Vraag & Antwoord

OS Windows

converteren naar NTFS

4 antwoorden
  • Ik wil de bestandsstructuur op een aantal schijven converteren van FAT32 naar NTFS. Probleem is dat XP op een secundaire partitie van een secundaire schijf staat. Kan ik na uitvoeren van de conversie met convert problemen verwachten wanneer ik de systemen opnieuw boot of niet ? mvg Rob :wink:
  • Goeie vraag! Volgens mij kan je hier geen problemen mee krijgen. XP kan met beide fat systemen omgaan. Ik zou het zelf blindelings converteren, maar wel zou ik mijn data even veilig stellen.
  • heb inmiddels geconverteerd met partition magic 8. geen probleem. alles werkt goed. rob
  • Misschien wat laat maar toch goed om te weten: Om FAT32 te converteren naar NTFS gebruik je de opdrachtprompt van Windows XP, die kan worden gestart via Start/Uitvoeren/ tik in cmd. Vervolgens gebruik je de opdracht Convert voor de conversie naar NTFS. Typ bijvoorbeeld convert D: /fs:ntfs om de D:-schijf te converteren. De conversie vindt plaats na een reboot. Om uitgebreid op de hoogte te worden gehouden tijdens het conversieproces voeg je de schakeloptie /v aan de opdracht toe. Dus bijvoorbeeld convert D: /fs:ntfs /v. Overigens is het verstandiger om de schijf of partitie tijdens het installatieproces van Windows XP te formatteren en te voorzien van het NTFS-bestandssysteem, in plaats van het volume naderhand te converteren. Normaal gezien loopt er niks fout. Toch kan je best zorgen voor een backup van je data. En dat Windows XP op een logisch station staat maakt niks uit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.