen bescherm.
 • Je hoeft geen honderden euro's neer te tellen voor een legale versie van windows XP, er zijn genoeg plaatsen waar tweedehands versies aangeboden wordn voor minder. Ik heb bijvoorbeeld via www.marktplaats.nl een perfect legale versie van XP Home UK gevonden voor 50 euro, kan mij het wat schelen dat het een Engelse versie is.

  Overigens zou je volgens mij wel alle updates kunnen downloaden en gebruiken, alleen het service pack zou niet moeten werken. Het niet gebruiken van die updates maakt jouw systeem wel een makkelijker doelwit voor allerhande vervelende dingen, Microsoft publiceert die updates natuurlijk niet voor niks.
 • Dan houdt ie er toch mee op na 50 dagen….
  In theorie kan je een gekopieerde versie van XP niet meer updaten. :o

  Als je ziet met welke regelmaat Microsoft beveiligingsupdates uitbrengt, kun je wel concluderen dat je niet echt veilig bent. Denk maar aan het Blastervirus van enkele weken terug. De Microsoftupdate voor deze lek was al enkele weken beschikbaar, maar velen slaan een regelmatig bezoek aan de Windowsupdate-site in de wind. Met de nodige gevolgen….
 • [quote:9195756e30="M@rc"]Dan houdt ie er toch mee op na 50 dagen….
  In theorie kan je een gekopieerde versie van XP niet meer updaten. :o
  [/quote:9195756e30]

  Wat zou er ophouden na 50 dagen? Een illegale kopie van windows of mijn legale, volledige versie? In beide gevallen is het antwooord nee, ze draaien beide gewoon door. En dat je een gekopieerde versie niet kan updaten is niet mijn ervaring, ik heb genoeg gekopieerde versies bij mensen geïnstalleerd en de updates werken gewoon. Alleen SP1 werkt niet want die zegt doodleuk dat je een illegale versie hebt.
 • Een legale versie moet je in principe activeren. Als je niet activeert houdt ie er mee op na 50 dagen dacht ik (kan ook een andere termijn opzitten)
  Als je Wndows XP niet moet activeren heb je een Corporate Edition. En dit zal waarschijnlijk wel een illegale kopie zijn, waarbij je met gebruik van een bepaalde key geen installatie van Service Pack 1 kan uitvoeren.
  Ik denk dat de topicstarter al genoeg info gekregen heeft om zijn probleem op te lossen?
 • [quote:9a5afa4c05="M@rc"]Ik denk dat de topicstarter al genoeg info gekregen heeft om zijn probleem op te lossen?[/quote:9a5afa4c05]

  Ik denk het ook… dank jullie wel voor de reacties.
  Het komt er dus op neer (naar verwachting) dat als ik een veilig systeem wil hebben en houden ik niet onder de mogelijkheden van updaten etc. uitkom die mij onmogelijk worden gemaakt door het bezitten van een "niet legale" versie van WinXP. Begrijpelijk…

  Toch maar eens de Tip van DarkScribe opvolgen en gaan kijken naar een goedkoop tweedehands Windows XP cd'tje ..
 • [quote:3ff84de048="erik-de-kleijn"]Ik doe mijn best, en het is me aardig gelukt, om zoveel mogelijk software legaal in mijn bezit te hebben of e.v.t. gebruik te maken van gratis software zoals OpenOffice_org (wat mij zeer goed bevalt).

  Maar tot mijn spijt (jah,, sorry Microsoft) kan ik het echt niet opbrengen als student om honderden euro's neer te tellen voor Windows XP.
  Het is dan ook veel aantrekkelijker om het te kopieeren van een kennis.

  Nu zit ik met een probleem: omdat de gebruikersrechten niet kloppen van mijn windows XP versie kan ik natuurlijk ook geen aanspraak maken op e.v.t. beveiligings updates of het bekende ServicePack1 van Microsoft.

