Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Xp+?

Edmond Varwijk
4 antwoorden
 • hallo

  ik heb vandaag bij dixons windows Xp + gezien. wat houd dat in.

  Mvg

  Mehmet
 • Mehmet,

  Gewoon even aan Microsoft vragen:
  http://www.microsoft.com/windows/plus/PlusHome.asp

  Succes,

  Ben
 • Uit een Computer!Totaal van 2001, recensie van eigen hand (maar dat had iedereen ook niet anders verwacht natuurlijk gezien de kwaliteit van de tekst 8) and dare say something else! :evil:

  ____________________________

  Wat de Home Edition had moeten zijn
  Microsoft Plus! voor Windows XP

  Dat Windows XP voor Microsoft een belangrijke mijlpaal is valt aan veel zaken af te leiden, dat er net als bij Windows 95 en 98 een apart Plus! pakket voor dit nieuwe besturingssysteem verschijnt is er daar één van. Microsoft Plus! voor Windows XP biedt een aantal uitbreidingen die zeker voor de thuisgebruiker interessant kunnen zijn, want in tegenstelling tot vorige Plus! pakketten biedt het pakket ditmaal meer dan alleen een ander behangetje.

  Edmond Varwijk

  Gelekt
  Tijdens de ontwikkeling van Windows XP had Microsoft last van een oud euvel, tussentijdse versies van het nieuwe besturingssysteem verschenen als illegale download al op het internet nog voor ook maar het gros van de eigen testers er kennis van hadden kunnen nemen. Zelfs circuleerde binnen een week nadat de ontwikkeling van Windows XP was afgerond, een editie van Microsoft Plus! voor Windows XP op het internet, terwijl dat pakket niet eens getest was buiten het eigen bedrijf. Voor wie alvast kennis wilde nemen in wat het Plus! pakket straks zal bieden, bood het daarmee een uitgelezen kans.

  Wel thema’s geen skins
  Microsoft Plus! voor Windows XP bestaat uit vier onderdelen, digitale media, spelletjes, thema’s en screensavers. Bieden de eerste twee vooral functionele uitbreidingen op het besturingssysteem, de thema’s en screensavers beperken zich tot het verfraaien van de visuele aspecten van Windows XP.
  Een thema bestaat telkens uit een bureaubladachtergrond, een set aangepaste iconen, een geluidsschema, muisaanwijzers, een screensaver die nadrukkelijk bij het thema past en een skin voor de Media Player. Wie een thema kiest past dan ook het hele uiterlijk van Windows aan, en dit geldt vooral voor de skins van de Media Player die verandert in één van de revolutionaire vliegmachines van Leonardo da Vinci of een schatkist vol munten en edelstenen. Een belangrijk nadeel van de skins is wel dat waar de Windows Media Player toch al niet bekend stond als een applicatie die met weinig ruimte op het bureaublad tevreden was, dit door de skins uit Plus! nog eens flink toeneemt. Of de visuele verfraaiing dit rechtvaardigt is telkens maar de vraag, en wie de Media Player eigenlijk alleen daarvoor gebruikt waarvoor hij bedoeld is, namelijk het afspelen van mediabestanden zal het al snel als overkill ervaren.
  Het aantal thema’s in Plus! voor Windows XP is beperkt tot vier, Nature, DaVinci, Space en Aquarium. Nu is smaak zeer persoonlijk, maar vooral het Aquarium-thema is zeer geslaagd met heldere kleuren en een prachtige screensaver, die overigens ook gewoon los te koop is op het internet want ook Microsoft heeft deze niet zelf ontwikkeld.
  In vorige versies van Plus! zaten overigens vele malen meer thema’s en het is jammer dat Microsoft het ditmaal tot vier beperkt heeft. Mogelijk kunnen er in de toekomst via het web nog aanvullende thema’s gedownload worden, de website die daarvoor bedoeld is was toen deze test plaats had nog leeg maar het ligt voor de hand dat dit nog veranderen gaat. Dat het voor de gebruiker vriendelijker was geweest nu al meer thema’s met Plus! mee te leveren lijdt geen twijfel. Behalve dat het aantal thema’s in Plus! zeer beperkt is, het is ook slechts een kleine vergoeding voor het ontbreken in Windows XP van ondersteuning voor het gebruik van skins. Lang werd verwacht dat nadat in vorige versies al de Mediaspeler ‘skinable’ was gemaakt, nu ook Windows zelf het gebruik van deze door WinAmp populair geworden alternatieve aankleding van het besturingssysteem. Volgens Microsoft heeft het werken met skins een te grote negatieve impact op de stabiliteit van het systeem, daarom ook dat men geen Software Development Kit (SDK) ontwikkeld heeft en daarom dus ook dat ook Plus! voor Windows XP geen skins levert anders dan die voor de Media Player..

