Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux SuSE en Wanadoo Cable. Hoe ?

Anoniem
maximilaan
26 antwoorden
 • Hallo Experts,

  Ik heb Linux SuSE 8.1 en ook Linux Desktop (8.1 versie) [en ook Linux SuSE 8.2 maar die vind ik slechter dan Linux SuSE 8.1] , gebruik KDE (ik hou niet zo van Gnome) , en heb een Wanadoo Cable abonnement.

  Probleem : Ik weet niet hoe ik met Linux SuSE via Wanadoo Cable op het web kan komen. M.a.w. het configureren is voor mij een grotere nachtmerrie dan het proberen te begrijpen van een vriendin :)

  Ik ben geen geek noch nerd, excusez le mot, dus aub in layman's terms, dank u. Ik heb zo'n TkPPPoE GUI geprobeerd maar die krijg ik niet fatsoenlijk aan de praat.

  Ik loof een beloning uit van 100 Euro aan degene die met een werkende oplossing komt. Tevens een gratis banner link naar je site vanaf mijn welbezochte internationale nieuws site.

  Ik heb al die roaringpenguin en vele fora en sites geprobeerd, maar daar wordt ik niet wijzer van. En probeer me aub geen RedHat of Debian door de keel te drukken :wink:

  Met hachelijke groenten,

  Tee Gee Ack
  I love SuSE but SuSE does not love me
 • Mijn adviezen zijn onbetaalbaar.

  Anyway, is Wanadoo Cable ook wel bekend als Casema of zijn er andere kabelaars die met Wanadoo samenwerken?

  Wat voor een modem gebruik je?
 • Onbetaalbaar is wel duur hoor. Kan ik met een valse creditcard betalen ?

  Anyway, ik heb Wanadoo Cable op Casema netwerk. Cable modem is SB4200E Surfboard van Motorola.

  Dank voor de aandacht in elk geval.

  Groetz,

  Tee Gee Ack
 • Ik heb nog geen succesverhalen gehoord van mensen die het aan de praat kregen. Maar het zou moeten kunnen, voor zover ik weet.

  Hier het adres van een howto, die niet meer wordt bijgehouden, maar je wellicht in de goede richting kan helpen:
  http://miquels.www.cistron.nl/wanadoo-eurodocsis/
 • Ik heb een gelijkaardige ervaring gehad met een kabelmoden aansluiting. Het heeft me veel tijd gekost voor ik het doorhad, en niemand die uitsluitsel wist. Ik kon aanloggen bij de provider, kreeg een IP adres, stuurde een oproep naar een website en kreeg dan de melding dat de oproep verzonden was en dat Konqueror wachtte op antwoord en dat was het dan. Uiteindelijk was de fout dat ik het invullen van het email account verkeerd geinterpreteerd had en daarom blokkeerde heel de procedure. Na het correct invullen van dat account werkt alles vlekkeloos, en dat al sinds verleden week.
  Ik gebruik ook Suse 8.2
 • Tot dusver dank. Ik ben nu weer SuSE 8.2 aan 't installeren en ga dan dat eurodocsis ding proberen van http://miquels.www.cistron.nl/wanadoo-eurodocsis/ die evenwel over een Debian distro gaat …

  Ik vraag me nog steeds af hoe die TkPPPoE GUI aan de praat kan worden gekregen onder SuSE 8.2.
 • Je hebt PPPoE niet nodig om Casema aan de praat te krijgen indien je het nieuwe Motorola modem hebt.

  Helaas voor veel gebruikers heeft Casema gekozen voor een nieuwe techniek die veel minder makkelijk te installaren is op niet Windows-systemen.

  Op de cdrom schijn wat software voor Redhat te staan, maar behoorlijke support is er niet vanuit Casama.

  Wellicht kun je in de nieuwsgroep-archieven over en van Casema wat informatie vinden.

