Vraag & Antwoord

OS Linux

KDE CVS

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Zijn hier mensen die KDE uit CVS draaien? Zo ja hoe zijn de ervaringen? Ik loop er nl over te denken :-)
 • Aan welke versie denk je dan:?
  HEAD = kde 3.2
  Branch = kde 3.1.4

  HEAD kan ik je zowiezo afraden, die is bij tijd en wijle nogal instabiel ;)

  Zelf gebruik ik nog geen cvs-versie ivm tijdgebrek om dat uit te zoeken

  Max
 • ik zat idd aan HEAD te denken :)
 • [quote:f6dbaf4df2="wbsoft"]ik zat idd aan HEAD te denken :)[/quote:f6dbaf4df2]

  :)
  Moet je even wachten tot de feature freeze in gaat.
  Dat is na september denk ik…
  Vanaf dat moment wordt de boel gestabiliseerd


  Max
 • van KDE 3.2 is volgens kde.org vandaag alpha1 uitgekomen. 't is wel leuk om te proberen maar ik zou 'm wel in een andere dir installeren dan je huidige kde (als je die hebt) d.m.v. "–prefix=/opt/kde_unstable" of iets dergelijks mee te geven aan configure.
  Of je een nieuwere QT nodig hebt dan die bij kde 3.1 hoort weet ik niet (KDE heeft QT nodig om te draaien).
 • [quote:0fff05280b="Paranoid Android"]
  Of je een nieuwere QT nodig hebt dan die bij kde 3.1 hoort weet ik niet (KDE heeft QT nodig om te draaien).[/quote:0fff05280b]
  KDE 3.2 gaat gebruik maken van QT 3.2
  De overstap op QT 3.2 is/was ergens deze week.

  Max
 • Zo, nou, ik heb KDE CVS draaien, en gebruik het onder een speciale account zodat mn gewone werk niet vernaggeld kan worden :-)

  Het is mooi en er zitten nog erg veel bugjes in. Ik heb ook qt3.2.1 system-wide geïnstalleerd, en mijn normale kde 3.1.4 werkt daar goed mee, maar het is net of Kate 3.1.4 veel buggier is bij qt3.2.1 dan bij qt 3.1.2

  Maar ik heb een vraagje: kan ik bugs die ik in de CVS versie vind op bugs.kde.org posten? Of moet ik dat ergens anders doen?
 • [quote:a61e4dd7be="wbsoft"]
  Maar ik heb een vraagje: kan ik bugs die ik in de CVS versie vind op bugs.kde.org posten? Of moet ik dat ergens anders doen?[/quote:a61e4dd7be]
  idd via bugs.kde.org

  Leuk dat je kde 3.2 draaiende hebt!!

  Max
 • doetut prima, alleen kdebindings compilede niet :( terwijl het mij daarom ging. Denk je eens in : er zitten Ruby bindingen voor KDE en Qt bij. Ruby is mijn favoriete programmeertaal, en KDE+Qt toch wel mijn favoriete applicatie raamwerk.

  De context menus in Konqueror zijn ook minder rommelig dan in 3.1. Toch mag het allemaal nog een stuk cleaner. Het config centrum barst werkelijk waar van de opties, dat zou nog eens overdacht en wat versimpeld mogen worden.

  En Kate moet nog wel wat groeien vind ik. Mijn Kate wishlist is: zorgen dat opties zoals tabs, automatisch inspringen, regelafbreking etc. ingesteld kunnen worden per taalmodus (dus anders voor C dan voor XML en weer anders bij platte tekst).

  Nu typ ik programma code zonder regel afbreking in Kate, dan even wat platte tekstfiles (waarbij ik dan de regelafbreking weer inschakel), dan klik ik terug naar de programmacode en schrik me rot, want bij de eerste toets aanslagen gaat m'n opmaak naar de maan). NEdit is nog steeds favoriet. Verder zou ik in Kate een GUI willen voor het zelf aanmaken van syntaxherkennings patronen zoals NEdit die heeft. Maar ok, ik ga steeds meer snappen van KDE, Qt en C++ dus wie weet hak ik nog wel eens wat code bij elkaar.
 • [quote:2730a50862="wbsoft"] Het config centrum barst werkelijk waar van de opties, dat zou nog eens overdacht en wat versimpeld mogen worden..[/quote:2730a50862]
  Dat viel me ook al op, er zijn veel meer configuratiemodules bij gekomen.
  KDE wil echter niet het spoor van Gnome volgen, waarbij de configuratie-opties worden verborgen voor de leek.

  In de faq van dit forum staat een manier waarop je een aangepast configuratiecentrum kunt aanleggen als je graag een schoner exemplaar wilt met alleen de opties die je regelmatig wijzigt…

  Max
 • Tja en toch is het allemaal wel goed gestructureerd. Sommige opties worden onder een knopje geavanceerd verborgen dat lijkt me een goede zaak en dat mag nog wel meer!

  Wat ik ook een beetje storend vind ik van die uitklap lijstjes waarin je dan uit 3 of meer verschillende soorten gedrag moet kiezen (bij 2 keuzes gebruikt men natuurlijk zo'n checkboxje). Nu moet je die lijstjes uitklappen om je mogelijkheden te zien.

  Ik hou veel meer van 'radiobuttons' waar je alle mogelijkheden ziet (mits dat er niet meer dan zeg 4 zijn) en er ééntje van moet selecteren.
  Maar nu zitten overal van die uitklaplijstjes met maar 3 opties om dat beetje schermruimte te besparen blijkbaar.
 • Wat ik trouwens misschien wel het mooist vind in 3.2 is die springende opstartnotificatie; ziet er echt ontzettend grappig uit! (jammer alleen dat MacOS X ook al zoiets heeft).
 • KDE 3.2 zou ook ondersteuning moeten hebben voor [b:2814f6c9f1]xrandr[/b:2814f6c9f1]. Dan kun je on the fly van alles met je scherm knoeien (groter, kleiner, draaien, spiegelen enz). Bij mij werkt het alleen nog steeds niet goed (vanuit een terminal), maar dat komt door mijn videokaart. Als ik naar 800x600 ga, verdwijnt er een deel van mijn desktop. :(

  Ben je die al tegengekomen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.