  Meer dan behang alleen
  Toch is Plus! voor Windows XP meer dan alleen een ander behangetje, op het gebied van digitaal geluid biedt het namelijk enkele extra’s. Zo kan met de Plus! Speaker Enhancement de geluidsweergave worden verbeterd door uit een lange lijst het profiel te selecteren dat specifiek bij uw speakerset past, helpt de Plus! Personal DJ met het maken van afspeellijsten voor muziekbestanden en biedt daarbij opties zoals het bepalen van de speelduur, de maximale omvang in MB’s en de afspeelvolgorde, en kan met de Plus! CD Label Maker tenslotte voor iedere CD een geschikte hoes worden afgedrukt op standaard papier of een kant en klaar Avery-formaat. De CD Label Maker zal zelf de benodigde informatie over de CD zoals de artiest, de titel en de titels van de nummers ophalen en op de CD-hoes weergeven. Een en ander werkt prima maar biedt weinig meerwaarde boven zelfs de gratis alternatieven die er zijn zowel voor het maken van afspeellijsten alsook de CD-hoesjes. Niet direct te vervangen door een ander product is de Plus! MP3 Audio Converter waarmee zowel individuele bestanden als directories met MP3 en Wav-bestanden naar Windows eigen WMA-formaat worden omgezet. De ruimtebesparing door het WMA-formaat te kiezen is aanzienlijk, gemiddeld zo een 50 procent, maar toch is het jammer dat Microsoft de gebruiker alleen de conversie van MP3 naar het eigen WMA-formaat toestaat waar de meeste gebruikers nog altijd de voorkeur geven aan het vrijere MP3-formaat. Microsoft heeft echter goede ervaringen met dergelijke éénrichtingstraten en is er zelfs op menig gebied marktleider mee geworden.

  Spraakgestuurde media
  De misschien wel leukste functionele uitbreiding die de gebruiker met Plus! tot zijn beschikking krijgt, is de spraaksturing van de Windows Media Player. Nadat de verplichte training is doorlopen, hiervoor wordt het vermeend visionaire boek ‘Road ahead’ van Microsoft-baas Bill Gates gebruikt, werkt er echter nog niets, geen play, geen stop en ook geen van de andere commando’s. De fout blijkt uiteindelijk bij de tester te liggen, ieder commando dat bedoeld is voor de Media Player moet vooraf gegaan worden door de aanduiding ‘Media Player’, dus ‘Media Player Stop’ en ‘Media Player Play’. Daarna is het eenvoudig commando’s als starten, stoppen, maar ook het openen van de Media Guide of het omschakelen naar de Full Mode uit te voeren. Vooral de spraaksturing van de Media Player is een nuttige uitbreiding die bovendien relatief snel gebruikt kan worden.

  Spelplezier
  Het Plus!-pakket overkomt trouwens nog een andere tegenvaller van Windows XP, namelijk dat zelfs in de Home Edition het aantal spellen niet is uitgebreid. Plus! biedt drie nieuwe spellen die zeker grafisch erg mooi zijn. Russian Square is een soort Tetris, The Labyrinth is een prima alternatief voor de verslavende bordspelen waarbij knikkers langs valkuilen bewogen moeten worden, terwijl Hyperbowl het suffe bowlingspel meeneemt naar buiten en er over wilde parcoursen in het Oude Rome gebald mag worden. Overigens zijn alle drie de spelen zogenaamde ‘lite versies’ waarbij het aantal levels dat gespeeld kan worden beperkt is ten opzichte van de volledige versies.

  Niet voor notebooks
  Dat de systeemeisen voor de combinatie Windows XP met Microsoft Plus! nog hoger liggen dan die voor Windows XP al lagen, mag duidelijk zijn. Wie Plus! gebruikt in combinatie met een grafische kaart met minder dan 16 MB geheugen moet zelfs een groot aantal van de thema’s en zelfs alle screensavers missen. Dit laatste is vooral relevant voor gebruikers van notebooks die immers voor het overgrote deel met 8MB grafisch geheugen of minder zijn uitgerust. Voor hen heeft de aanschaf van het Plus! pakket dus duidelijk geen nut.

  Conclusie
  Evenals met eerdere versies van Microsoft Plus! is ook deze editie voor Windows XP geen noodzakelijke uitbreiding. Dat er enkele aanstekelijke vernieuwingen in zitten leidt geen twijfel en dat de aantrekkingskracht op de consument daardoor groot zal zijn ligt voor de hand. Toch overheerst na een week spelen met Plus! vooral het gevoel dat dit is wat de Home Edition standaard had moeten bieden, in plaats van dat de voor de consument bedoelde Home Edition van Windows XP alleen een uitgeklede Professional is. Helaas heeft Microsoft anders besloten en moet u voor Plus! opnieuw de portemonnee trekken. Of u deze gehaaide marketing moet belonen is aan u, behalve dat iets aanvankelijk goed smaakt heeft u immers ook te maken met de nasmaak.

  [ 1200 woorden ]

  Microsoft Plus! voor Windows XP
  Systeemeisen: PC met Windows XP en 128 MB RAM,, cd-romspeler, xx MB vrije ruimte op de harde schijf en een grafische kaart met minimaal 16 MB geheugen.

  Totaaloordeel 000
  Installatie 00000
  Gebruiksgemak 00000
  Documentatie n.v.t.
  Prijs/kwaliteit 000

  Prijs: ƒ 119,- of € 54 inclusief BTW
  Leverancier: Microsoft
  tel. 020-5001500

  adres voor de Aquarium-screensaver: www.serenescreen.com
  Prijs: $19,95
 • Wow, wat een prachtige recensie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.