Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Onboard sound probleem (het blijft stil)

Anoniem
None
1 antwoord
  • Windows opnieuw geÏnstalleerd, en terwijl ik bezig was alles weer te installeren. Kwam ik erachter dat mijn geluid het niet deed. Raar want Windows herkent mijn onboard AC 97` altijd meteen. Maar ik dus kijken in geluiden en videoapparaten. Staat hier doodleuk 'geen audioapparaat'.
    Daarna meteen met de wizard hardware mijn Via AC97` geïnstalleerd. Komt er een foutmelding met de tekst: Code 10 (apparaat start niet)
    Ik begrijp er geen snars van.

    Geluidskaart staat enabled in de bios.
    ik heb verder geen andere geluidskaarten.

    {edit}
    Er was een apparaat gevonden, een onbekende audiocontroller. Daar heb ik de XP-drivers van Ac97` op geïnstalleerd. Nog steeds niets, al geeft hij nu wel aan bij geluiden dat hij een soundcard heeft. Voor de nieuwe installatie werkte alles nog perfect.
    – nieuwe mainboard drivers geïnstalleerd
    – geen nieuwe drivers voor de AC97` gevonden. (althans niet voor mijn moederbord)
    – probleemoplosser helemaal doorlopen.
    {edit}

    {edit 2}
    Het probleem is als volgt opgelost:
    Drivers van ander moederbord met AC `97 chip geïnstalleerd. Dit is dodelijk normaal gesproken, ik heb het dus ook niet gedaan. Het was een dom idee van mijn broertje, maar het werkt.
    {edit 2}

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.