Vraag & Antwoord

OS Windows

Controle uitschakelen op volle partitie (XP) ?

3 antwoorden
  • Ik heb mijn HD opgedeeld in een aantal partities en werk hierop met meerdere operating systemen (nou ja, windows dan). Ik hou die uit elkaar met Boot/PartitionMagic. Dit werkt naar tevredenheid. :lol: Om schijfruimte uit te sparen, heb ik een partitie gereserveerd voor het virtueel geheugen, zodat alle OSen deze ruimte kunnen gebruiken. Het virtueel geheugen is steeds ruim, maar vast (onderwaarde en bovenwaarde gelijk) ingesteld. Dit werkt ook naar tevredenheid. :wink: Maar nu zeurt XP erover dat de partitie bijna vol is. Dit is wel zo, maar er wordt geen extra ruimte meer gebruikt, dus gevaar van 'overlopen' is niet aanwezig. Vraag: Kan bij Windows (XP en andere) voor een partitie de controle op het (bijna) vol zijn worden uitgeschakeld? Groeten, Maarten.
  • Disable Low Disk space: Plak onderstaande in een Klablok-bestand en sla op als x.reg. Nadien even op dubbelklikken om de wijzigingen in het register toe te voegen. [code:1:f0938519c5] Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] "NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001 [/code:1:f0938519c5] (Het is dan wel uitgeschakeld op elke partitie)
  • [quote:bcd4d7743b](Het is dan wel uitgeschakeld op elke partitie)[/quote:bcd4d7743b] M@rc, Bedankt voor je antwoord. :) Weet iemand hoe ik het voor indivuduele partities kan beinvloeden? Groet, Maarten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.