Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Startmenu

Anoniem
BrigitteW
26 antwoorden
 • Mijn startmenu onder Win XP loopt een beetje te vol onder "programma's" en daardoor krijg ik niet meer alles in beeld. Wat buiten beeld valt wordt aangegeven met de bekende zwarte pijltjes. Ooit had ik gewoon een tweede menu ernaast. Weet iemand een registeraanpassing (of een programma daarvoor) zodat ik het tweede meneu weer terug kan krijgen?
 • Onder W 98se gewoon in C:\WINDOWS\Start Menu.
  Zal in W XP toch niet veel anders zijn?
 • Als je het klassieke startmenu van XP gebruikt: Rechtsklik op de startknop - Eigenschappen - Tab Menu Start - bij Klassieke Menu Start kies je voor aanpassen - Bij geavanceerde opties voor Startmenu haal je vinkje weg bij Persoonlijke menu's gebruiken.
 • Heel eenvoudig is ook om dat zelfde startmenu wat overzichtelijker te maken. Maak submapjes, zoals Spelletjes, Internet waarin IE, Outlook, FTP etc., Office waarin alle onderdelen van Office, Systemtools waarin Antispyware, Antivirusprog etc. enz. enz.

  Jan de Boer
 • Bedankt voor de reacties tot dusver. Persoonlijke menu's had ik al uitgeschakeld maar door de hoeveelheid programma's is de lijst te lang. Ik ken iemand met Win XP waarbij de lijst automatisch met een tweede lijst ernaast wordt getoond. En die iemand weet niets van pc's en heeft zelf ook nooit iets angepast (??????). Dus ergens zou dit toch te regelen moeten zijn……
 • Kijk hier
  Tip 73 moet je hebben.
 • Bedankt voor deze vlotte reactie, ik heb de *vbs bestandjes van nr. 73 allebei gedownload en geinstalleerd maar helaas, geen effect……
 • Deze dan:
  Start - uitvoeren - tik in gpedit.msc. Dit opent groepsbeleid.
  Ga naar Gebruikersconfiguratie - Beheersjablonen - Menu start en taakbalk - dubbelklik op Persoonlijke menu's uitschakelen. Zet deze eens op inschakelen.
  Hopelijk is het dit?
 • Marc, wederom bedankt maar ook nu blijf ik nog in dat irritante rolmenu hangen. Wordt dit inmiddels een uitdaging of zullen we er maar mee gaan leven.
 • Tja, ik weet het niet meer.
  Ik gebruik het XP-startmenu en heb geen last van persoonlijke menu's.

  Misschien dat iemand anders nog een oplossing weet? En anders, tja dan zul je er toch mee moeten leven vrees ik….
 • Het is standaard dat-ie gewoon een extra lijst ernaast toont. Want dat heb ik, en ik heb niets aan de instellingen veranderd (sinds laatste instal). Dus je laatste redmiddel is een nieuwe install ;)

  Jochem
 • Die pijltjes moet je weg kunnen krijgen met Start/Instellingen/Taakbalk en Menu Start/Vinkje weghalen bij Persoonlijke menu's gebruiken.

  Jan de Boer
 • Dit wordt eng….Ik zie nu dat ik de mogelijkheid niet meer heb om persoonlijke menu's in of uit te schakelen. De gehele optie is verdwenen.
  Ik ga het denk ik maar opgeven. Ook TweakUI kan hierin volgens mij geen boosdoener zijn.
 • Mensen mensen, wat zitten jullie nu over Persoonlijke menu's? Er is ook een optie met Door programma's bladeren (of was dat alleen als je het klassieke menu start had ingeschakeld?). Hij wil in ieder geval twee lijsten [b:4a40a23aa3]naast[/b:4a40a23aa3] elkaar, niet dat er één lijst is waar je door kunt bladeren als je onderaan op een pijltje gaat staan. Wat jullie bedoelen is dat alleen veelgebruikte apps weergegeven worden.
 • nou ik hou het lekker op mijn subsecties van internet, media, text, system en games …

  lekker klein allemaal … dan maar wat vaker uitklappen :p

  :lol: :lol: :lol:
 • Helemaal met foxie eens: 11 mappen onder start en daar 151… en …
  werkt erg makkelijk als je ooit zo begonnen bent.

  Groet :wink:
 • [quote:d3f524ed93="DJPeedee"]Mensen mensen, wat zitten jullie nu over Persoonlijke menu's? Er is ook een optie met Door programma's bladeren (of was dat alleen als je het klassieke menu start had ingeschakeld?). Hij wil in ieder geval twee lijsten [b:d3f524ed93]naast[/b:d3f524ed93] elkaar, niet dat er één lijst is waar je door kunt bladeren als je onderaan op een pijltje gaat staan. Wat jullie bedoelen is dat alleen veelgebruikte apps weergegeven worden.[/quote:d3f524ed93]
  De gouden tip DJPeedee. Ik zat van begin af verkeerd.
  Rechtsklik op de startknop - Eigenschappen - Tab Menu Start - aanpassen - Bij geavanceerde opties voor Startmenu haal je vinkje weg bij Door programma's bladeren..

  Kkarl, je zult er toch niet mee moeten leven….. :D
  thanx DJPeedee
 • lol ….

  bij elke nieuwe installatie is 1 van de eerste dingen waar ik aan denk :

  vinkje bij door progjes bladeren zetten cq controleren….

  :oops: en het erge is: ik d8 altijd dat dat een instelling was, waardoor ik dus sommige mappen in een andere map kon zetten …

  bv dus de map van opera in mijn zelfgemaakte map internet zetten … zodat niet mijn halve scherm wordt bevuild met openklappende startmappen, nadat alle programma's openklapt …

  grappig dat dat dan een instelling blijkt te zijn, juist om je hele scherm met mappen vol te zetten… ten slotte is 2x dat uitklapding ook 2 x schermvolzetzooi …
 • Foxie wat bedoel je met 'cq controleren'
  Mooi woord trouwens 'schermvolzetzooi' :lol: :lol:
 • Marc, bedankt. Omdat andere dingen in het leven minder simpel zijn vergeten we de voor de hand liggende opties. Top!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.