Vraag & Antwoord

OS Windows

Ghost ruziet met NTFS?

10 antwoorden
  • Hoi, Vanavond alle partities van FAT 32 omgezet naar NTFS met PM7.0 Vorige week nog met Ghost 2002 een image gemaakt en op aparte partitie gezet. Alles werkte perfect. Nu wil ik één van partities uit de image terugzetten met Ghost. Als ik met de Ghostdiskette heb opgestart ziet Ghost alleen de A-drive. Als ik vervolgens in Dos de partitties zoek, zijn ze ook hier niet meer aanwezig. In XP is alles gewoon weer aanwezig. Hoe krijg ik de partities in Ghost weer zichtbaar?
  • Er zit maar 1 ding op: converteer de partitie terug naar je oude bestandssysteem met behulp van de rescue-diskettes die PM je heeft laten maken, zet je oude image terug, converteer naar NFTS en maak een nieuwe image. Als je geen rescue-diskettes hebt, moet je de conversie met het een of andere DOS programma doorvoeren, bijvoorbeeld FDISK. Hoe dat precies werkt moet je alleen wel even uitzoeken aangezien dat programma nogal grof tekeer gaat: het vernietigt alle gegevens op je disk. Succes!
  • Welke versie van Ghost heb jij? Ghost kan tegenwoordig prima overweg met NTFS-schijven...
  • Van NTFS naar FAT 32 wordt lastig :( Ben benieuwd naar een eventuele oplossing. Ghost 2002 doet het niet met NTFS.
  • Jep, bij mijn weten moet je Ghost 2003 of 7.0 hebben, om met NTFS overweg te kunnen. Een oudere versie ziet alleen FAT partities, die je dus niet meer hebt. Geldt eveneens voor DOS. Partition Magic kan de schijven terug converteren naar FAT. En anders moet je aan een nieuwere versie van Ghost zien te komen.
  • Ghost 2002 kan volgens de handleiding weloverweg met NTFS. :roll: Terugconverteren gaat met PM 7.0 eenvoudig, alleen komt PM een fout tegenop de schijf en kapt er dan mee. Dus die help ook ff niet.
  • Ik weet het niet zeker maar ik dacht dat Ghost 2002 NTFS-partities enkel kon lezen. Schrijven naar NTFS-partities gaat niet.
  • Maar hij ziet ze dus echt niet meer!
  • Met de 2002 versie kon je al terug schrijven naar een ntfs partitie. Ik denk dat er eerder iets verkeerd is gegaan met partition magic 7.0, ik meen dat daar wel wat vaker iets mee verkeerd ging als je die versie gebruikt binnen xp.
  • Tot nu toe nooit een probleem met PM7.0 en XP home gehad. Ligt het misschien niet aan Ghost of PM maar aan NTFS en DOS? De opstartschijf van Ghost is gemaakt met MSDOS. Een andere met PCDOS geeft het zelfde probleem; opgestart heb ik alleen nog een A-drive

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.