  Misschien kun je een COM21 krijgen van Casema. Ik weet niet of Casema van plan is om COM21 bij bestaande klanten te vervangen, maar met dit modem is het een fluitje van een cent.
 • Okay goeroes,

  Ik ben geen goeroe maar wel een microsoft hater. Zit ik hier dus goed ? Mooi.

  Nogmaals : [b:4f5db68075]Ik heb
 • Heb geen idee, hoewel ik wel even wat wil opmerken.
  [quote:69edb3ef7e="TeeGeeAck"], gebruik KDE (ik hou niet zo van Gnome) [/quote:69edb3ef7e]
  er zijn ook nog andere wm'ers… ICEwm bijvoorbeeld 8).

  Jochem
 • [quote:7cc23fd1d2="TeeGeeAck"]
  Nogmaals : [b:7cc23fd1d2]Ik heb
 • Ja, idd. Wat voor aansluiting heeft je modem? Alleen USB of ook nog Ethernet…

  Verder zou je eens uit moeten zoeken hoe dat zit met MacAdressen, anders zou je voor die [b:495a7aa785]100[/b:495a7aa785] euro een nieuw fatsoenlijk kabelmodem met ethernet-optie kunnen kopen en werkt het geheel.

  Succes
 • Het gaat niet om het modem, maar de protocollen die gebruikt worden in combinatie met dat modem.

  Het Surfboard wordt gecustomized door de provider afhankelijk van hun behoeftes en voorzieningen. Ik neem aan middels firmware.

  Het punt is dat COM21 icm PPPoE makkelijk te installeren is, Surfboard met ??? (ik weet niet eens om welke protocollen het gaat) is moeilijk.

  Wat ik al eerder heb aangegeven: de succesverhalen blijven uit. Dat betekent niet dat het niet kan, alleen dat je zelf aan de slag zult moeten. Ik denk dat verhoudingsgewijs linuxgebruikers reeds langer breedband internet hebben en dus geen last hebben van het nieuwe Casema modem. Of ze zijn overgestapt naar een andere provider. Of ze schroeven na verhuizing het Motorola modem los en sluiten de COM21 weer aan. Kortom de faqs en HOWTOs zijn ver te zoeken.

  Wat is er mis met die howto? Kun je geen informatie losweken uit de Debian configs en scripts?

  Ik zal eens kijken of ik de laptop en Casema kabelaansluiting van iemand kan gijzelen om te kijken of het mogelijkerwijs werkt. Ik weet niet wanneer ik daar tijd voor heb.

  p.s. KPN/XS4ALL heeft deze maand een actie voor ADSL zonder instap-kosten.
 • SuSE ondersteund pppoe maar doet dat onder de config van DSL in YAST.

  Ik zou dus daar eens gaan kijken :D

  enne voor die 100Euro mag je mijn com21 wel kopen hoor :D
  hij staat hier toch in een doos omdat ik over ben op adsl

  Wellicht dat je nog wel ff wat moet bijstellen want dit modem gebruikt volgens mij helemaal geen protocol maar gaat direct online :D
 • Het gaat m.i. helemaal niet om de protocollen; op het moment dat je een ethernet-modem hebt fungeert dat modem als "pc" met "netwerkkaart" Je trekt een kabeltje vanaf je modem naar je pc en je hoeft alleen maar de IP's goed te zetten. Daar is m.i. alleen het protocol TCP/IP voor nodig.

  Heb je nu een Ethernet / USB-modem???
 • Nee, dat is niet waar.

  Er bestaan modem+routers die uit zichzelf een verbinding kunnen maken: "er komt internet uit het modem". Je publieke IP is het adres van de outside poort van je modem+router+hub.

  Bij andere modems moet je echt een stukje authenticatie software of inbel-script op een pc-achtige draaien voordat je bent ingelogd bij je provider. De NIC op je pc heeft het publieke IP adres.

