Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

'Thumbnails 'in Xp van AVi's

None
18 antwoorden
  • ( onderstaande heb ik eerder geplaats , maar vanwege geen bruikbare reactie,gaat ie in de 'herkansing')

    Ik heb Win Xp Pro.
    Mijn digitale foto's heb ik in mijn mappen op de harddisk via verkenner op 'miniatuur weergave'ingesteld, wat betekent dat ik prachtige thumnails krijg.

    Ik weet zeker dat ik voorheen datzelfde had (met zelfde instelling ) met mijn .AVI filmpjes die ik met mijn digitale camera maakte.
    Ik kreeg dus net als bij de foto's een thumbnail met een screenshot van het eerste frame.
    maar zie na al heel lang niet meer, zie alleen het symbool van Mediaplayer.
    Ik kan me niet herinneren dat ik iets in de settings gewijzigd heb.
    ?
  • En je kunt de filmpjes wel afspelen? Dan zou heb je dus wel de goede codec.
    Bij een verkeerde extensie geeft de WIndows verkenner bij mij het symbool van MP weer. Check dus of je extensies wel kloppen.
  • Nee, dat kan 2 dingen betekenen, m.i.

    1. Of je vergist je en je had de AVI-files in een map staan. Als je dan in de directory gaat staan waar de MAP in staat, zie je 4 kleine fraimpjes met de voorbeelden erin.

    2. Media Player kan de bestanden ook niet afspelen, je hebt niet de juiste plugin geselecteerd.

    Als dit het beide niet is, kijk dan eens als je de file 1 maal aanklikt, dus selecteert, of je dan een voorbeeld krijgt van het filmpje in de balk aan de linkerkant van je beeld.

    Succes…:P
  • 1. ik weet wat je bedoeld, dat werkte eerst ook.Maar dat is niet wat ik bedoel. Maar ook dát doet ie niet, blijf ook daar alleen het 'map'icoon zien.

    2. Kan ze prima afspelen


    Ik realiseer me ineens dat ik inmiddels mediaplayer 9.0 heb.
    wellicht heeft een versie-wisseling dit probleem veroorzaakt?
  • Ik draai op mijn notebook XP, ik zal eens voor je kijken of het bij mij met de originele versie van MediaPlayer bij XP wel werkt.

    Ik hou je op de hoogte…
  • ligt het niet aan je mapindeling, als je in de map gaat staan zonder een bestand te selecteren en dan rechtse muisknop en eigenschappen en dan naar de tab aanpassen.
    Dan wat voor map wilt u? en dan selecteren dit type map als sjabloon gebruiken voor: video's
  • [quote:792ecdd8bb]dan selecteren dit type map als sjabloon gebruiken voor: video's[/quote:792ecdd8bb]
    Staat ie op!
    Ook op'fotoalbum'werkt het niet.

    Ja, ik snap er ook geen reet van hoor.
    Via andere fora heb ik de tip gehad van 2 tooltjes die de thumbnails zouden moeten herstellen. Het schijnt te zijn dat andere programma's op je pc destijds geinstalleerd dit probleem nl veroorzaken.
    1 tool doet iets met het register en de ander is een exe.
    http://www.kellys-korner-xp.com
    egs_edits/xp_thumbnail.exe
    http://www.dougknox.com/utility/scripts_desc/fixpix.htm
    Heb ze beide ( onafhankelijk) gedraaid.
    maar hebben beide ( na reboot) geen effect.
  • Ik bedenk me ineens trouwens dat ik voorheen in de mappen die ik op miniatuurweergave zette, een cache bestand voor de thumbnails automatisch kreeg, genaamd'thumbs'
    die staat er nu nooit meer bij..
    Kan iemand wat meer met deze info?
  • Ja, idd. Bij mij op de notebook doet ie het wel… Vreemd. Daar staat XP Professional op met de standaardmediaspeler.

    Dus, misschien Mediaplayer 9 eraf mieteren?
  • nee, daar ligt het niet aan, want ik heb ook mediaplayer 9 en toch werkt het!!
  • Het behoort ook gewoon te werken ja, met MPlayer 9… Het kan alleen wel zijn dat er een probleem is dat wordt veroorzaakt door Mplayer 9; hetzij dat op de ene pc wel uitpakt en op de andere niet doet er niet toe.

    Ik zou het in elk geval proberen, je hebt het er zo afgemieterd en als het niet helpt weer opgezet…
  • Ik wil het idd proberen, maar hoe krijg ik in godsnaam MP 9.0 verwijderd. kan nl geen oudere versie installeren voor dat gedaan te hebben…
  • [quote:beafe12bb2="Henk."]Ik wil het idd proberen, maar hoe krijg ik in godsnaam MP 9.0 verwijderd. kan nl geen oudere versie installeren voor dat gedaan te hebben…[/quote:beafe12bb2]

    Bij Software in het Conf. scherm. Daar staat-tie tussen.
    Als het goed is moet versie 9 dan ook pleite zijn.


    mvg,
    Roy
  • ??
    dan kom ik op
    http://v4.windowsupdate.microsoft.com/nl/default.asp
    en dan?
    dit lijkt me niet de juiste weg..
    of zit ik er vierkant naast?
  • Het leek me wel logisch dat tie daar bij zou staan. Omdat je daar bijna elke update kunt deinstalleren. Is dus niet zo. Ik heb mij bovenstaande reactie al aangepast zoals je ziet.
  • [quote:13f97a7c8b]Bij Software in het Conf. scherm. Daar staat-tie tussen. [/quote:13f97a7c8b]
    nee, helaas…
    ook niet bij 'windows onderdelen'.
  • Staat die er bij jou niet bij dan?
    Of verwijdert tie alleen de link van MP 9 ofzo?

    mvg,
    Roy
  • Bij beide geen mp optie te vinden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.