Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wereld in getallen en windows XP

Foaly
3 antwoorden
 • Ik weet het, ik heb deze vraag al eerder gesteld mar wellicht was het iets te 'ingewikkeld'….
  OP school hebben we Wereld in getallen draien op een w2kserver en een groot aantal werkstations met w2k. Gaat allemaal prima. Als ik nu ehcter met een machine met XP pro wereld in getallen opstart, krijg ik bij de versie voor groep 6 een melding dat er een fout is opgetreden, terwijl voor groep 8 een melding komt dat de licencie code niet juist is.
  Iemand ervaring hiermee of advies?
  wellicht ict/leerkrachten die met WIG werken? (uitwisselen ervaringen is één van de doelen van een forum…)

  Thor2002
 • http://www.malmberg.nl/bao/computer/vragen/faq.shtml

  Kijk eens op bovenstaande link.
  Zij geven aan dat er van dit programma 2 versies zijn.
  Een stand-alone en een netwerkversie.

  Misschien is dit wel de oorzaak van jouw probleem.

  Zie je meteen ook welke andere vragen ze beantwoorden.

  Tevens kan het zo zijn dat het programma nog niet volledig werkt met Windows XP.
  Probeer het eens onder een compatibiliteits modus. (rechterklik op het programma, eigenschappen, tab-blad compatibiliteit, vinkje zetten en kiezen voor een van de versies van windows onder het rolschermpje)
 • hmm, we hebben de netwerkversie, het vreemde is nu juist dat we op de server voor elke groep apart een programma hebben draaien (dus voor bijvoorbeeld groep 6 het programma Wereld in getallen 6). Leerlingen die met hun groenaam aanmelden kunnen op een windows 2000 machine direct aan de gang met het programma. Dit betekend dus dat het netwerk functioneert én dat het programma goed werkt voor windows 2000. Als een leerling echter achter een machine met XP pro gaat zitten is er het volgende aan de hand. De programma´s voor groep 3, 4, 5 en 7 werken prima. Bij het programma voor groep 6 stopt de XP machine met een kopieerfout. Bij het programma voor groep 8 krijgt de leerling een licencie fout.
  Volgens mij houdt dit in dat deze twee programma´s gewoon niet compatibel zijn met XP pro. De ondersteuningsdienst van Malmberg (het bedrijf Didacon) stelt voor om het programma minder diep te installeren. Als dit het probleem zou zijn, waarom werkt het in Windows 2000 dan wél??? Hetzelfde geld voor het programma voor groep 8!
  Thor2002.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.