  Het punt is dat in de volksmond de woorden router, hub, switch en modem allemaal ongeveer hetzelfde betekenen. In werkelijkheid kun je alleen van hub en switch zeggen dat ze min of meer hetzelfde zijn. De overige apparaten hebben echt hun eigen functionaliteit.

  Wellicht kun je de verschillende functies activeren mbv firmware in het Motorola-modem, maar de Casema uitlevering vereist een pc met wat software en login-gegevens.
 • Oh, nou komt het. Daar zit dus het probleem, je moet inbellen op het Casema netwerk. Als je in dat geval over ethernet wilt blijven werken, moetr je er ook nog een router tussen zetten, dan belt je router dus in en krijgt je router Public_IP. Je router deelt die dan weer naar het lokale lan op een normaal 192.168.x.x of 10.0.x.x netwerk.

  Dus, m.b.v. een modem, router en Linux kan je gegarandeerd op internet!
 • [quote:9b4781029d="my009054"]
  Dus, m.b.v. een modem, router en Linux kan je gegarandeerd op internet![/quote:9b4781029d]
  Ik zou oppassen met garanties geven.

  Die router moet dan namelijk wel de benodige protocollen kunnen babbelen. Het zal wel afhankelijk van de kwaliteit en de prijs van de router zijn, of en hoe makkelijk je de boel aan de praat krijgt.

  In feite ben je met een router niks verder dan je nu bent. Het zou moeten kunnen, maar precies hoe, is een kwestie van ouderwets klooien.
 • PPPoE wordt daarvoor toch gebruikt; Linksys router heeft dat bijvoorbeeld. Ik ben het wel met je eens dat het zeker een puzzeltje wordt; maar weren moet het! Ook met Linux.
 • Als ik dat allemaal zo lees, dan ben ik dus hopeloos verloren met mijn susie en mijn rooie hoed. Ik ben namelijk een plug+play-gebruiker die nog maar net een cd-tje in zijn machine weet te leggen. Enfin, beetje klikken met de muis en je hebt een Linux-distrootje op je pc. Maar dan… hoe kom je in godsnaam dat internet op? Zolang jullie tweakers niet met een oplossing kunnen komen in een gewone no-geek-taal, krijg je die 95 procent Gates-users natuurlijk nooit over de streep. Ik zit hier dus ook met zo'n Motorola-modem en een Wanadoo Broadband-aansluiting, maar Wanadoo heeft nog nooit van Linux gehoord, kijk maar op die website van ze. Hun helpdesk weet het gewoon niet. Ze raden me XP aan, alsof ik dat spul al niet heb draaien op mijn machine. Als er iemand is die mij stap voor stap kan uitleggen hoe ik met Suse 8.1 of 8.2 of RedHat 8.0 via Wanadoo op de Casema-kabel kan komen, dan draag ik hem of haar voor als tweaker van het jaar bij eh… Gates?
 • http://eservice.casema.tv/publicdata/klantenservice/helpdesk/com21/linux/c_linux_install_ovz.html

  Dat is wat CASEMA te vertellen heeft

  Al met al ff verder kijken dan allen je provider en er is dus wel degelijk eea. terug te vinden.

  http://www.casema.nl/portal/page?_pageid=53,93689&_dad=portal&_schema=PORTAL

  voor een overzicht van alle modums die door casema gebruikt worden.

  BTW.

  Persoonlijk storen termen als "geeks" "goeroe's" "Windows-hater" ed. me nogal. Of opmerkingen als "ik loof een beloning uit" welke totaal nergens op slaan.
  Je hebt hier niet met kleine kinderen vandoen en ik wens dan ook gewoon serieus genomen te worden, zonder belachelijke termen oid. welke op mij knap denigreren over komen.
  Krijg altijd de nijging om simpel te zeggen :"Je zoekt het maar lekker zelf uit, heb ik ook altijd moeten doen"

  Dat moest me dus ff van het hard sorry :x

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.