Vraag & Antwoord

OS Linux

Vreemde foutmelding in KDE 3.1.3

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Op de een of andere manier (waarschijnlijk na de optie "Index.html gebruiken" te hebben ingeschakeld in die dir) heeft Konqueror eens in een bepaalde locale directory een bestandje aangemaakt met de naam ".directory".

  Maar als ik nu in die directory probeer te gaan met Konqueror krijg ik een foutmelding: [i:1a42d7d428]Er blijkt een configuratiefout te zijn. U hebt Konqueror geassocieerd met inode/directory, maar deze kan dit bestandstype niet openen.[/i:1a42d7d428]

  Als ik het bestandje .directory handmatig verwijder werkt alles weer normaal. De inhoud van het bestandje was alsvolgt:
  [code:1:1a42d7d428]
  [Desktop Entry]
  Icon=

  [URL properties]
  HTMLAllowed=true
  [/code:1:1a42d7d428]
  Is dit een bug?
 • Hmm, vreemd..
  Waar haalt Konqueror dat van inode/directory vandaan zou je denken.
  Ik ga dit thuis eens uitproberen.

  Max
 • Nog vreemder, alhier werkt het gewoon, terwijl er geen .directory wordt aangemaakt..

  Max
 • het bestandje .directory wordt waarschijnlijk aangemaakt doordat ik [i:f3f2e64fd3]Instellingen->Weergave eigenschappen opslaan in map[/i:f3f2e64fd3] heb ingeschakeld.

  Trouwens: Nu heb ik weer wat anders: Ik browse door de lokale bestanden (met de optie "Index.html gebruiken" uitgeschakeld) en dan krijg ik als ik op een html bestand klik deze foutmelding: [i:f3f2e64fd3]Er blijkt een configuratiefout te zijn. U hebt Konqueror geassocieerd met text/html, maar deze kan dit bestandstype niet openen. [/i:f3f2e64fd3] :o
 • [quote:61910fbc7c="wbsoft"]het bestandje .directory wordt waarschijnlijk aangemaakt doordat ik [i:61910fbc7c]Instellingen->Weergave eigenschappen opslaan in map[/i:61910fbc7c] heb ingeschakeld.
  [/quote:61910fbc7c]
  Dat kan idd, dan wordt er een .directory-bestand aangemaakt.
  [quote:61910fbc7c]
  Trouwens: Nu heb ik weer wat anders: Ik browse door de lokale bestanden (met de optie "Index.html gebruiken" uitgeschakeld) en dan krijg ik als ik op een html bestand klik deze foutmelding: [i:61910fbc7c]Er blijkt een configuratiefout te zijn. U hebt Konqueror geassocieerd met text/html, maar deze kan dit bestandstype niet openen. [/i:61910fbc7c] :o[/quote:61910fbc7c]
  Dat klopt, Konqueror kan geen HTML openen, dat wordt nmlk afgehandeld door KHTML.
  Ik heb zelf deze foutmelding een keer gehad toen de weergave waarin ik op een html-bestand klikte vastgezet was.
  Kijk ook even bij de mime-bestandstypen welk programma wordt gebruikt bij het openen van html-bestanden. Bij inbedding moet khtml bovenaan staan.

  Max
 • in text/html stond KHTML wel bovenaan, maar de optie "bestanden tonen in aparte viewer" stond ingeschakeld, en dat was het probleem. Na selecteren van "bestanden tonen in ingebedde viewer" was het opgelost!

  klein usability issue is dit misschien wel denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.