  Mijn vraag is of ik mijn computer hierdoor erg kwetsbaar opstel.
  Ik draai wel een firewall en McAfee AntiVirus (Volkomen legaal! 8) ).
  Mischien geen onbelangrijk detail is dat ik hier op een netwerk van de universiteit zit met een volledige vaste verbinding en een eigen IP < erg kwetsbaar dus als ik mijn systeem er niet voldoende tegen bescherm.[/quote:3ff84de048]
 • [quote:5f06b1c3a4="taco78"]of je neemt een corporate edition die hoef je niet te activeren.
  kheb pas sp1 ge-slipstreamed[/quote:5f06b1c3a4]Dacht dat het alleen bij nieuwere veries was, dat je em moest activeren…

  Jochem
 • [quote:0ae825d977="pdexie"]Even voor de goede orde met een illegale versie van xp kan je wel zeker
  sp-1 installeren.
  Je moet er alleen voor zorgen dat je niet de FCKGW…….. key hebt.
  Je kunt via google uitermate makkelijke aan bijv een keygen komen.
  Maar verder ga ik niet want dat is niet de bedoeling hier op deze forum.[/quote:0ae825d977]

  Blijkbaar weet je toch niet zo goed wat de bedoeling hier is, want dit is iemand helpen met illegale software. Je noemt nog net geen URL, maar met al deze aanwijzingen kan hij het zelf wel oplossen.
 • Je doet of alles legaal of alles illegaal; download anders eens even een Linux distro. Gewoon om te proberen. Je draait al OpenOffice, dus veel wennen zal het niet meer zijn :evil:

  Just try…
 • [quote:9b1ecd3be7="my009054"]Je doet of alles legaal of alles illegaal; download anders eens even een Linux distro. Gewoon om te proberen. Je draait al OpenOffice, dus veel wennen zal het niet meer zijn :evil:

  Just try…[/quote:9b1ecd3be7]

  Ik draai ook Linux Suse 8.2/RedHat 9 maar het gebrek hierbij is dat mijn ftp servertje hier fantastisch mee draaid, maar het gebruik van Linux als Desktop systeem toch vaak te wensen overlaat. Slechte compatibiliteit met MSOffice of het net weer niet werken van een RPM installeren in KDE of een cd branden.
  Daarnaast moet ik voor mijn studie gebruik maken van software voor Windows.

  Dus ik ontkom er niet aan. Ik had het ook graag anders gehad.
 • Het installeren van een RPM kan prima via de prompt, of vanaf terminal.

  [code:1:2ee85ed925]
  rpm -ivh naam.rpm
  [/code:1:2ee85ed925]

  Verder kan je OpenOffice gebruiken, je zegt dat je dat al gebruikt en het goed bevalt. Of heb je een M$-Office licentie gekocht? Verder kan een school jouw nooit verplichten software voor Windows gebruiken, als ze dat wel doen moet je zeker de licentiekosten eisen!

  [ontopic]
  Windows XP veiliger maken, koop een oude Pentium1 PC op en installeer een Linux firewall en eventueel een Proxyserver. Dit alles gratis en resultaat is dat je echt veilig werkt.
  [/ontopic]
 • Volgens mij kan elke student (HBO en Universieteit) via school goedkope [b:c3f88f9c04]SurfSpot[/b:c3f88f9c04] software kopen waaronder ook het gehele assortiment software van Microsoft.
 • Een discussie over de veiligheid van XP zonder updaten is prima, maar tips over hoe een illegale versie "updatebaar" te maken zijn niet toegestaan.
 • [quote:a34b9007f0="erik-de-kleijn"]Toch maar eens de Tip van DarkScribe opvolgen en gaan kijken naar een goedkoop tweedehands Windows XP cd'tje ..[/quote:a34b9007f0]
  Let wel op dat je een volledige versie krijgt, met papiertjes/booklets en de originele verpakking, dan heb je de meeste kans dat je het nummer gewoon kunt gebruiken. Je zal niet de eerste zijn die een onbruikbaar "origineel" koopt. Het mooiste is als de groen/oranje map nog in het plastic zit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.