Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe HD erbij, hoe?

Anoniem
XBL
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil het volgende gaan doen.
  Ik heb een een computer met 2 HD's. Nu wil ik er 1 bij zetten. Aangezien mijn boot HD een 5200 toeren is, wil ik dus die nieuwe 7200 als master hebben. Ik ben toe aan een nieuwe install dus dat is ook niet erg.
  Alleen ik draai XP en hoe moet dat nu als ik die nieuwe schijf erin doet.
  Ik wil dus XP op de nieuwe HD en die XP van mijn oude, die word als slave erbij geplaats alleen maar voor opslag. Niet dat als ik XP op die nieuwe heb gezet ik ineens een dual boot heb, wat dat wil ik niet.
  Nu is het ook zo dat als je dus op die nieuwe schijf een OS zet dat dus ook die automatisch C wordt, klopt? Hoe gaat dat dan met die toekomstige slave HD waar dus al een C opstaat?

  Hoe kan ik dat in duidelijk bewoording aan pakken?
 • [quote:fc79bab92e="XPfrustratie"]Nu is het ook zo dat als je dus op die nieuwe schijf een OS zet dat dus ook die automatisch C wordt, klopt?[/quote:fc79bab92e]

  naar mijn weten niet………

  de C:\ schijf is de schijf van de Primary Master HDD (als je meerdere partities hebt de eerste partitie)

  wat ik zou doen als ik jou was, is je nieuwe HDD erin doen, en de oude eruit halen.

  doe XP in je CD laatje, en installeer hem……..

  doe nu je oude HDD erin……

  start em op…….. als hij nu begint te zeuren over dual-boot (wat mij sterk lijkt, omdat XP dat doet tijdens de instalatie, en hij kon tijdens de instalatie natuurlijk geen andere OS vinden) moet je na het opstarten maar de oude windows map en alle bijbehorende onderdelen verwijderen (Documents and Settings enzo)

  om die andere XP uit je dual boot te halen moet je ff zoeken op deze forum…… die vraag is al es geweest, maar ik weet het antw. zo 1-2-3 ni :wink:
 • Ik zou inderdaad de oude H.D. er ff uithalen en dan xp eerst op de nieuwe H.D. zetten en daarna pas de oude schijf erbij zetten en dan kun je de oude windows versie gewoon verwijderen en staat windows op c: op je nieuwe H.D.
 • Als ik jou was zou ik de Faq even lezen en eerst met Fdisk aan de gang gaan.Vergeet dan ook niet om je nieuwe schijf master en je oude schijf slave te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.